Ditjes & Datjes 2012

31-12-2012
Mijn laatste ditjes & datjes van het jaar.

De wind giert om het huis, het lijkt wel of we midden in de herfst zitten, regen en wind dus op de allerlaatste dag van 2012.
Vandaag vier ik mijn 53ste verjaardag, nog even stofzuigen en wat kleine dingetjes en dan ben ik er klaar voor, laat de gasten maar komen.
De laatste dag van het jaar, we kijken nog even om, een moment in gedachten bij wat was, en dan springen we het nieuwe jaar in met vele wensen en dromen voor iedereen en alles.
Lieve mensen die mijn site bezoeken, ik wens jullie veel heil en zegen toe in het nieuwe jaar, PROOST!!!

Toedels IKKE

28-12-2012
De laatste dagen van het jaar tikken weg, nog even en dan stappen we het nieuwe jaar binnen, met een hart vol wensen en dromen, hopen we dat 2013 ons veel geluk en voorspoed mag brengen.

Toedels IKKE

27-12-2012
Heerlijk gevoel dat Kerst weer voorbij is, alle gasten zijn weer tevreden op huis aangegaan dus wat willen we nog meer.
Heerlijk een dagje vrij, lekker de top 2000 op de achtergrond wat wil een mens nog meer, vandaag nog wat boodschapjes doen en mijn huisje een beetje aan kant maken, het moet natuurlijk wel netjes zijn voor mijn verjaardag.

Fijne dag Toedels IKKE

26-12-2012
2e Kerstdag, de 1e is goed verlopen alleen maar tevreden eters en wat wil een mens nou meer dan dat, vandaag zal het een drukkere dag worden dan gisteren, en dan is kerst 2012 al weer voorbij, zo snel gaat dat.
Gisteren schreef ik nog over de hoge themperaturen en de vele regen, vandaag las ik dat deze maand al bij de vijf natste en warmste december maanden ging horen, de plek is nog niet helemaal zeker omdat de maand nog niet voorbij is.
En dan is de top 2000 weer begonnen alleen maar mooie muziek, die we zoveel mogelijk gaan beluisteren.
Morgen ben ik vrij, en dan is het poetsen en boodschappen doen voor mijn aanstaande verjaardag, nog een paar daagjes en dan hebben we dat ook al weer gehad.
Dit jaar is echt voorbij gevlogen, nog even en dan is het nieuwe jaar al weer begonnen, en zo snel gaat dat.

Ik wens jullie een fijne 2e Kerstdag, Toedels IKKE

25-12-2012
1e Kerstdag, nog even ontspannen en dan straks een paar uurtjes werken en dan is de dag al weer voorbij, zo snel dat gaat.
Na de Kerst is het al weer aftellen, dan is het nog een paar daagjes en dan ben ik jarig, 53 jaar word ik ook dat gaat snel, poe!.
Volgens mij is dit de natste en warmste Kerst die ik de laatste jaren heb meegemaakt, ik geloof dat het 9 a 10 graden is, en er valt veel regen.
Ik ben begonnen met mijn januari blog als die klaar zal ik hem plaatsen, ben er mooi op tijd mee haha, teveel vrije tijd denk ik.

Lieve bezoekers, ik wens u een fijn vervolg van Kerst, Toedels IKKE

22-12-2012
Nog twee dagen en dan is het Kerst, de gezelligste tijd van het jaar zeggen ze, ze!! ik was het niet die dat zei, haha… als je moet werken zijn deze dagen toch heel anders.
De meeste mensen vieren kerst met dierbaren om zich heen, ik vier kerst dit jaar helemaal alleen, Marlies moet werken, Nick is met kerst bij Marieke, en ik werk ook nog een beetje, dus dit jaar een eenzame kerst voor ikke.
Nee ik ben niet treurig hoor, maar ik vind het elk jaar wel steeds zwaarder worden, dat dus wel.
Iedere werkgever zou verplicht moeten worden om zijn werknemers tenminste een dag met kerst vrij te geven, maar werkgevers hebben de centjes ook nodig, toch??.
Een ding is zeker, Marlies en Ik gaan in januari samen koken, en dan maken we er zeker wat lekkers van, en dan beelden we ons maar in dat het kerst is, zo kan het ook toch??
Lieve mensen, ik wens u uit de grond van mijn piep kleine hartje, jullie een super fijne kerst toe, geniet van alle mooie momenten, en eet smakelijk.

Toedels IKKE

16-12-2012
De witte wereld is veranderd in een natte wereld met een hoge themperatuur voor de tijd van het jaar, gemiddeld 8 graden en dat in december!!, haha.
Nog even en dan is het op mijn verjaardag (31 december) gewoon +20 graden, en houden we een grote tuin party, lijkt me super en dan ook nog Pork Ribs American style, jammie.
Water loopt me al in de mond, en dan zo vroeg op de dag, maar geloof me de personen die mijn spareribs geproeft hebben praten er nog steeds over, tja.
Ik ben weer volop aan het lezen geslagen, ik vind het heerlijk lezen op een iPad, het is minder vermoeiend vind ik zelf.
Mijn iPad is echt een super ding, wat je er allemaal op en met kunt doen, ik vind het super, maar goed je zou het zelf moeten ervaren, ik ben er echt erg blij mee.
Nog even en dan beginnen we weer aan een nieuw jaar, een jaar met donkere wolken, en stralende zonnenschijn, als ik nu even een blik werp op dit bijna vervlogen jaar dan…….
Dan kan ik zeggen dat het een jaar was waarin ik best veel gedaan heb, een jaar waarin ik gelukkig weinig mensen om me heen heb verloren, over het algemaan kan ik dus zeggen dat het een goed jaar was tot nu toe.
Je moet als mens ook tevreden zijn met wat je hebt, oke ik zeg eerlijk dat ik af en toe ook wel eens droom over grote sommen geld die je zou kunnen winnen, maar nooit gebeuren.
Vrienden om je heen, gezondheid en al dat soort dingen maken een mens rijk, dat besef ik me steeds beter, geluk zit hem niet altijd in geld of goed, ook dat is een feit.
Mijn wensen lijstje voor 2013 is al weer klaar haha, het zit hem in de buiten en binnenkant van mijn huisje, klussen dus, een lik verf hier en daar, de tuin en nog veel meer.
Meer genieten van het leven staat ook op mijn lijsje, hopelijk houden we door al die bezuinigingen die ons boven het hoofd hangen nog een paar centen over, over een jaar weten we meer.

Toedels IKKE

14-12-2012
Lekker een dagjes vrij, vanmiddag ga ik naar mijn schatje, misschien gaan we nog even de stad in, maar dat zien we dan wel weer.
De eerste sneeuw buien hebben Nedeland een witte deken bezorgt, ik vind dat sneeuw de wereld zo’n vredige look geeft.
Er staan nu vijf muziek nummers in Mijn Muziekjes om te beginnen, ik heb er eerst maar een paar willekeurige nummers ingezet, later zien we wel weer verder.
De volgende stap op mijn site is toch wel de Foto pagina en Weer Weetjes, het probleem is niet dat ik geen foto’s heb voor de foto pagina, maar dat ze met een telefoon zijn genomen en niet de kwaliteit hebben die zou moeten.
Volgende week vrijdag is het de 21e, volgens de Maya’s is het de allerlaatste dag en zijn we er de 22e niet meer, zou jammer zijn ik moet nog heel veel doen, ik geloof niet meer in al die voorspellingen.
Jaren geleden las ik veel boeken van Nostradamus en anderen, ik heb veel doem scenario’s gelezen, je gaat er zelf zwart van kijken, en dat past niet meer in mijn wereldje van wit en warme kleuren.
Oke!, ik geef toe het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn, de lasten stijgen en de lusten krimpen, ik weet ook uit eigen ervaring dat dingen bijna nooit gaan zoals je zelf van te voren had bedacht, maar zo is het leven.
Ik zeg pluk de dag, en morgen is er weer een nieuwe, of niet!, maar als de wereld zou vergaan op de 21e, dan is het zo, je zou er dan toch niets tegen kunnen doen.
Zolang ik nog op deze aarde loop probeer ik er wat van te maken samen met de mensen die me dierbaar zijn, en wat komt dat komt.
Ik ga maar eens kijken wat ik in mijn weerweetjes ga schrijven.

Fijne dag mensen, geniet van het leven, je bent er maar zo even, Toedels IKKE

11-12-2012
In mijn Muziekjes is het worstelen om muziek af te kunnen spelen, ik wil onder iedere foto een mini player hebben, maar dat is toch een stuk moeilijker dan ik dacht, er zijn prachtige players in Flash, maar daar kun je niet zo aankomen, en ook in HTML is het zoeken naar de player die ik wil.
Ik wil namelijk Mp3’s linken, ook Nick kon er nog niet uit komen, en dat wil wat zeggen, we geven niet op, als we iets in de kop hebben dan gaat dat ook wel gebeuren, even geduld dus nog.
Voor de rest is er al veel veranderd ook de look van Ditjes & Datjes ziet er anders uit, ik heb deze site gemaakt op 1437 x 800, en dat past niet op elke Pc, niet iedereen heeft een grote monitor, en mijn site is niet zo gemaakt dat het zich automatisch aanpast aan elk type monitor.
Gisteren de pagina van Passie voor Koken een beetje aangepast, de afbeeldingen staan nu beter op een rij, en er is een nieuw item, ” stampotten”, er staat al een recept in.

Toedels IKKE

07-12-2012
Sneeuw in Nederland, op sommige plekken kan wel 15 Cm vallen, als ik hier naar buiten kijk lijkt het meer op 15 Mm, maar goed…. sneeuw is mooi maar is ook gevaarlijk als je nog moet rijden.
Ik heb het al een oaar keer in mijn Ditjes & Datjes geschreven, maar deze site ziet er toch elke dag beter uit, vele fouten zijn al verbeterd, en nieuwe items moeten nog af worden gemaakt, we doen elke keer wat.
Het is opgehouden met smeeuwen, dus de weermannen zaten er weer naast zoals gewoonlijk, kan ik vanavond in ieder geval, normaal naar mijn werk.
Ik heb nog wat E-Books gedownload, dus ik denk dat ik maar eens op de bank ga kruipen en me ga verdiepen in een spannend verhaal.

Laters luitjes, Toedels

05-12-2012

Aan het einde van deze week verwachten ze sneeuw, ben benieuwd, mijn nieuwe auto rijd echt super,
zal even een foto invoegen.

Is dat een leuk karretje of niet, ik ben er erg blij mee, mocht ik ooit rijk worden dan koop ik wel een grotere bak haha.
Oeps ik moet weg, latersssss….

Toedels IKKE

03-12-2012

Ik vraag altijd op deze site of jullie wat in mijn gastenboek willen schrijven, nu ben ik er achter gekomen, doordat ik mijn site een het vernieuwen ben, dat mijn gastenboek het helemaal niet deed, huhh!! ja idd, haha, ik moest er zelf om lachen, mooi stom toch??, maar goed ik heb het meteen even gefixed.
Mijn Apps pagina is ook klaar, er zullen nog wel wat apps bij komen, maar de pagina’s van Mijn Apps staan online, en het ziet er ook nog goed uit vind ik zelf.
Vandaag heb ik natuurlijk ook nog wat meer foutjes weggewerkt, en wat dingetjes aangepast, langzaam maar zeker krijgt mijn vernieuwde site toch steeds meer vorm, en ziet het er ook steeds beter uit.
Er gaat een vracht aan vrije tijd in zitten, maar goed het is leuk om te doen en dan is natuurlijk ook belangrijk.

Toedels IKKE

01-12-2012

De laatste Maand van het jaar is begonnen, echt winter is het nog niet echt, ik heb net de buitenkraan afgesloten, de kiwi’s geplukt en nog wat snoeiwerk gedaan, de schoorsteen is geveegd, dus een beetje klaar voor de winter zijn we nu wel.
Ik hoop wel dat het geen extreem koude winter gaat worden, een winter van 21 graden lijkt me wel een keer wat, scheelt ook nog eens in de knip.
Mijn website ziet er al een stuk beter uit vind ik zelf, moet nog wel het een en ander gebeuren, maar dat gaat zeker goed komen.

Toedels IKKE

29-11-2012

Zoals jullie gezien hebben, ben ik met mijn site aan veranderen, de oudbollige keuzepagina is vervangen door een andere keuze pagina met een andere opzet, hopelijk vinden jullie het mooier.
Het zal vast hier en daar nog veranderen omdat het nog niet klaar is, de inleiding pagina’s moeten nog van tekst worden voorzien, de nieuwe App’s en de 3D foto’s pagina zijn ook nog niet klaar.
Elke dag word er dus weer iets veranderd of verbeterd, het is veel werk maar mooi om te doen, de pagina met de puzzels zal helemaal vernieuwd worden, ben er nog niet helemaal uit over hoe het eruit moet komen te zien.
Ik zelf vind de nieuwe opzet al een hele verbetering, en zo blijven we bezig haha.

Toedels IKKE

26-11-2012

Na een dagje storm is het weer lekker rustig weer, warm voor de tijd van het jaar, maar dat gaat veranderen de voorspellingen zijn dat er aan het einde van deze week sneeuw gaat vallen.
We zullen zien, een ding is zeker we kruipen dan weer lekker voor de kachel, met een spannend boek of met een goede film, en als we het koud krijgen dan gooien we een blokje extra op het vuur.
Het is natuurlijk een stuk minder als we de weg op moeten, maar tja wat moet dat moet, er word een extreme winter voorspeld, mag het niet hopen, een beetje winter en wat sneeuw prima maar dat extreme hoeft van mij nu ook niet.
Het plan om deze site te veranderen gaat door, ik wil het keuze scherm een fris uitziend geheel maken die bij de rest van de site past, ik heb enkele pagina’s al aangepast zodat ze beter op de groote van een iPad passen, en hier en daar kan en zal er ook nog wat veranderd worden op andere pagina;s van deze site.

Toedels IKKE

22-11-2012

Ik moet eerlijk bekennen dat ik op deze site een heel eind achterloop met alles, wil de komende tijd toch wat meer doen aan mijn site, ik wil ook een ander keuze scherm, outbollig moet moderner worden, een frisse wind door mijn site.
De ideeen zijn er, en de komende tijd als ik meer tijd heb dan zal ik er mee beginnen, heb geduld mensen, het is erg veel werk, maar wel leuk om te doen, er komen zelfs nog een of twee items bij, haha of ik er nog niet genoeg heb.
Vandaag heb ik vrij, en ook Nick is vrij, vandaag komt de schoorsteen veger, en vandaag is de huishouding aan de beurt.
Saampjes met Nick gaan we dus aan de poets, Nick is erg veranderd de laatste jaren, waar een relatie al niet goed voor is, ik heb twee prachtige kinderen, en geniet dan ook met volle teugen van de dingen die ze doen.
Marieke woond samen, dus helaas zie ik haar niet zo vaak meer, maar met de moderne middelen die we tegenwoordig hebben kan het ook.
Nou luitjes ik ga aan het werk, en ik wens jullie een fijne dag toe, Toedels IKKE

20-11-2012

Iedereen die me kent weet dat ik van lezen hou, soms zijn er periodes dat ik veel lees en een andere keer weer minder, ik ben nu overgestapt van boeken naar E-book boeken, ik lees dus boeken zoals altijd maar dan op mijn computer of iPad.
En ik moet zeggen dat ik het fijner lezen vind, je kunt de letters groter maken, of een ander letter type kiezen, wat allemaal erg handig is, ook in het donker lezen gaat prima, kortom ik ben er blij mee.
Ik heb net de triologie uit van vijftig tinten, en ook twee streek romans achter de kiezen, ik ben nu op zoek naar meer boeken, het nieuwe boek van de schrijfster van Harry Potter heb ik nu ook.
Nu heb ik gelezen dat de bieb waar ik al jaren lid van ben ook meer E-books gaat aanbieden, de overheid gaat veel geld steken in een nieuwe landelijke bibliotheek voor E-books en dat vind ik alleen maar super.
Ik heb enkele schrijvers waarvan ik de boeken mooi vind, van Joh. G. Veenhof zijn er nog maar twee E-Books, en dat is jammer omdat ik al zijn boeken nog niet gelezen heb.
Maar goed, er zijn genoeg E-Books te downloaden, maar weinig titels die mij aanspreken, het aanbod groeit elke dag, dus dat gaat de goede kant op, en als ze dan ook nog van bestaande boeken E-Books maken dan ben ik happy.

Luitjes Fijne dag, ik moet zo aan het werk, Toedels IKKE

15-11-2012

En dan zijn we al weer op de helf van de maand, jeetje wat vliegt de tijd, Evelyn is als het goed geland in Peru, dat zou afgelopen nacht zijn toen ik lekker lag te maffen.
Ik zal mijn gesprekken in het Engels nog wel gaan missen, ik  heb de eerste keer heel lang achter elkaar gereden in mijn nieuwe auto, op en neer naar Schiphol.
Evelin moest vroeg in de morgen vliegen, we zijn om 01:00 uur nachts vertrokken, op de heen weg was het lekker rustig op de weg.
Dus lekker in mijn nieuwe auto Evelyn weg gebracht, en ik kan hier vertellen dat het super rijd, voelt zo anders dat is echt niet te omschrijven dus dat ga ik ook maar niet doen, een ding is zeker ik ben er erg blij mee.
Ben ook erg blij met mijn nieuwe iPad, wat is dat toch een super ding, heerlijk mijn eigen E-reader ik ben 50 tinten vrij aan het lezen, het laatste deel in de reeks, en dat leest heerlijk op een iPad, internet is snel, en de spelletjes zijn super.
Het geluid is super en klinkt door de nieuwe oordoppen van Apple veel beter dan door de oude dopjes, dus ook daar ben ik blij mee, de iPad is handig om overal mee naar toe te nemen, kan via beeldbellen regelmatig even bijkletsen met Marieke.
Gisteren hebben we saampjes even suiker gekookt, caramel en zo, Marieke heeft zich helemaal in het taartbakken en koekjesbakken gestort, en soms moet Pa even raad geven hihi, (doe ik graag hoor).
En dan kun je de lijnen tussen haar en mij erg kort maken met een iPad, jammer vind ik wel dat ze al die dingen niet in mijn jonge jaren hadden, ik vind het allemaal mooi spul.
Dan loop ik al ruim een week te hoesten en te proesten, de griep wil maar niet overgaan, ben al een paar dagen hees als een schorre kraai.

Goed luitjes ik brei er een eind aan, ik wil nog wat doen, ook al ben ik door de griep niet vooruit te branden.

Toedels IKKE

11-11-2012

Je zou de griep maar hebben, spierpijn, hoesten, koorts, pijn in de keel, en hoofdpijn, ik kan me niet herinneren dat ik griep heb gehad zoals nu.
En erg lekker voel ik me dus niet, maar goed het is even niet anders.
Vandaag vieren we de verjaardag van Evelyn, straks even spareribs bakken, maar die zijn niet voor de verjaardag, die peuzelen we zelf op hihi.
Als ze net zo lekker zijn als de vorige keer dan teken ik er voor, jeetje wat waren die lekker, echte Texas style Porc Ribs, mensen als je die een keer gegeten hebt dan wil je niets anders, jammie!!.
Moet zo nog even rookhout in het water zetten, ik denk dat we vandaag gaan voor het roken met Apple Wood dat geeft een fijne flavour van rook aan het vlees.
Gisteren heb ik ze al ingesmeerd met een speciale kruiden Rub, op het laatst worden ze nog een paar keer ingesmeerd (gemopt) met een speciaale mopping saus, en dan is het smullen.
En dan zit mijn vakantie er bijna op, de helft van de week was ik ziekjes, en dat is mooi balen als je vakantie hebt, maar goed het was niet anders, morgen dus weer werken en maar hopen dat ik dan weer fit ben.
Ik ben 50 tinten donker aan het lezen, 50 tinten grijs heb ik al uit, en dan nog 50 tinten vrij, het leest wel lekker met een iPad moet ik zeggen, het zijn volgens mij vrouwen boeken, maar er zijn ook mannen die ze lezen, en ik ben er een van.
Mijn nieuwe auto rijd prima, heel anders dan mijn kleine autootje die ik had de Suzuki Alto 1.0, lekker zuinig en goedkoop in verzekering en belasting, het was ook een bewuste keuze om die auto toen te kopen, ik ben wel alleen kostwinner voor mijn gezin, en het moet uit de lengte of  uit de breedte komen, toch??.
Maar mijn nieuwe Renault Clio rijd prima, voor mij voelt het zelfs erg lux aan, ik heb ook een hele lading luxe die ik voorheen nooit had, dubbele airbags, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrische ramen, ABS, stuurbekrachtiging, een boordcomputer en nog wat ander dingetjes, voor mij dus erg lux.
Voor de rest heb ik weinig te melden, ik heb een bekeuring gehad, plof 95 euro, dat is natuurlijk minder, maar tis niet anders, we weten nu eenmaal dat het leven bestaat uit mooie en minder mooie dingen bestaat.

Toedels IKKE

10-11-2012

Mijn weekje vakantie samen met Marlies is weer bijna voorbij, we hebben niet zo heel veel gedaan, morgen vieren we de verjaardag van Evelyn, en dan is het weer voorbij.
Ik heb wel een andere auto gekocht een Renault Clio, ik heb me nu een luxe pff, ik kan zelfs de spiegels electrisch verstellen, en het rijd super, ik ben er erg blij mee kan ik hier wel schrijven.
En natuurlijk ben ik er ook trots op dat ik hem keurig netjes heb betaald tot de laatste cent, voelt erg goed.
Mijn nieuwe iPad is ook binnen de iPad 4, dus vandaag ben ik dubbel blij, Nick gaat hem zo allemaal installeren vind hij leuk om te doen, en voor mij is het lekker handig duss haha.
Oeps ik word geroepen, luitjes ik wens u allen een fijne dag toe, Toedels IKKE

03-11-2012

Morgen nog een dagje werken en dan hebben Marlies en Ikke een weekje vakantie, ach wat is een weekje eigenlijk helemaal niets het is zo voorbij.
Maar goed we gaan er zeker van genieten, een dagje naar Utrecht is al zeker, uit eten met de kid’s is ook al zeker, voor de rest hebben we nog wat klusjes groot en klein.
Nick en Evelyn zijn vier dagen naar Parijs, onder de eifel toren heeft Nick de verlovingsring om haar vinger geschoven, is dat romantisch of niet??, jeetje!!
Ik zit me hier nu af te vragen van wie hij dat heeft, ik denk van mij, hoewel mijn romantische kant een flinke knauw heeft gehad na twee scheidingen, maar goed ook die kant geneest langzaam maar zeker.
Toch is het super om je zoon zo te zien, ze zijn echt gek met elkaar, en welke vader zou zijn kinderen niet het aller beste toe wensen en willen dat ze een super toekomst tegemoed gaan.
Morgenavond komen ze terug uit Parijs, en dan drinken we er nog wel eentje op.

Fijne dag, Toedels IKKE

30-10-2012

De een na laatste dag van oktober, mijn nieuwe iPad heb ik terug gestuurd, een paar dagen nadat ik de iPad 3 had gekocht, werd de iPad 4 gelanceerd, ik mocht de iPad binnen 2 weken naar aankoop nog terug sturen dus heb ik dat ook maar gedaan.
Zeker niet omdat de iPad me niet beviel, maar voor het zelfde geld de aller nieuwste die er wel hetzelfde uitziet, maar o.a. qua snelheid is verdubbeld, een HD camera heeft, sneller WiFi, en een andere aansluiting, en nog wat andere dingetjes.
Dus nu is het wachten tot 2 november dan komt hij uit, ff geduld dus nog, Nick en Evelyn gaan vier dagen naar Parijs, jeetje! ze doen ook maar hahaha en gelijk hebben ze, moet eerlijk bekennen dat Nick nu al meer van de wereld heeft gezien dan ik.
Als Marlies en ikke ooit een keer samen wonen, en als  dan tegen die tijd de regering ons nog niet heeft kaalgeplukt, dan hoop ik ook dat we nog wat mooie dingen van deze wereld kunnen en mogen zien.
Ik heb nog een lange wensen lijst, hopelijk gaan er daar nog vele van in vervulling.
Gisteren heb ik nieuw rek in de kelder gemaakt, voor mijn wekpotten, jeetje wat ziet dat er strak uit, al schrijf ik dat hier zelf, maar goed dat mag ik ook wel eens tegen mezelf zeggen toch?? haha.
Ik heb zoals jullie gezien hebben mijn site een beetje aangepast, ik kwam er achter dat de begin pagina’s niet echt mooi waren op een iPad, alles stond door elkaar gehusseld, zal vast nog wel meer aangepast gaan worden.
Voor de rest heb ik niets te melden, ik ga nog even verder poetsen en dan is het weer werken.

Leu ik wens oe een mooien dag toe, Toedels IKKE

21-10-2012

Zondagmorgen, nog even een uurtje voordat ik moet werken, even bijbabbelen op mijn site, lekker met een kop koffie, en een snorrende kat aan mijn rechterkant.
Afgelopen vrijdag mijn nieuwe iPad gekregen, als je geen Apple fan was dan word je het dan wel, jeetje wat een super gaaf ding is het, scherp beeld, lekker snel, veel app’s, kan er tv op kijken, games op spelen, muziek op luisteren, boeken op lezen, beeld bellen met mijn dochter of anderen, msnnen, facebooken en ik weet niet wat allemaal nog meer.
In een woord een supergeweldigfantastichmooi ding, en hopelijk kan ik er een hele tijd mee vooruit, het is namelijk geen goedkoop ding, maar goed dan heb je wel wat.
Ik heb meteen nieuwe earpods besteld, dat zijn de nieuwste oordoppen van Apple, Marieke heeft ze bij de iPhone 5, en donderdag hebben we ze naast elkaar gelegd en geluister naar de verschillen, en die zijn er in de nieuwe zit een veel beter geluid, meer bas, ze kunnen meer geluid produceren en ze zitten ook nog beter in je oor.
Zoals jullie lezen ben ik er erg blij mee, ik vind het belangrijk dat je soms iets voor je zelf moet kopen, ook al leven we in recessie tijd, mijn mening is dat we nu leven, sparen is goed probeer ik ook te doen, maar we moeten niet vergeten dat we nu leven.
En als we zo nu en dan ons zelf eens kunnen verwennen met een leuk presentje dan moeten we dat niet laten vind ik.

Fijne zondag luitjes, ik ga nog even genieten van een kop koffie, en dan is het werken, vanavond komt mijn schatje, en dan drinken we gezellig een wijntje bij kaarslicht en maken er een mooie avond van.

Toedels IKKE

19-10-2012

het voordeel van vroeg wakker zijn, zoals me gisteren ook al is overkomen, is toch wel dat je veel kunt doen, ben al met kerstmis bezig, met de kerstkaart dan he.
Marlies heeft nu ook een iPhone, nu kunnen we eindelijk gratis bellen en smssen naar elkaar, en dat drukt de prijs, neem dat maar van mij aan.
Ik vond het nodig om me zelf maar weer eens te verwennen, dat  is een voordeel als je niet rookt, scheelt toch snel 150 euro per maand haha zo mag je dus niet denken, maar toch ik vond het nodig mezelf eens flink te verwennen zelfs.
Dus heb ik een iPad gekocht, Marieke en Evelyn hadden er al een en nu kom ik daar ook bij, hoef ik mijn lappie ook niet meer overal mee naar toe te slepen, en kan ik nu mijn boeken lezen op de ipad overal waar ik maar wil, jammie!!.
Ik vind het lezen een stuk fijner op een E-reader, dan uit een boek zo nu en dan lees ik een boek op mijn laptop, ben met King of Thrones bezig maar dat zal nu een stuk makkelijker zijn om te lezen.
Straks even het hoesje ophalen die ik besteld heb, en dan ben ik er klaar voor.
Gisteren hadden we een gaslek voor de deur, ineens stonden er borden van verboden te roken en vooral geen vuur maken, en toen begonnen ze te spitten, kwam er ook nog een graafmachine opdraven, dit alles om het gat zo snel mogelijk te dichten.
Ik heb nog wel even gevraagt of we veilig waren, haha stel je voor dat ineens alles de lucht in vliegt, dan zou dat toch ook niet leuk voor ons zijn, toch?

Luitjes ik brei er een eind aan, ik wens jullie een fijne dag, toedels IKKE

18-10-2012

En dan zit je voor 06:00 uur al beneden, kun je een keer uitslapen maar dan ben je vroeg wakker, maar goed ochtend stond heeft goud in de mond.
Ik loop een eind achter op deze site, maar eigenlijk heb ik nog meer te doen, dus zal het ook vandaag niet veel worden.
Straks ff op de koffie bij mijn lieve dochter, hopelijk word het nog mooi weer vandaag, dan kan ik de motor nog ff aantrappen, maar dat zal wel niet, ik ben vrij haha.

Luitjes ik wens u allen een fijne dag, Toedels IKKE

13-10-2012

Zaterdagmorgen, radio 2 op de achtergrond, kop koffie erbij en dan even een stukje schrijven, heerlijk.
Gisteren mijn bestelling binnen gekregen met producten uit Peru, Evelyn gaat ze gebruiken in de keuken, ben benieuwd hoe alles zal smaken.
Hier in Nederland gebruiken we veel aardappels, in Peru is het rijst, het is me wel opgevallen dat we in Nederland wel heel breed koken, daar bedoel ik mee dat we gerechten koken uit alle landen, in Peru is dat toch een heel stuk minder.
Ik kan me nog herrinneren dat ik alles over de Franse keuken heb geleerd, dat is nu ook niet meer, en als ik het goed begrepen heb dan weten ze op school ook nog niet helemaal hoe ze dat moeten aanpakken.
De horeca wereld is vollop in beweging, kijk maar eens naar al die kook programma’s waar je dood mee word gegooit.
Vanavond nog een paar uurtjes werken en dan heb ik morgen een dagje vrij, we gaan morgen een router aansluiten op de internet van mijn ouders.
Iedereen heeft tegenwoordig telefoons met internet en nog veel meer, en bij mijn ouders is er geen goede internet verbinding, dus we gaan een WiFi punt maken, kan iedereen inloggen met een wachtwoordje en dan ligt de wereld weer open.
Ik had het er gisteren nog met Nick over dat de mens, dus ook wij, helemaal internet verslaafd zijn, laatst hadden we een uurtje geen internet en iedereen zit meteen met de handen in het haar, hoezo verslaafd? hahaha.
Ik zeg maar zo beter verslaafd aan internet dan aan drugs, drank en ik weet niet wat nog meer.

Luitjes ik ga even de was strijken enz, fijne dag, Toedels IKKE

08-10-2012

De akkers worden kaler en kaler, boeren zijn vollop bezig de laatste oogsten van dit jaar binnen te halen, de dagen worden donkerder en kouder, winter is comming.
Maar nu nog even niet, er zou eeb extreem koude winter komen heb ik ergens gelezen, en dat is iets waar ik echt niet op hoop, met de stijgende brandstof kosten staat daar niemand echt op te wachten.
Gisteren nog even gereden met de motor, kan nu nog de bladeren beginnen te vallen, de wegen worden gladder en echt warmer word het ook niet.
Ik heb de appels van de boom gehaald samen met Evelyn, er zitten mooie appels bij maar ook minder mooie, we hebben de eerste mini kiwi’s gegeten, jammie, en maar meteen wat appelpannenkoeken gebakken, lekker met kaneel en suiker.

Toedels IKKE

05-10-2012

Jeetje Mina wat gaat de tijd weer vlug, maar goed dat weten we allemaal, nederland is gehuld in regen, regen en nog eens regen.
Gisteren stond om tien minuten voor acht de monteur van UPC al voor de deur, Nick en ik waren er al op voorbereid, hij heeft het hele systeem doorgemeten en dat was boven gemiddeld.
Hij vond wel een kabel die stoorde, een die ze zelf hebben aangesloten, mijn aansluitingen waren allemaal goed, hij heeft er nog een extra versterkertje bijgeplaatst, we zitten nu ruim boven de minimale eisen die ze stellen.
We kunnen nu supersnel internetten en tv kijken op alle computers, laptops, ipads en iphones, en dat in HD kwaliteit, wat wil een mens nog meer, ze moeten alleen nog het hele zenderpakket activeren, dat zou binnen 24 uur gebeuren, ben erg benieuwd.
Ik kan hier niet anders schrijven dan dat we het bijna perfect voor elkaar hebben, er zijn altijd nog verbeter punten, zoals een nog grotere tv met 3D hahahaha.
Marlies komt na de middag, ze heeft eerst nog cursus en dan maken we er een gezellige middag en avond van, lekker eten en drinken, misschien nog een mooie film, blokje hout op de kachel, kaarsje aan en genieten.

Dus mensjes, geniet ook van en met elkaar, Toedels IKKE

30-09-2012

De laatste dag van september, de verjaardagen van mijn vader en moeder liggen weer achter ons, mijn moeder vierde haar 77ste verjaardag en mijn vader zijn 78ste, het zijn nog krasse mensen, die nog met van alles en nog wat bezig zijn.
Mijn oktober blog is klaar, de bokbier tijd is weer begonnen, en nog even en dan begind de wildtijd ook weer, heerlijk!!! lekker eten en drinken.
Marieke en Nick hebben allebij een nieuwe telefoon, de iPhone 5, en Evelyn een nieuwe iPad, snik en ikke niet, ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet erg goedkoop vind, ik wacht nog even af, em ook Marlies krijgt een iPhone, allemaal appels bij elkaar.
Donderdag krijgen we de nieuwe Horizon tv van UPC met 120 Mb internet, we gaan van 60 naar 120, een verdubbeling dus, zelfs de upload snelheid gaat omhoog, en dan kunnen we op alle smartfones, laptops, computers en ipad’s ook Tv kijken, en dat in HD kwaliteit.
Vandaag lekker op de motor naar het werk, het is lekker weer dus daar moeten we van genieten, Nick en Evelyn gaan met mijn auto naar Haaksbergen naar de kermis en markt die er vandaag is.

Nou luitjes voor de rest heb ik weing te melden geniet en drink met mate, Toedels IKKE

26-09-2012

Herfst buien trekken over nederland, en het is een stuk frisser kan ik hier wel schrijven, brrrr, de zomer is nu echt voorbij, en de laatste dagen van sepember ook, nog drie maandjes en dan is ook dit jaar al weer voorbij.
Ik heb lekker twee dagen vrij, en dat komt niet zo heel vaak voor, twee aan een gesloten dagen, vandaag mag ik kapper spelen, Marlies heeft een hegje en die mag ik knippen, moet alleen nog even een leuk modelletje uitzoeken.
Morgen is mijn moeder jarig en zaterdag mijn vader, dus hebben we nog een feestje,….. gezellie!!, zit me net te bedenken dat de appels ook van de boom kunnen, ook deze week ook maar even doen, de mini kiwi’s zijn ook bijna rijp mmmm.

Toedels IKKE

22-09-2012

De herfst is nu dan echt begonnen, de dagen worden korter, de bomen beginnen te verkleuren en weldra verliezen ze hun bladeren, kortom, herfst!!
Nog een week dan moet mijn oktober blog al weer klaar zijn, de tijd vliegt, en vliegt steeds sneller lijkt het wel, de dagen, maanden en jaren verdwijnen in sneltrein vaart achter ons.
De tijd drijft ons voorwaarts, soms een blik terug, sommige herinneringen door achterons gelaten tijd vervagen, andere herinneringen komen boven, de tijd lijkt dan een moment te stoppen, maar schijn bedriegt de tijd draaft door.
Tijd gaat verloren en verloren tijd is niet meer in te halen, tijd is niet meer terug te draaien, tijd kent spijt, tijd heelt alle wonden, tijd doet ons beseffen, en voor mij is het tijd, tijd vor een bak koffie.

Toedels IKKE

19-09-2012

Hallo lieve lezers en lezeressen, het was weer de hoogste tijd om even een stukje te schrijven op mijn site.
Ik kijk tegen een prachtige blauwe hemel, voor zo lang het duurt er drijven diverse buien boven het land, dus droog zullen we het wel niet houden.
Je merkt toch duidelijk dat de herfst terrein wint van de zomer, afgelopen weekeinde hebben we lekker gewandeld op de Lochemse berg, lekker koffie gedronken, lekker met warme appelgebak erbij, op het terasje van een grote molen, die we na de koffie van binnen hebben bekeken.
Het was voor Evelyn de eerste keer dat ze een molen van zo dicht bij zag, en dan ook nog eens van binnen, na ons verblijf in Lochem, en een bezoekje aan een winkel, hebben we heerlijk wat lapjes vlees op de BBQ gelegd.
Het was een heerlijk dagje, die we afgesloten hebben met een goed glas rode wijn, gaan we vaker doen.
Evelyn voelt zich al helemaal thuis, ook dat is mooi om te zien dat ze zich thuis voelt in huize Horck. het had ook ander gekunt, en het is prachtig om te zien dat ze gek zijn  op elkaar.
Onze oven draait ook overuren, de heerlijkste gerechten komen op tafel te staan, van appeltaart tot pavlova(marenge) allemaal mega jammie, en dan nog gerechten uit Peru, het kan niet op, haha moet bijna op de kilo’s gaan letten.
Een ding is zeker, ik kan best goed alleen zijn, maar een gezin geeft toch echt een meerwaarde aan het leven, en is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen naar een leven als volwassene, dat zijn de dingen waar je als vader volop van kan genieten.
Vanaf 4 oktober krijgen we Horizon Tv van UPC, en kunnen we op alle computers, laptops, iPhones enz ook tv kijken, tevens word onze internet snelheid verdubbeld van 60 Mb naar 120 Mb, en ik ga ook nog eens minder betalen en dat is nog beter haha.

Luitjes fijne dag geniet er maar lekker van, Toedels IKKE

14-09-2012

De verkiezingen weer voorbij, joeppie!!!, ik kon het woord verkiezingen niet meer aanhoren, maar gelukkig kan ik hier schrijven dat deel een voorbij is, en nu maar afwachten wat ze er van terecht brouwen.
De leukste zin die ik hoorde over de verkiezingen was toch wel deze ” of je nu door de hond of door de kat gebeten word, gebeten word je toch” en daarmee is het meeste ook wel gezegd.
Ik ben in ieder geval erg benieuwd waar het schip strand, ze kunnen nooit alle beloften waar maken, en ik geloof zelf dat Europa langzaam maar zeker aan het zinken is, we kunnen landen zoals Griekenland en anderen niet blijven sponseren.
Vraag me ook wel af waar al dat geld weg komt die Nederland aan Griekenland geeft, en als Griekenland falliet gaat dan zullen wij arme sloebers wel weer de rekeningen moeten betalen, tegen die tijd valt er van ons ook niets meer te plukken.
Ik ben er van overtuigd dat er flinke veranderingen in het verschiet liggen en ze zullen niet allemaal prettig zijn, kijk maar eens goed om je heen, en vooral naar de gehele wereld.
Gelukkig lig ik daar niet meer wakker van, jaren geleden kon ik me daar echt zorgen over maken, je voelt je wel verantwoordelijk voor je gezinnetje.
Nu zie ik het wel, ik kijk niet meer zo ver voor me uit, en slaap als een os, en dat is erg prettig kan ik je wel vertellen, alleen maar de dagelijkse dingetjes die me soms bezig houden, en wat komt dat komt, punt uit!!.

Leu ik wens oe allen een fijne dag toe, Toedels IKKE

09-09-2012

We zitten midden in een prachtige nazomer, vandaag word het bijna 30 graden, en dat in september dat maak je ook niet elk jaar mee.
Je hoort vaak dat het klimaat veranderd, ik denk dat dat wel klopt, er is geen jaar hetzelfde, deze zomer begon vroeg, toen gingen we over naar een natte zomer en het eindigd met prachtig weer, de dagen worden al weer flink korter.
Nog een paar dagen en dan zijn de mini kiwi’s weer rijp, de appels kunnen ook bijna van de boom, de zomer is dan echt voorbij, de herfst neemt het over, flinke stormen zullen dan weer over Nederland struinen.
Ik heb nog een stukje geschreven over Marieke en reuma (goed nieuws), en over Nick in Peru, lees het snel.

Toedels IKKE

07-09-2012

Soms lijkt het wel of ik honing aan mijn kontje heb zitten, ik kan niet voor mijn Pc zitten of er moet een kat op mijn toetsenbord gaan liggen, en de kleur is rood haha Boris dus, een van onze drie katten.
Dan moet hij mijn hand, die op de muis ligt ook nog eens kopjes geven, kun je wel nagaan wat er gebeurt, regelmatig word de muisknop daardoor  dus ingedrukt.
Vroeger ehm jaren geleden was ik een honden mens, niet dat ik er daar drie van wilde, maar ik ben meer met honden opgegroeit dan met katten, de enige katten die ik zag liepen bij opa’s en oma’s op het erf, katten kwamen niet in het huis.
Maar sinds ik zelf katten heb ben ik toch een katten mens geworden, ik wil geen hond meer, oke drie katten is ook wel veel maar dat is toch beter dan een hond.
Katten hebben allemaal een eigen karakter, een eigen wil, er is geen kat hetzelfde, en ze zijn makkelijk in verzorging, je hoeft ze niet uit te laten, dat doen ze lekker zelf, of de buren daar altijd blij mee zijn dat weet ik niet, maar makkelijk is het wel.
Natuurlijk zitten er ook nadelen aan katten, maar ach die neem je maar voor lief,  dat zullen ze van mij als baasje misschien ook wel denken, als katten kunnen denken tenminste.
Nog een paar dagen en dan komt de Iphone 5 uit, ik kan niet wachten hopelijk is hij ook nog eens te betalen.
Tja ik ben een Iphone fan, het is de beste telefoon die ik ooit gehad heb en maakt het leven een stuk makkelijker, en dan bel ik niet eens zo vaak, smsjes versturen natuurlijk wel, maar al die handige apps bevallen mij wel, maak er dan ook flink gebruik van.
Vandaag nog ff toeren met de motor, het word mooi weer dus daar moet je dan meteen gebruik van maken op je vrije dag, vanmiddag komt Marlies dus.

 Toedels IKKE

01-09-2012

En dan is het al weer september, de tijd gaat bijna met lichtsnelheid, de zomer is echt voorbij gevlogen, de meteorologische herfst is vandaag begonnen, nog even en dan zullen de bladeren weer nederdalen als sneeuwvlokjes in de winter.
Ik heb al eens vaker geschreven dat elk seizoen prachtige momenten kent, en ook mindere kanten heeft, de herfststormen trekken over nederland, bomen verliezen de bladeren, het mooiste van de herfst vind ik wel de prachtige kleuren, en de dwarrelende bladeren en de dikke tapijten van bladeren onder de bomen.
Maar goed even back to basic, het is nu nog zomer, dus genieten we nu nog lekker van de zon zolang dat nog kan.
1 september, moet nog mijn septemberblog schrijven haha en zo blijf je bezig, ik heb natuurlijk nog geen idee wat.

Toedels IKKE

27-08-2012

Sorry mensen maar ik heb weinig tijd gehad voor mijn site, ik had namelijk nog een Volksfeest tussendoor.
Maar dat hebben we gelukkig achter ons liggen, en dat betekent meteen dat het zomerseizoen voorbij is.
Het volksfeest was extra zwaar omdat ik griep had, het was best wel zwaar en dan ook nog met mijn hese stem.
Voor de rest gaat het prima, ook met Nick en Evelyn, en ik kan niet anders schrijven dat het me tot nu toe 100% meevalt, gisteren heb ik Peruaans eten gehad, was best wel lekker.
Zelfs mijn huis ziet er netjes uit, Nick en Evelyn ruimen alle rommel die ze maken netjes op, lief toch?
Ben erg trots op mijn lieve zoon, en ook op mijn lieve dochter, Marieke woond nu samen en Nick is weer thuis.
Gisteren regende het flink, wij weten hier in Nederland niet anders dan dat het soms flink kan plensen, maar in Peru kennen ze dat niet zo, tenminste niet in Lima, daar is de regen net zoals hier de mist is.
Dus werd er gisteren flink gefilmt, ze heeft ook nog nooit sneeuw meegemaakt dus hopen we dat ze dat voordat ze weer terug gaat nog een keertje mee mag maken, maar de kans is erg klein.

21-08-2012

Het tuinfeestje was geslaagd ondanks dat het erg, nee… heel erg warm was.
We hadden spareribs uit de smoker, echt country style, en al zeg ik het zelf, na een baktijd van 4,5 uur in de smoker, gerookt met hickory en apple wood, durf ik hier wel te schrijven dat ze niet lekker waren , maar super lekker.
En dan vergeet ik nog te vertellen dat de rub  (kruidenmengsel) subliem was, en dat de mopping sauce, het puntje op de i was.
Gewoon barbecuen is niet meer lekker als je dit een keer gegeten hebt, het is gewoon niet te vergelijken met elkaar qua smaak.
Het is voor Evelyn natuurlijk wennen, maar het valt me niet tegen tot nu toe, mijn engels word al een stuk beter, over drie maanden spreek ik het vloeiend, ik probeer me aan te wennen om ook als ik met Nick praat zoveel mogelijk in het engels te doen, is goed voor mij en prettiger voor haar.
Evelyn kan namelijk zeer goed engels praten, ze geeft in Peru ook engelse les, dus dat is geen probleem.

Toedels IKKE

19-08-2012

jeetje wat een hitte ineens, en wie geeft er een tuinfeestje ter ere van Nick en Evelyn, tja ikke, de dag dat de kans bestaat dat er vandaag een nieuw record word gebroken, 1944 heeft de hoogst gemeten themperatuur  van 38,6 graden.
Maar goed ik geef dus een tuinfeestje, gelukkig pas vanavond de spareribs liggen lekker in de kruiden, straks f een paar salades maken en nog wat dingen en dan word het hopelijk een onvergetelijke avond.

Toedels IKKE

16-08-2012

Ik loop echt achter op deze site, ik heb nog geen regel getikt voor mijn augustus blog haha, tja dat krijg je als je druk bent met andere dingen.
Morgen komt mijn lieve zoon weer thuis, en natuurlijk Evelyn mijn toekomstige schoondochter, ik ben in ieder geval al haar daddy in law, haha klink nog een beetje vreemd.
Ik heb al regelmatig geschreven dat ik erg benieuwd ben hoe alles zal verlopen, er is natuurlijk een flink cultuur verschil, maar Evelyn lijkt me een moderne vrouw die zich wel gaat aanpassen, maar dat zal vast niet de eerste paar weken zijn.
De eerste weken zullen wennen zijn, niet alleen voor Evelyn maar ook voor Nick en natuurlijk mij niet te vergeten.
Ik zal zeker de leukste dingetjes hier op mijn site schrijven, is niet alleen leuk voor al die mensen die mijn site lezen, onder andere voor jou, maar ook om het straks zelf weer terug te kunnen lezen, en hopelijk met een breede glimlach.
Morgen is het dus zover, Marieke haalt ze op van Schiphol, ze landen ongeveer om 16:30 uur, zal vast een beetje uitlopen en dan is het nog een stukje tuffen naar mijn huisje.
Zondag geef ik een tuinfeestje, lekker met een hapje en een drankje, we moeten natuurlijk wel vieren dat Nick thuis is gekomen, en kennis te maken met Evelyn.

En nu maar hopen dat ze een behouden vlucht hebben en dat alles zo mag gaan als we hopen, Toedels IKKE

13-08-2012

Ik ben er klaar voor, nog vier dagen en dan landen Evelyn en Nick op Schiphol, voor ons is het nog vier dagen, maar het gekke is over drie dagen vertrekken ze al vanaf Lima airport, het is een lange vlucht.
Vrijdag avond komen ze dus hier, hebben ze zaterdag om bij te komen, om uitgerust te zijn voor het tuinfeestje wat ik ga geven, het zou een verrassing zijn maar het is al uitgelekt dus daarom kan ik het hier rustig schrijven.
Ik ben reuze benieuwd naar alle verhalen, en hoe het Evelyn zal vergaan in ons koude kikkerlandje, ze blijft drie maanden hier in huize Horck, zal voor haar wel even wennen zijn, en we hopen maar dat ze geen heimwee krijgt.
Een ding is zeker dat Evelyn en IKKE, regelmatig in de keuken te vinden zijn, ze is ook kok dus kunnen we elkaar vast nog wel het een en ander leren, smikkel time dus haha.
Voor de rest heb ik erg weing te vertellen, ik moet nog wat kleine dingetjes regelen voor de tuinparty maar dat gaat helemaal goed komen.

Toedels IKKE

10-08-2012

De bovenverdieping, gang, voorkamer, woonkamer en tuin zijn allemaal al weer spik en span, alleen de keuken, wc en badkamer nog en dan is IKKE klaar met het hele huis, alles aan kant zelfs de was is weg, jeetje!! wat ben ik goed bezig.
Ik heb het meestal wel netjes, maar nu Nick en Evelyn komen wel ik natuurlijk wel dat ze in een opgeruimt en schoon huis komen, de voorraad kast is ook weer bijna op orde, kortom ik ben er  bijna klaar voor.
Volgende week heeft het midden van het land de vakantie er ook weer opzitten, nog een paar weken en dan is iedereen weer aan het werk, en zijn de scholen weer begonnen, het drukke zomer seizoen loopt ten einde.

Toedels IKKE

09-08-2012

Nog 8 dagen en dan is het zover het gaat nu wel erg snel, de boven verdieping is bijna op orde, dus dat kan ik afstrepen op mijn lijst.
Moet nog erg veel doen, maar veel zin is er nog niet, zal wel aan het weer liggen ik hoor van veel mensen dat de zin er niet is, maar komt goed ik heb nog een paar dagen.

IKKE

05-08-2012

Nog 12 dagen, het aftellen is nu wel begonnen, tijd vliegt en ik moet nog veel doen voordat Nick en Evelyn thuis komen.
Ben begonnen met joggen, ben al twee keer met Marlies wezen rennen, het is natuurlijk eerst nog wel een afwisseling van wandelen en rennen, we moeten het een beetje rustig opbouwen en vooral niet forceren.
Ik heb me zelf wel een doel gesteld, heb ook nog een speciale app op mijn telefoon die alles voor me bijhoud, ik kan nu exact zien wat de afstand, de route, de tijd was die ik gelopen heb, en natuurlijk nog veel meer.
Beetje vlotte muziek op de oren en dan gaan met die banaan, nu is het een kwestie van volhouden en er de tijd voor nemen.

Toedels IKKE

01-08-2012

Ik heb besloten om weer te gaan hardlopen, ik wil mijn conditie een beetje opkrikken, Marlies is gestopt met roken, hopelijk houd ze dat vol, en dan gaan we samen joggen, vandaag even een nieuw outfitje kopen en dan kan ben ik er klaar voor.
Ik heb al een trainings app op mijn Iphone staan dus daar zal het niet aan liggen, ik wil twee keer in de week gaan rennen/joggen, mijn doel is om het 5 km vol te houden(ooit), maar dat zal nog wel even duren denk ik, maar goed je moet ergens beginnen, toch?, we beginnen maar eens in kleine stapjes.
Mijn score word op internet bijgehouden, kan ik mooi bekijken of ik voor of achteruit ren haha.

Toedels IKKE is Nog Druk.

31-07-2012

De laatste paar uren van Juli tikken weg, over 1,5 uur is het augustus 2012, nog een maand en dan is het vakantie seizoen al weer voorbij.
Over 16 dagen en 19 uur land het vliegtuig met Nick en Evelyn op Schiphol, denk dat het eerst toch wel een beetje vreemd zal zijn, ik heb Nick al zo lang niet meer gezien, zal wel lachen worden, er is in huize Horck best wel het een en ander veranderd, de gang, trap en overloop hebben een nieuwe kleur gekregen, en een ander behangetje, er ligt een nieuwe vloer in de voorkamer, en ook daar is er het een en ander veranderd.
De kelder heeft ook een beurtje gehad, net zoals het halletje in de keuken, ook in de tuin is het een en ander veranderd, haha overal zijn er wel dingen veranderd, ik ben benieuwd wat Nick er van vind.
En dan is er natuurlijk Evelyn, de vriendin van Nick zoals het er nu naar uitziet word zei mijn schoondochter, ook dat zal even wennen worden, ze komt uit een andere cultuur, spreekt een andere taal en heeft andere gewoontes, maar dat gaat goed komen, ze spreekt zeer goed Engels, in ieder geval  beter dan mij.
Ze is ook kok en geeft ook nog Engelse les, nou wie weet kan ik nog wat mooi recepten opdoen, of zei van mij ben erg benieuwd we zullen vast nog wel eens samen in de keuken staan pruttelen, en Nick en Marlies maar smullen hahahaha.
Natuurlijk zal het wennen zijn, ook voor Evelyn, zo van Peru naar het klille Holland, alles is hier anders, we zullen het zien.
Voor de rest heb ik weinig te schrijven, zit me wel te bedenken dat de maand voorbij is en ik nog geen idee heb voor mijn augustus blog, moet er nog even over nadenken.

Toedels IKKE

26-07-2012

Mooi weer betekent drukke tijden in de horeca, dus meer uurtjes werken en dus ook minder vrije tijd, minder tijd voor deze site en voor andere dingen.
Nog een dikke maand en dan is het zomer seizoen 2012 al weer voorbij, dan zijn de scholen al weer begonnen en is iedereen weer aan het werk.
Ik heb dus vandaag niet veel te melden, het is erg warm, rond de 30 graden, dus veel puf is er niet.
Nog 22 dagen en dan is Nick weer terug in Nederland, het aftellen is begonnen.

Fijne dag en geniet maar lekker van het mooie weer, Toedels IKKE

21-07-2012

De Moesson is voorbij en de zomer gaat beginnen, eindelijk!! er zijn er heel veel die nu vakantie hebben, en dan is het wel fijn als je een beetje zon hebt, vele nederlanders zijn al naar het buitenland gevlucht, ze waren helemaal klaar met de vele regenbuien die langs kwamen.
Echte mooie toerritjes met de motor hebben we ook nog niet kunnen maken, en van barbequen is er ook nog niet veel terecht gekomen, de moestuin leek meer op een watertuin dan op een groente tuin, watergeven of tuin sproeien was tot nu toe niet nodig.
Maar goed voorlopig is het voorbij de zomer gaat beginnen, vandaag op 21 juli dus, over een paar dagen zweten we weer het bed uit, haha er is ook altijd wel iets te klagen in ons leven.
Deze week zijn de meter standen opgenomen, ben erg benieuwd wat de schade is, Marieke en Nick waren er de afgelopen winter niet, dus in theorie zou ik wat terug moeten krijgen, maar goed dat is in theorie, in de praktijk zal het wel weer bijlappen zijn.
Mijn pc loopt lekker, hoewel er nog steeds een storing is, we denken te weten waar het ligt, maar zekerheid hebben we nog niet, alles over mijn pc kun je lezen in mijn Nieuwe Pc , voor de rest is er weing te vertellen.

Dusssss Mensen en geniet van het mooie weer, Toedels IKKE

10-07-2012

Het is heerlijk als je van de kleinste dingen soms een heerlijk warm gevoel krijgt, een moment waarop er ongemerkt een warme glimlach op je mond verschijnd, je gedachten zweven even weg, een moment van intens geluk.
Jullie zullen wel denken jeetje wat is er met Henk aan de hand, ehm niets haha, ik ga vanavond naar Marlies en daar dacht ik even aan, en dat beschreef ik dus even, hihi.
Oke even back to basic, het is tot nu toe een natte zomer, het is zwemmen of verzuipen lijkt het soms wel zoveel water, haha de uitdrukking zwemmen of verzuipen slaat natuurlijk nergens op, er word iets anders mee bedoelt maar dat hoef ik jullie niet te vertellen, toch?
Mijn pc was gecrashed daar word je echt niet vrolijk van, samen met mijn zoon gefixed, kun je lezen in Mijn Nieuwe Pc , maar het is goed gekomen, maar het kost veel tijd om het op orde te brengen.
Zoals jullie in het begin scherm hebben gelezen duurt het nog ……….. dagen voordat Nick terug komt, het was nog niet 100% zeker of Evelyn ook naar Nederland zou komen, maar gisteren is haar ticket gekocht dus Evelyn komt naar Nederland, lees het in Nick in Peru .

Toedels IKKE

03-07-2012

Zoals jullie zagen heb ik een aftel klok op de keuze pagina gemaakt, dat leek me wel leuk en handig.
Het zal natuurlijk niet helemaal kloppen, omdat vliegtuigen meestal wel vertraging hebben, ;-), zijn er mensen die Nick en Evelyn willen verwelkomen dan weet je hoe laat ze landen.
Ik word doodmoe van het onderwerp glasvezel, eerst werd je bedolven onder brieven dat ons dorpje glasvezel zou krijgen.
Toen via de post, mail, en mensen aan de deur, begon de campagne leden werven, minimaal drie keer heb ik iemand aan de deur gehad.
Toen begonnen de providers zich te melden, kom bij ons!!… NEEEEE!!!!, bij ons!!, de een kon het nog mooier brengen dan de ander.
Maar ik had toen besloten om te wachten, ik wilde geen contract afsluiten als er nog geen kabel in de grond lag.
Maanden later zijn ze nu begonnen met het leggen van de glasvezel, en wat denk je, idd het geleur is weer begonnen, jullie zullen het niet geloven maar ik heb de laatste drie weken toch zeker vijf mensen aan de deur gehad die me glasvezel wilden aansmeren.
Maar goed des te meer mensen er komen zeuren, des te eigenwijzer ik word, ik wacht tot de glasvezel is aangesloten en dan zie ik het wel weer, ik zit op de kabel bij UPC en daar heb ik nooit problemen mee.
Oke!! de prijs mag wel iets zakken bij UPC, maar dat zal zeker nog wel gebeuren, als iedereen naar de glasvezel overgaat, wie weet heb ik straks wel de snelste internet verbinding, er komt erg veel ruimte op de kabel met al die overstappers.
Ik ben zeker niet tegen glavezel, maar ik ben wel tegen dat geleur met glasvezel, ben een beetje glasvezel moe op dit moment.

Toedels IKKE

30-06-2012

De laatste dag van de maand juni, een deel van de zomer is al weer voorbij, ik schrijf wel zomer, het is maar een natte bedoening tot nu toe.
Nog twee drukke maanden voor de boeg en dan is het vakantie seizoen al weer voorbij, maar voor het zo is komen er vast nog dagen van stress en veel zweet.
Ik loop een beetje achter op deze site, ik moet nodig enkele items bijwerken, Lekkers UUT eigen tuin is er daar een van, nu is het ook niet echt lekker moestuin weer, of weer om lekker in de tuin te zitten.
Ik heb hier thuis nog geen een keer de BBQ aan gehad, haha dus kun je nagaan.
Ben wel druk geweest met Mijn Nieuwe Pc die binnenkort verbouwd word, en zo blijven we bezig met van alles en nog wat.

fijne dag, Toedels IKKE

27-06-2012

De aanleg van Glasvezel in onze straat is begonnen, ik heb in een week al twee keer mensen van Vodafoon aan mijn deur gehad, of ik geen pakket bij hun wilde afnemen.
Ik heb al zoveel mensen, brieven, mails, en ik weet niet wat nog meer op me af zien komen, betreft het inderwerp glasvezel dat ik er bijna een glasvezel complex van heb gekregen.
Ik ga me wel in het onderwerp glasvezel verdiepen als het kastje hier is aangelegd, misschien blijf ik wel lekker op de kabel zitten, heb nooit problemen, en wie weet komt UPC nog wel met een scherp prijsje voor de kabel.
Als het halve dorp hier op de glasvezel gaat, dan mag ik er toch van uit gaan dat internet via de kabel een stuk sneller gaat worden, Ik wacht af…….
Heb nieuwe borden en mokken aangeschaft, tenminste een deel dan, volgende maand komt de rest, en ze zijn erg mooi, ehm tenminste dat vind ik en daar gaat het om.

Toedels IKKE

24-06-2012

Party Time !!!, Mijn dochter is jarig, 23 jaar word ze al weer, jeetje wat vliegt de tijd ik weet nog hoe het 23 jaar geleden ter wereld kwam, nou mensen dat was een hele belevenis, ik zal jullie de details maar besparen, maar het was nog geen bevalling uit het boekje, en de aanloop er naar toe was ook niet iets waar paren van dromen.
Ach het belangrijkste was dat er een kern gezond meisje op de wereld kwam, waar ik ziels veel van hou, dus even op deze vanaf deze plek.
Marieke schat!!, van Harte gefeliciteerd met je 23e verjaardag, dat er nog een prachtige weg voor je mag liggen, vol met gezondheid en vele mooie dingen, proost!!!.

Toedels IKKE

23-06-2012

Het is zaterdag morgen 07:39, ik moet vroeg beginnen, de zon schijnt, en ik ga lekker op de motor, moet na het werk en daarna weer vlot naar huis, ik heb om 19:00 uur een Barbeque party, mmm.
Morgen is mijn lieve dochter jarig, hup alweer een jaar erbij, jeetje wat vliegt de tijd, voor dat je het weet komen de eerste kleinkinderen wahhahaha.
Nog een dik maandje en dan kom ook mijn lieve zoon met zijn vriendin weer naar Nederland, ben erg benieuwd, de hele familie Horck heeft verkering, hahaha dat is best wel grappig.
IK hoop dat het een gezellige boel word, en word het me te druk dan vlucht ik wel naar Marlies.
Juli en Augustus zijn nog  hele drukke maanden in de horeca, daarna zijn de meeste vakanties al weer voorbij en beginnen de scholen weer.
Echt zomer is het nog niet, nat is het wel ik had beter waterplanten in de moestuin kunnen zetten die hadden het vast goed gedaan.

Oeps ik moet me omkleden, werken!!, Toedels IKKE

15-07-2012

Zo!!…..,even de pagina Computer Bouwen,  Nick in Peru, en de pagina  Alles over Films bijgewerkt, op de pagina Computer bouwen vertel ik hoe ik mijn pc aan het verbouwen ben, in alles over films gaat het natuurlijk over films, en de over de pagina Nick in Peru hoef ik niets uit te leggen.
Ik stel voor om een kijkje te nemen op de divers pagina’s op deze site, ik loop hier en daar wat achter, maar dat mag de pret niet drukken, ik vind het leuk om te doen, maar ik heb niet altijd de tijd en de zin.
Voor de rest gaat het goed in huize Horck, ook met Marieke gaat het prima, ze is nu naar het ziekenhuis voor de controle van haar teen.
Je ziet nu ook teksten in grijs die onderstreept zijn, klik erop en je word meteen naar het desbetrefende onderwerp gebracht, dat leek me wel handig.
Met ikke en Marlies gaat het ook goed, en voor de rest heb ik weinig te melden.

Toedels IKKE

11-06-2012

Nieuwtje over de reuma van Marieke (lees het in Help Mijn Kind Heeft Reuma).
Mijn nieuwe bril is nog steeds wat wennen maar het gaat al wat beter, de wereld is een stuk helder geworden.
Dan is er een nieuw item in wording, Alles over Films, je kunt al een kijkje nemen maar  de pagina is nog niet helemaal klaar.
Voor de rest heb ik weinig te melden, dus…………..

Toedels IKKE

09-06-2012

Ik heb wel eens geschreven dat tijd vliegt, en dat is echt zo, morgen een dagje vrij, lekker bezig zijn met je eigen dingetjes, moet nodig de tuin doen, onkruid vliegt al net zoals de tijd, maar dan de grond uit.
Het voorjaar begon zo mooi met het weer, nu is het erg wisselvallig, schiet niet op in de tuin, kan niets met al die regen.
Ach hier in huis is er altijd wel wat te doen, ik heb nog een paar boeken die ik wil lezen, ik vermaak me wel.
Heb een nieuwe bril op mijn neus, jeetje is ff wennen hoor, maar dat zal vast goed komen.

Toedels IKKE

04-06-2012

Ik heb ook kleren gekocht hoor voor de zomer, wat moet ik aan??, winterkleding haha het moet toch niet gekker worden, het was gisteren net zo koud als eerste kerstdag.
Nog iets meer dan twee maandjes en dan komt Nick weer thuis, word het een stuk drukker in huize Horck. maar wel gezellig.
Kinderen gevem eem meerwaarde aan het leven van een ouder, zou ze dan ook voor geen geld op deze wereld willen missen.
Mijn verbouwde Pc hoek ziet er strak uit, en het word nog strakker, of mooier.

Fijne dag….Toedels IKKE

01-06-2012

Nieuwe kleertjes gekocht voor de zomer, nog een paar dingetjes en ik ben er klaar voor.
Heb eindelijk na vele jaren een nieuwe bril besteld, hopelijk kan ik er dan weer een paar jaartjes tegen.
Mijn nieuwe watercooler voor de Pc is binnen (kun je lezen in, Computer Bouwen), kortom ik ben goed bezig al zeg ik het zelf.
Ik heb vanavond een BBQ, en de regen valt nu met bakken uit de lucht, :-( is ook niet leuk maar tis niet anders, heb je ook een dagje vrij.
Heb mijn pc hoek eens flink aangepakt, ziet er al weer een stuk beter uit.
Wil vandaag ook nog een beetje aan de huishouding doen, en dat past goed bij dit weer.

Toedels IKKE

28-05-2012

Vandaag de laatste van de twee Pinksterdagen, door het mooie weer hebben we het erg druk gehad, volle terassen met mensen die willen eten en drinken, en dan is het veel werken in een tropische hitte die veel energie kost.
Tja, en dan is er niet altijd veel zin om thuis wat te doen, heb mijn huisje redelijk aan kant, ik heb de laatste dagen dan ook regelmatig in mijn hangmat gelegen met een spannend boek.
Mijn tuin begint er op te lijken, en het is er nu dan ook goed toeven, deze week krijg ik de bank voor in de tuin.
Ik heb nu overal in huis en in de tuin draadloos en bekabeld internet, het laatste is voor het streamen van films.
Ook aan het geluid is gedacht, alleen verlichting en enkele stopcontacten komen er nog bij, een paar barkrukken voor aan de buitenbar, en dan is het alleen nog puntjes op de i zetten.
De plannen voor een nieuwe badkamer zitten in mijn hoofd, de shoppe ga ik de komende dagen de vloer aanpassen, er zit een vervelende bobbel onder, en dan is het verf uitzoeken en schilderen, aankleden en klaar is de vernieuwde oosterse getinte shoppe.
Klinkt wel een beetje vreemd de combinatie shoppe en oosters, maar goed heeft ook wel wat.
Met dit mooie weer scheur ik elke dag op de motor naar mijn werk, ruim 40 Km per dag, heerlijk!!
En dan ben ik nog met een nieuw item bezig op deze site, haha je moet bezig blijven, en ook zou ook niemand het lezen, het is leuk om te doen, een hobby dus, maar volgens mijn host, heb ik 10 a 20 bezoekers per dag gemiddeld, en dat allemaal met dank aan Google.

Fijne 2e Pinksterdag, Toedels IKKE

25-05-2012

Jeetje wat is het warm, echt Nederland zo loop je met een dikke trui en een week later is het naakt nog te warm, kan er echt nog niet aan wennen.
Maar aan de andere kant is het wel lekker, heerlijk in de tuin zitten en genieten van het buitenleven, mijn tuin ziet er al een stuk beter uit.
Mijn nieuwe klimroos met de prachtige naam, “Paul’s Himalayan musk rose” begint te groeien, de shoppe zal er prachtig uit gaan zien met deze prachtige en geurende klimroos.
De vijvers beginnen al weer vol te groeien, heb voor in mijn schoongemaakte vijver zonder vis, 5 goud en 5 zilver winde’s uitgezet een week geleden, heb ze daarna ook nog niet weergezien haha, en het zijn nog wel vissen die veel aan de opervlakte zwemmen.
Straks maar eens even op de knietjes door de tuin, wat onkruid deleten, het is nu lekker vroeg en dus nog lekker koel, even op de motor nog, en vanmiddag duik ik in de hangmat met een spannend boek, lekker ontspannen.

Have a nice day, Toedels IKKE

21-05-2012

En dan is het alweer maandag, straks lekker op de motor naar het werk, het zal wel druk worden, de zon is al volop aanwezig en dan is het voor vele mensen weer tijd om in grote getale op een teras te gaan zitten.
En dan willen ze ook allemaal nog wat eten, dus dan ben ik er weer druk mee, van recessie is niets te merken.
Heb even een klein stukje geschreven op de pagina Nick in Peru, en een nieuwe foto geplaatst, en een klein stukje geschreven op de pagina lekkers UUT eigen tuin.

Toedels IKKE

17-05-2012

Hemelvaartsdag, en dan is het weer werken, iedereen heeft lekker een lang weekeind, tja had ik maar een vak moeten leren, toch?
Ja idd dat had ik moeten doen, ach het is niet anders en wie moet het anders doen??.

12-05-2012

Ik heb een pokke hekel aan serie’s, omdat ik van de tien delen er misschien maar zes kan zien, daarom begin ik er ook maar niet meer aan.
Maar Oeps!!, Tis gebeurt voordat ik er erg in had, ik dacht dat ik een film aan het kijken was, maar nee het was een serie, en ik ben er aan verslaafd, oke ik download ze via internet, als dvd maar toch.
En nu willen jullie natuurlijk weten welke serie dat is?? haha oke, het is “Game Of Thrones”, een prachtige serie, ik zal een link plaatsen kijk en huiver zelf.

http://www.hbo.com/game-of-thrones/index.html

Ik ben in ieder geval verkocht, hoewel het bloed soms tegen het scherm spat.

 Toedels IKKE

08-05-2012

mijn lieve dochter heeft het topje van haar grote teen gebroken, in twee stukken, ze heeft een balk op haar grote teen gekregen, daardoor heeft ze een grote wond en een gebroken teen, sterkte meisje!!.
Het is groeizaam weer, de planten schieten uit de grond, vandaag eten we raapstelen UUT eigen tuin, jammie.

Toedels IKKE

05-05-2012

Heb nu een waterdicht dak boven het zitje, de tuin word langzaam maar zeker een mooie tuin, de moesttuin word ook wat groener (lees het in lekkers UUT eigen tuin).
Langzaam maar zeker zet ik de puntjes op de i, en begint er orde te komen in alles, ben goed bezig vind ik zelf.
Ben dozen aan verzamelen, binnenkort ga ik de zolder op, ook daar zal orde komen, de schuur is tussendoor aan de beurt, dit omdat de grijze container het niet allemaal aan kan haha.
De shoppe ben ik aan het leeghalen, het thema zee is verdwenen, het word nu thema oosters, met warme tinten en ruimte voor rust en ontspanning.
Je zou het Ying en Yang kunnen noemen, er komt zelfs een boeda of boeddha, maar er moet eerst nog geschuurd en verbouwd worden, maar voor de zomer moet het toch wel klaar zijn.

Toedels IKKE

01-05-2012

In mei leggen alle vogeltjes een ei, het is al weer mei, mens wat vliegt de tijd, nog een paar maanden en dan komt Nick al weer terug, ik zou nog foto’s van hem krijgen, internet is in dit geval de remmende factor en dan hebben we het nog niet eens over het tijdverschil van 7 uurtjes.
Dus van mijn verhalen in het hoofdstuk Nick in Peru is niet veel terechtgekomen, jammer vind ik maar goed het is niet anders.

Toedels IKKE

29-04-2012

Er liggen een paar drukke dagen voor ons, dus veel tijd om op mijn site te schrijven heb ik niet, al die feestdagen zijn prachtig maar dan moet je niet in de horeca werken, haha

Fijne dagen, geniet er maar van, wij werken wel…. Toedels IKKE

28-04-2012

Ben druk in en om de tuin, de grenen vloer ligt in de shoppe(tuinhuisje), mijn moestuintje begint vorm te krijgen, de eerste groenten staan al boven de grond (lees het in lekkers UUT eigen tuin). Vandaag ben ik begonnen om achter de shoppe op te ruimen, de blauwe regen die de winter niet heeft overleeft zit al voor een groot gedeelte in de groene container, en zo blijven we in beweging.

Fijne dag Toedels IKKE

21-04-2012

De eerste weken van April zitten erop, april doet wat hij wil. en zo is het ook, wind, regen, zon, kou en warmte wisselen elkaar af, en als puntje op de i zo nu en dan onweer.
De halve vloer van de shoppe, op de o moeten eigenlijk twee puntjes maar dat lukt niet op mijn site.
Maandag is Marlies jarig en dan is het PARTY TIME!!!, en dan bouwen we een feestje.

Toedels IKKE

15-04-2012

Volgens mijn webhost heb ik gemiddeld 20 bezoekers per dag, en dat zijn er 140 in de week, ruim 500 in de maand, en dat vind ik netjes ben er blij mee, beter een dan geen toch haha.
Volgens de grafieken van hun stijgt het aantal langzaam maar zeker, mooi toch.
Niet dat ik het daar voor doe, nop! ik vind het allereerst leuk om te doen, nieuwe pagina’s maken, het invoegen van filmpjes muziek, foto’s, en het schrijven vind ik leuk, ach en dan probeer ik op diverse manieren er iets leuks van te maken, en dat is soms een heel puzzelwerk.
Maar leuk om te doen, en soms krijg ik een reactie, of een vraag, vooral over navigatie op de motor heb ik een aantal vragen gehad.
Dat komt omdat mijn site gewoon te vinden is via Google, niet alleen mijn site maar de diverse onderwerpen ook .
Ik heb niet altijd tijd om wat aan mijn site te doen, maar zo nu en dan ben ik er toch weer erg druk mee, en onstaat er weer een nieuw item of veranderd er weer iets.
Blijf vooral als bezoeker deze site bezoeken, ik ben er dankbaar voor, en reacties in mijn gastenboek zijn altijd welkom.

Toedels IKKE

12-04-2012

Mijn nieuwe pagina begint al vorm te krijgen, hopelijk kan ik dit tuinseizoen vele mooie dingen schrijven over mijn vorderingen in de tuin, hopelijk krijgen we een rijke oogst.
Vandaag ben ik vrij en begin ik met de vloer in de shoppe, beton zit er in en nu de bovenlaag, ik denk dat ik er een mooie grenem vloer in leg, morgen maar eens passen en meten of ik nog genoeg hout heb voor deze vloer.
Dinsdag zijn Marlies en ik naar het tuincentrum in Lochem geweest, pffff wat hebben ze daar mooi spul, we hebben niet zoveel gekocht ik geloof voor 17 euro haha lekker zuinig toch, daarna zijn we maar even naar de Welkoop geweest, dat is een stuk goedkoper.
Voor de rest heb ik weinig te melden, dussssssss

Toedels IKKE

10-04-2012

Er komt een nieuw item op deze sit, Lekkers UUT eigen tuin, de pagina is bijna klaar de komende dagen komt hij online, hopelijk vinden jullie het leuk.
Het is de bedoeling dat ik een beetje ga schrijven (of ik al niets te doen heb) over lekkere dingen die uit je eigen tuin komen.
Elke keer word er weer wat bijgeschreven.

08-04-2012

Ik heb mijn idee meteen omgezet in een daad, “lekkers uut eigen tuin”word de nieuwe pagina, het plan is om er bijvoorbeeld recepten, ideeen en andere dingen te plaatsen die met alles wat eetbaar is uit mijn eigen tuin te maken heeft.

07-04-2012

Er ligt nu een betonnen vloer in de shoppe (tuinhuisje), volgende week zal ik eens kijken wat ik er op ga maken, heb ik nog genoeg grenen vloerdelen, zou natuurlijk wel mooi zijn een grenen vloer.
Morgen is het eerste Paasdag, een feestdag waarop ik gewoon moet werken, net zoals de 2e, tja horeca he.
Hopelijk word het weer een beetje warmer, de raapstelen en de spinazie staat boven de grond, en een beetje warmte zou goed voor ze zijn, dan groeien ze sneller, ik heb wel zin in verse groente uut eigen tuin.
De peulen zitten ook in de grond, de appelboom en de perenboom zitten vol met bloemknoppen, als dat allemaal appels gaan worden dan moet ik de hele winter appelmoes, appeltaart en andere appelgerechten eten haha.
De pas geplante kruiden doen het nu wel goed, ik heb ze nu in speciale grond gezet, en het ziet er nu goed uit, de twee laurier boompjes hebben wel een tik gehad van de vorst, hopelijk lopen ze weer een beetje uit.
Zoals jullie lezen ben ik er maar druk mee, volgende week gaat het weer verder ik ben aan het opruimen en flink ook, weg met de pruttel.
Misschien ga ik nog wel een pagina maken, met het thema “lekkers uut eigen tuin”, mmm zal er over denken.
Ik maak nu overal foto’s van, dus wie weet plaatst ik er wel een paar van mijn tuin opbrengsten.

Word vervolgd, ik wens jullie een vrolijk Pasen toe, toedels IKKE

03-04-2012

Vandaag is Nick jarig, het word een vreemde verjaardag, omdat Nick ik Lima Peru zit, en dat is geen afstand om er even op de koffie te gaan, dus moet ik het vandaag in mijn uppie vieren, straks maar even naar de winkel.
21 jaar word Nick, ze zeggen wel eens tijd vliegt en zo is het ook, ze worden snel groot, nu is hij al 21 en mag hij met de vuist op tafel slaan, zoals ze dat noemen.

Toedels IKKE

02-04-2012

April doet wat hij wil, en dan hebben ze het over het weer, de feestdagen staan weer voor de deur, een hele lading zelfs, dan is het wel een nadeel dat je in de horeca werkt.
Dan moet je alle feestdagen werken, Marlies moet ook werken met pasen dus dat is dan wel weer fijn, hebben we op andere dagen samen wel vrij.
We hebben een paar dagen met veel zon achter ons liggen, nu zit het weer in een dip, vorst en sneeuw hoorde ik al in de voorspellingen, dat hoop ik toch niet, ik ben druk in de tuin en vorst en sneeuw horen daar echt niet bij.

Toedels IKKE

30-03-2012

En dan is de maand al weer bijna voorbij, ik heb het al vaak geschreven maar de tijd gaat echt snel, sneller en nog sneller!!!.
Toch hebben we veel gedaan deze maand, vooral in de tuin de peulen, meloenen, bonen, spinazie, raapstelen staan of liggen te kiemen.
Ik heb namelijk weer een klein moestuintje, voor de rest hebben Marlies en ikke, een hele lading planten in de grond gestopt, ben benieuwd hoe dat eruit gaat zien, kan niet wachten tot alles in de bloei staat.
Maar we zijn nog lang niet klaar, we klussen gewoon door, heerlijk!!, lekker bezig zijn met je eigen dingetjes.
Een uur gelden is het filmpje die Chris gemaakt heeft van de slipcursus online gezet op Youtube, hier volgd de link.

http://www.youtube.com/watch?v=CRLcHJ8uqEA

Toedels IKKE

24-03-2012

Jeetje wat een weer, en dat al in maart, hadden we vorig jaar ook al niet zo’n mooi weer zo vroeg in het jaar, en kwam er geen natte zomer achteraan??, ach we zien het wel laten we van elke mooie dag genieten die we krijgen, dan hebben we die alvast in de pocket.
Ik ben lekker aan het klussen in de tuin, heb aardappels gepoot, ben erg benieuwd hoe dat gaat.
De kikker zijn druk in de weer, heb al een lading dril in de vijver liggen, als dat allenaal kikkers gaan worden dan kom ik ruimte te kort, een paar kikkers in je vijver zijn leuk, maar geen massa.
Volgende week, tenminste dat is het plan, wil ik met de hogedrukspuit door de tuin, zal de straat van opknappen, maar eerst het grove werk afmaken anders heeft het weinig zin.
Dan is de vloer in de shoppe aan de beurt, een paar cm beton erin, en dan een mooie grenen vloer erop, het thema word oosters, met mooie warme kleuren, Marlies gaat me helpen.
En dan komt het outdoor cooking gebeuren weer in beeld met het mooie weer ook hier weer vele ideeen, maar dat zien jullie wel op deze site in het thema outdoor cooking.
Ik verveel me dus niet zoals jullie lezen, lekker bezig zijn, dat heb ik jaren niet gedaan, maar nu geniet ik er met een helder hoofd, een rugzak op orde, geniet ik er vollop van.
En dan moeten we natuurlijk nog lekker touren met de motor, dus luitjes ik kom tiet te kort haha.

Fijn weekeind, zwaai, zwaai en toedels van IKKE

22-03-2012

Vandaag met de motor naar een slipcursus geweest, ze noemen het een slipcursus maar het is gewoon een remcursus.
Aankomen rijden met een snelheid van 40 en dan vollop op de achterrem, remweg ongeveer 20 meter, het belangrijkste is rechtop zitten en vooruit kijken, het gekke is dat de motro onderuit gaat als je naar beneden kijkt.
De remweg met de voorrem is aanzienlijk korter, maar je gaat er sneller mee onderuit, ook hier gelden de zelfde regels.
Het was een leerzaam gebeuren, er is ook nog een langere cursus, misschien ga ik die ook nog wel doen, alles wat je leerd is meegenomen.
Voor de rest was het een gezellige dag, met 5 motorrijders een dagje uit, slipcursus, even kwijlen bij een motorzaak in Rijssen, een ritje over de Holterberg, een pizzatje eten in Holten, gezellige mensen en mooi weer, kortom een super dagje.

17-03-2012

Heerlijk weer, vollop genieten in en om de tuin, ben dan ook nog steeds druk, heb een klein moestuintje gemaakt, wil er peulen en andere groente verbouwen, lekker gezond uit eigen tuin.
En zo zijn we vollop bezig met van alles en nog wat, de container kan het niet aan, en ik kom echt tijd te kort.
De motor is weer van stal gehaald, en staat nu bij motor Eibergen, er komen nieuwe remblokken op en de remklauwen worden schoongemaakt, en dan kan er hopelijk weer vollop worden gereden.

11-03-2012

Vandaag een dagje vrij, het is dan wel zondag maar heb een hele lijst aan dingen op mijn papiertje staan die ik wil doen.
Vandaag wil ik de motor van stal halen, normaal had ik al vele kilometers gereden, maar er moeten eerst nieuwe remblokken op, en dat gaat donderdag dus gebeuren.
22 maar heb ik een slipcursus met de motor in rijsen ben benieuwd wat dat is, ga samen met Chris en nog twee mensen.
Ben vollop in de tuin bezig, lekker aan het klussen, voorjaar komt er weer aan, en ik wil de tuin vroeg klaar hebben, op beplanting na dan, dat komt als het echt voorjaar is.
Ben bezig met de vloer in de shoppe, mijn tuinhuisje, er komt een betonnen vloer in, dan wil ik er binnen nog wat aan vertimmeren en dan is dat ook klaar.
Ik vind zelf dat ik goed bezig ben, dus dan kun je wel na gaan wat er gebeurt, Horckies powerrr haha.
Dat ik zo druk ben is er de oorzaak van dat ik op mijn site een beetje achter loop, maar dat komt ook wel weer goed als ik wat meer tijd heb.

Toedels IKKE

01-03-2012

Vanaf vandaag is beleef de lente weer online, leuk om eens in de nesten van diverse vogels te kijken, toch elk jaar weer mooi, dit jaar is er veel veranderd op hun site, ik zou zeggen ga even kijken op www.beleefdelente.nl.

26-02-2012

Vandaag naar de motorbeurs geweest, en wat hebben we mooi spul gezien, helaas heb je er een zak met geld voor nodig.
Maar het was wel kwijlen dat wil je niet weten, wie weet komt het er oooooooooit nog een keer van zo’n mooie nieuwe snelle motor, ff sparen dan maar een jaar of 20 hahaha.

Toedels IKKE

24-02-2012

Vandaag begonnen met het vergroten van het terras, de vijver word daardoor wat kleiner, nu is een terras maken niet moeilijk maar een vijver met veel water erin  kleiner maken is een hele klus, er moet een paar kuub water uut haha.
Dus terwijl ik even pauze heb, doet de pomp zijn werk ehm hopelijk, dan kleiner maken en weer vullen, wil meteen de border hier en daar veranderen, dus dat doe ik meteen.

Toedels IKKE

23-02-2012

Ben flink aan het opruimen, de aanhanger is weg, de zonnebank ook, al wat spulletjes naar de kringloop gebracht, en er gaat geen lege container meer naar straat.
Ben nu met de coniferen van de buurman aan het snoeien, ze groeien een flink stuk mijn tuin in,  dus snoeien,en flink ook.
Straks gaat de zaag in de picknicktafel, heb net al een nieuwe schuttingplaat geplaatst, en dat allemaal al voor 11 uur, ben ik goed bezig of niet, ik vind van wel.
Heb nu even koffiepauze haha, moet ook gebeuren, gisteren is mijn autotje gekeurd, 376,75 euro koste dat grapje, tja zo gaat dat met keuringen hoe ze het vinden weet ik niet maar er was een stabilisatie kogel kapot of zoiets, een achterdemper en nog wat kleine dingen.
Hopelijk kan ik er nu weer een tijdje mee verder, ik had 17000 kilometer gereden in een jaar, plus nog wat kilometers met de motor dus heel wat.
Mijn koffie pauze zit er weer op dus nog even verder, het is nu nog lekker droog.

Toedels IKKE

20-02-2012

Ik zie dat het al weer een week geleden is dat ik geschreven heb, ben ook te druk met van alles en nog wat, maar goed dat wisten jullie al.
De winter lijkt voorbij, het is een stuk warmer dan een week geleden en dat is wel lekkerrrr, min 15 of plus 15 is wel 30 graden verschil.
Voor de rest gaat alles goed met ikke.

Toedels IKKE

13-02-2012

Maandag de 13e, ik ben al flink aan het snoeien geweest, het is dooi dus de kiwi’s maar eens even flink ingesnoeid, mijn kiwi is een prachtige plant maar hij woekert als onkruid.
Handig als de vijver bevroren is dan kom je nog eens op plekjes waar je normaal niet zo goed bij kunt.
De bar in de tuin schiet ook al mooi op, en zo klussen we voort, heb nog een heel lijstje dus ik kan nog wel even vooruit.
De vorst periode is voorbij, de dooi is ingevallen, dus kunnen we binnenkort weer in de tuin aan het werk.
Mijn plan is om meer kruiden en fruit planten in de tuin te zetten, lekker fruit uit eigen tuin, lekker vollop genieten.

Toedels IKKE

09-02-2012

De elfstedenkoorts is voorbij het it giet nit on, ik zelf ben niet echt een schaatser, maar eens in de zoveel jaren is het toch wel super zo’n evenement, de winter is nog niet helemaal voorbij dus in theorie kan het nog.
De temperatuur gaat iets omhoog, dus buiten kunnen we ook weer wat doen, ik ben tussendoor in de tuin bezig met een buitenkeuken, inclusief een soort bar, het is nog een beetje in ontwikkeling.
Eigenlijk ontwikkeld het zich tijdens de klus, dus het kan nog alle kanten op, voorop moet staan dat het gezellie is, en dat we er kunnen genieten van een hapje en een drankje.
Er komt dit jaar ook een nieuwe vloer in de shoppe, en het afzuigsysteem van de openhaard moet worden veranderd, kortom voor alles in en om de tuin heb ik nogal wat wensen.

Have fun, toedels IKKE

06-02-2012

Er staan twee nieuwe recepten in passie voor koken. en???, kreeg ik gelijk of niet dat het deze week alleen maar over de elfstedentocht zou gaan, haha, en komt hij er? of komt hij er niet?, ik heb geen idee, het kan vriezen of het kan dooien, het kan echt nog alle kanten uit.
Het gaat vanaf het weekeind dooien, dus als het kan, zouden ze het op zondag moeten doen, word vervolgd.

04-01-2012

Min 15 is het op dit moment, echt koud dus, ik ben blij dat ik de zolder geisoleerd heb, toch ondanks alle isolatie is er een waterleiding bevroren, de warm water leiding van de keuken, de koude die er meteen naast ligt niet, beetje vreemd, ik heb wel de oorzaak ontdekt maar daar is op dit moment weinig aan te doen.
Een ding is zeker, ik voorspel dat volgende de elfsteden koorts toe slaat, ze hebben strenge vorst nodig en als min 15 niet streng is dan weet ik het ook niet meer.
Ik was lekker aan het klussen, maar met deze kou wil je dat wel laten, ik was bezig met een buitenkeuken, maar dat staat nu stil.
Ik heb gisteren twee boeken uitgelezen, met de kont voor de kachel, een thermoskan met thee erbij, en dan lekker wegdromen in een boek.
Vanavond komt Marlies, denk dat ik straks ff wat lekkers ga bakken voor bij de koffie, buiten is het ook niet te harden.
Het handige van vorst is wel dat de vijvers zijn bevroren, en dat je nu bij plekken kunt komen, waar je normaal niet zo bij kunt, en dat heb ik dus even gedaan, de groene container is nu propvol en achter de vijvers ziet het er weer netjes uit.

Fijne dag, bibber ze haha, Toedels IKKE

02-01-2012

Het vriest dat het kraakt, de schaatskoorts is weer volledig losgebarsten in Nederland, schaatsen zijn niet meer aan te slepen.
Ik ben tussendoor lekker aan het klussen, een afzuiger gemaakt in de badkamer, en het laatste stuk boven de badkamer geisoleerd, er zit een waterslagdemper tussen de vaatwasser en de kraan, en ik kan hier niet anders schrijven dan dat het super werkt.
Ik heb een foto geplaatst bij Nick in Peru, een foto van Nick bij Microsoft.

Toedels IKKE

31-01-2012

De allerlaatste dag van januari, en de winter is begonnen en dan moet het ook weer meteen extreem, min tien de komende dagen, en het was de laatste tijd plus 14 dat is wel even een verschil van 24 graden.
Ik zelf vind het wel even lekker, even het gevoel van de winter en dan mag het ook wel weer voorjaar worden, gisteren vertelde iemand op de radio, dat de extreme winter die was voorspeld nog makkelijk kon, het was nog vroeg.
Nou van mij hoeft het woord extreem niet voor te komen in de vier seisoenen, niet in de winter en niet in de zomer, een zomer waar je de stoom uit de oren komt haha, dat hoeft van mij niet zo nodig.
Er blijven geen mussen over als ze allemaal van het dag vallen, we zien het wel wat koning winter ons brengt.
Ik heb nog een klein stukje geschreven in het item Nick in Peru, ik loop een beetje achter op deze site, komt door het vele klussen wat ik gedaan heb.
Gisteren het plafond boven de wc geisoleerd, en een deel van de schuur opgeruimd, anderhalf boek uitgelezen voor de kachel, en voor de rest weinig gedaan.
Vandaag even naar de bieb nieuwe boeken halen, verder met de schuur opruimen, ik heb een waterslagdemper besteld voor de vaatwasser.
Mijn vaatwasser maakt een vreselijk geluid als het waterslot de kraan afsluit, en dat gebeurt nogal vaak, en dat veroorzaakt een knallend geluid in de waterleiding, en dat is geen prettig geluid.
En het is niet zo goed voor de leidingen dat geknal, dus heb ik een waterslagdemper besteld, die word vandaag bezorgt als het goed is.
Ik bestel meestal via internet, lekker makkelijk en je kunt mooi vergelijken waar een product het goedkoopst, en zo kun je snel enkele euro’s besparen.

Fijne dag, Toedels IKKE

29-01-2012

Ik heb het hele huis schoon en netjes, heerlijk!!! alleen nog twee mandjes was wegwerken en dan is het helemaal klaar, en dan is het genieten van deze zondag, of zal ik de deur van de keuken nog een keer schilderen, dan is dat ook klaar.
Tja stil zitten is niet mijn sterkste punt, ik moet iets omhanden hebben, ik heb nog twee boeken liggen van de bieb, ik ben op de helft van de eerste dus moet nog even.
Maar goed zondagswerk is niet sterk dus maar een dagje niets, heb genoeg gedaan deze week en een dagje heerlijk niets is ook wel fijn toch?

Fijne zondag luitjes, Toedels IKKE

28-01-2012

Een ding is zeker, en dat is dat ik erg druk ben geweest de laatste weken, ik heb dan ook veel gedaan in mijn huisje.
Mijn slaapkamer is helemaal af op de decoratie na, de overloop en gang zijn klaar , lekker een andere kleur en een nieuw behangetje, in de voorkamer ligt een nieuwe grenen vloer, en meteen de rest ook een beetje opgeknapt.
De kelder even een beurtje gegeven, de zolder boven de keuken geisoleerd, en het halletje van de keuken een nieuw kleurtje gegeven en een nieuw behangetje.
En ik heb de helft van de schuur opgeruimd, de andere helft is een van de volgende klussen, dan nog een beetje brandhout zagen, de tuin moet ook nog, en zo blijven we in beweging.
Het ziet er allemaal een stuk neter en strakker uit, ik heb nog vele klussen en wensen op mijn luist staan, we kunnen nog wel even vooruit.

Toedels en een fijn weekeind.

26-01-2012

En dan is het al weer 26 januari, twee nachtjes vorst gehad, jeetje wat een strenge winter hebben we.
Deze week heb ik een oud collega met de naam Jan op bezoek gehad, toch zeker 10 jaar niet meer gezien, en toch lijkt het minder, maar het was gezellig.
Ben nog vollop aan het klussen, de hal van de keuken is aan de beurt, en ik ben de kelder ingedoken, beetje opruimen, wat een mens een rommel kan bewaren in al die jaren.
Gelukkig ben ik veranderd, maar mijn grijze container is nu zwaar overspannen, hij kan het niet meer aan, maar goed tis even niet anders, ik heb er al een doos pillen ingegooit maar dat helpt ook niet, hahaha.
De oveloop is nu helemaal klaar, de vloer is gelakt en ik kan niet anders zeggen dan TOPPIE!!, daar word ik wel vrolijk van.
En zo klussen we verder, mijn volgende klus word de schuur, OPRUIMEN!!!, daar is het echt een puinzooi, maar als alles meezit niet lang meer.

Luitjes doe het rustig aan, en een fijne dag, Toedels IKKE

21-01-2012

Jeetje wat een pokke weer, hoeveel water er al niet gevallen is, het moet hier boven toch een keer op zijn lijkt me.
Maar nee hoor de ene bui is nog niet voorbij of de andere meld zich al weer, er zou een extreme winter komen was er voorspeld, haha egg wel, het zou natuurlijk nog kunnen de winter is nog niet voorbij.
Het is echt super klus weer weer, lekker schilderen, behangen en ik weet niet wat nog allemaal meer, de gang en overloop zijn klaar op de vloer na die moet ik nog schuren en lakken.
Gisteren heb ik de verlichting boven opnieuw aangelegd, alle hanglampen zijn verplaatst dus dat moest wel, ziet er weer pieko bello uit, Marlies heeft me geholpen met opruimen.
Nick en Marieke kennen de gang en overloop echt niet terug, het ziet er echt heel anders uit, erg mooi vinden we (Marlies en Ikke) zelf.
Volgende week duik ik de kelder in en ook de schuur, opruimen en schoonmaken is het plan, de grijze container is leeg, ehm nog wel haha maar niet lang meer.
En zo ploeteren we voort.

Fijne dag, toedels IKKE

20-01-2012

Het bahang zit aan de muur, en ik kan niet anders schrijven dan dat het er super uit ziet, de vloer nog even doen, lampen ophangen en de kapstok, en dan is het bijna klaar.
De isolatie laag tussen de keuken en het zolder ligt er ook, dat scheeld vast weer in de stookkosten.
En dan op naar de volgende klussen, wil de kelder aanpakken en de schuur opruimen, brandhout zagen en dan is januari weer voorbij.

Ik wens u allen een fijne dag, Toedels IKKE
18-01-2012

De gang en overloop zitten helemaal in de verf, als het goed is komt vandaag het behang binnen, ik ben omdat ik nu moet wachten tot ik kan behangen volop bezig boven de keuken.
Op de zoldervloer heb ik een isolatie laag gelegd van bijna 2 cm dik, dan nog wat extra isolatie onder het dakbeschot en dan is dat ook klaar.
Ik moet nog een lading brandhout zagen voor mijn kacheltje, en ik wil nog dit en nog dat, ik kan voorlopig nog wel even doorgaan.

Toedels IKKE

15-01-2012

Morgen de voordeur nog een keer schilderen en het nieuwe deurtje van de meterkast, hier en daar de boel nog even bekijken of ik alles goed heb geraakt met de kwast, en dan is het verven van de gang en overloop klaar.
Alleen nog de vloer lakken en behangen en dan is het klaar, een paar kleine dingen zoals lampen en kapstok ophangen en wat kleine dingen blijven dan nog over, maar dat is niet zoveel werk.
Ik ben al met de volgende klus begonnen en dat is de zolder isoleren boven de keuken, en zo blijven we in beweging.

Toedels IKKE

12-01-2012

De reden dat ik weinig schrijf op mijn site en op facebook is wel dat ik erg druk aan het klussen ben, hoewel gisteren zijn Marlies en ik naar Utrecht geweest.
Afgelopen zaterdag hebben Marlies en ik behang en verf uitgezocht voor de gang en overloop, tja en voor de mensen die me enigszins kennen moet het dan ook maar meteen gebeuren.
Vandaag zijn de deuren en de trap aan de beurt, en dan is het alleen nog behangen en de nieuwe vloer lakken en dan de kapstok ophangen en nog wat andere dingen en klaar is klara.
Ik kan hier schrijven dat het op papier sneller gaat dan in werkelijkheid, het is gewoon een hele vracht werk van morgens vroeg tot avonds laat.
En goedkoop is het ook niet even een gang opknappen, maar dan heb je wel wat, het word erg mooi.
Oeps ik heb de koffie op, dus pauze voorbij, vier deuren schuren en een trap, joeppie!! haha echt niet!!

Fijne dag, toedels IKKE

07-01-2012

Mijn eerste week vakantie zit er bijna op, en ik kan hier wel schrijven dat het niet echt vakantie was, ik ben erg druk geweest, ehm heel druk eigenlijk.
Ik heb nu in heel het huis mooie grenen vloeren liggen, ook op de overloop en dat ziet er super uit kan ik hier wel schrijven.
Meteen mijn  hobbykamer flink aangepakt, het is nu een nette ruimte geworden, Nick kent het huis straks niet terug als hij weer terug komt uit Peru, maar dat duurt nog een tijdje.
Mijn volgende klus is de zolder boven de keuken, er komt een isolatie laag op de vloer te liggen, en hier en daar moet er nog wat worden afgetimmerd.
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat.

Fijne dag toedels IKKE

05-01-2012

Nog de allerbeste wensen voor 2012, sorry dat ik er een beetje laat mee ben, maar ik ben drukker dan druk, ik heb een paar weekjes vakantie en ben druk in mijn huisje.
Als je vakantie hebt kun je mooi door klussen, en dat doe ik dus, en ik heb echt in een paar dagen tijd heel erg veel gedaan.
Mensen die me kennen weten dat ik nooit uit geklust ben haha, een vriend van me vraagt me altijd wanneer het af is hahaha, ehm nooit zeg ik dan.
Heb mijn nieuwe vloer in de slaapkamer in de lak gezet, je ziet meteen het karakter van een grenen vloer naar boven komen, erg mooi, al zeg ik het zelf.
Ik ben dus dit jaar goed begonnen, en ga er nog even mee door.

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.