Ditjes & Datjes 2011

31-12-2011

De allerlaatste dag van 2011 is begonnen, vandaag is de dag dat ikke 52 jaar jong word, pfff, haha.
Het nieuwe jaar staat al in de startblokken, nog eventjes en dan is het zover 2011 is dan voorbij en 2012 begonnen, het zal een economisch zwaar jaar gaan worden waarin alles duurder gaat worden, maar daar willen we niet wakker van gaan liggen, toch?
Met opgeheven hoofd, frisse moed en zonder schulden ga ik het nieuwe jaar in, en wat komt dat komt denk ik maar, we zien het wel, en we plukken de dagen zoals ze komen.
Hoewel de start van 2012 is iets minder is want op 2 januari nemen we afscheid van onze buurman die is overleden.
Een goed begin is het halve waard zeggen ze wel eens, maar goed het leven gaat door, ik heb er zin in, januari begint meteen met een maand vakantie.
Nou vakantie, ik heb mijn klussenlijst tot de nok toe vol staan, dus echt vakantie zal het niet gaan worden vrees ik, maar dat maakt ook niet uit, we gaan er voor.
Lieve mensen, ik brei er een eind aan, ik wil op deze manier iedereen, vriend en vijand een super, prachtig, gezond, veilig, rijk, mooi, lekker, liefdevol jaar toewensen.

Veel heil en zegen in het nieuwe jaar en alvast de allerbeste wensen, PROOST!!, maak er wat moois van.

Toedels IKKE

29-12-2011

En dan is het jaar bijna voorbij, het was weer een jaar met vele gezichten, vele mooie momenten, en enkele moeilijke momenten.
Ach als ik zo terug kijk dan mag ik wel ietsje pietsje trots zijn, ik heb twee super kinderen, die lekker hun eigen weg gaan, en hun eigen boontjes doppen ik kwam vorige week nog een paar foto’s tegen van toen ze nog baby en peuter waren.
Jeetje hoe anders het nu is, ik zeg niet dat ik het altijd goed heb gedaan, en dat ik er altijd was voor hun, maar welk mens doet het wel goed, ze zijn goot geworden en op het juiste pad gebleven, dus dan mag je wel een klein beetje trots zijn.
Ik heb ergens een klein geruchtje gehoord dat ik volgend jaar opa ga worden, maar tja het is een gerucht, over negen maanden weten we meer haha.

Toedels IKKE

27-12-2011

De Kerstdagen liggen al weer achterons, echt super verlopen en weer vele tevreden gasten, en daar doen we het voor.
De laatste dagen van het jaar slijten weg, nog een paar dagen en ikke is jarig, al weer een jaartje erbij, en dan is het jaar oook al weer voorbij, we maken er een knallend einde aan.
Ik heb wel eens vaker geschreven dat tijd steeds sneller lijkt te gaan als je ouder word, en volgens mij is dat ook, of zou het komen omdat we druk zijn met van alles en nog wat?.
Heb mijn boodschappenlijst klaar, weet welke hapjes en gebakjes ik wil maken, allemaal weer jammie, jammie, ik heb nu een prachtige oven dus kan ik bakken wat ik wil.
Heb mijn wensen lijstje voor het komende jaar al klaar haha, denk niet dat bruin dat allemaal kan trekken, we worden overal op gekort en het leven word alsmaar duurder, hopelijk houden we aan het eind van de maand nog wat over :-).
Ach we zien het wel, ik denk maar zooo, alles komt goed, zo niet!!, dan toch!!.
Terwijl ik dit schrijf luister ik natuurlijk naar de top 2000, heerlijk zo aan het einde van het jaar, volop genieten van goede muziek tot de laatste dag van dit jaar.

Toedels IKKE

25-12-2011

Kerstmis 2011 het is weer zover, voor velen de mooiste dagen van het jaar, voor anderen is het gewoon een werkdag met een kerst tintje.
En dus ook voor ikke is het een bijna gewone werkdag, Marlies moet ook werken, en na morgen is het alweer voorbij, op naar oud en nieuw.
De laatste dagen van 2011 tikken dus voorbij serious request is voorbij, en de top 2000 begint de 2000 mooiste muziek nummers, dus lekker de hele dag de radio op 2, en genieten.
Straks dus werken en morgen ook, lieve mensen geniet lekker van de mooie momenten, eet je buikje lekker rond, drink er iets lekkers bij, en maak er een mooie kerst van.

IKKE

20-12-2011

Nog een jaartje en dan komt de film de Hobbit in de bioscoop, de trailer is nu te zien, in onderwerp van de maand kun je onderaan de link vinden, voor alle fans van Lord of the Rings is dit natuurlijk de film die je dan ook moet gaan zien.
Ik ben op dit moment tussendoor achter de schermen van LOTR aan het kijken, van mijn nieuwe special Blu-Ray box, prachtig om te zien hoe deze film is gemaakt en om het verhaal erachter te zien.
Ze zouden veel maar van die films moeten maken, ik ben er een fan van.

Toedels IKKE

16-12-2011

De laatste dagen van het jaar slijten langzaam weg, nog even stil staan bij wat er is gebeurt dit afgelopen jaar.
Even de dingen laten passeren die indruk op ons hebben gemaakt, de momenten die ons dierbaar waren, en de dingen die we misschien liever willen vergeten.
Als ik zo terug blik kan ik vertellen dat het jaar voorbij is gevlogen, er waren vele momenten die ik koester, en dan er een paar momenten die minder mooi waren.
En dan denk ik even aan Beau die overleden is, ik heb ook een paar lieve dierbaren verloren, tja leven kan soms hard zijn.
Gelukkig zit ik lekker in mijn vel, en dat maakt je een stuk sterker en weerbaarder, en dat voelt wel goed kan ik hier schrijven.
De vooruitzichten voor het komende jaar zien er niet zo rooskleurig uit.
Economie hier en economie daar, reseccie dit en recessie dat, inleveren en nog meer inleveren, alles word duurder en nog duurder.
Nee, wat dat betreft zou je echt deprie kunnen worden van alles wat je hoort, open een krant, kijk naar het nieuws, alles is somber, grijze wolken schuiven voor de zon.
Ik denk maar zo ik zie het wel, we nemen de dingen zoals ze komen, en in moeilijke tijden eten we een biefstuk minder, er zullen zeker ook  mooie momenten zijn en daar geneieten we dan maar dubbel van, en je kunt ook leuke dingen doen die weinig kosten.
Je zult het niet geloven maar terwijl ik dit zit te schrijven hoor ik op de achtergrond het geluid van de mitwinterhoorn, volgens mij is er een winterfair in ons dorpje.
Er vlogen gisteravond en vanmorgen ganzen in grote getale richting zuiden, volgens mijn moeder word het dan flink kouder, het is al half december en ik heb nog maar een keer sneeuw zijn vallen deze winter.
De voorspelling van een extreme winter, die dit jaar al zou beginnen, lijkt niet uit te komen, gelukkig maar ik vind sneeuw prachtig hoor, maar het hoeft niet extreem te worden.
Zo genoeg geschreven, tijd voor een bak koffie, luitjes ik wens jullie een fijn weekeind.

Toedels IKKE

11-12-2011

Lekker een zondag vrij, gezellig in mijn uppie ik heb nog een paar karweitjes voor vandaag op mijn lijst staan dus moet het goed komen.
Heb nog een paar nieuwe films gedownload, dus heb ik nog wat te kijken, de kachel snort als een tevreden kat, en straalt een heerlijke warmte uit mmmm.

Fijne dag…Toedels IKKE

07-12-2011

Volop herfst, veel wind en regen het is dus koud en guur, binnen brand de kachel, en ik ben aan het opruimen maar nu eerst even een koffie pauze, dat moet ook gebeuren.
Even een stukje schrijven op mijn site, en voor de rest genieten van een dagje vrij, het is wel erg stil in huis zonder kinderen, Marlies moet werken dus moet ik me zelf maar vermaken, en  wat doen huismannen dan?? ja idd poetsen, wassen,strijken, stofzuigen en nog veel meer, maar ik heb vrij en het moet ook geen werkdag worden.
Eigenlijk wil ik nog wel veel doen, een voordeel is dat ik eigen baas ben, dus bepaal ik ook zelf wat ik doe hahaha……duss ehm niet teveel.

Fijne dag en Toedels van IKKE

03-12-2011

Over een uurtje is het dan zo ver, dan vertrekken we naar Schiphol, over een paar uurtjes vertrekt Nick naar Peru voor een periode van ongeveer 9 maanden, alles is te lezen in een speciaal item Nick in Peru, daar kun je lezen hoe het Nick zal vergaan.
Hopelijk stuurt hij regelmatig foto’s en verhalen over hoe het hem vergaat in Lima, ze hebben het daar niet zo goed voor elkaar met internet zoals in Nederland.
Oeps ik moet opschieten dus luitjes, er is veel wind en regen, en wij moeten naar Schiphol.

Update

Het was me het ritje wel naar Schiphol, veel  regen en wind, maar we waren mooi optijd, Nick is nu onderweg om 12:30 is hij vertrokken en zal ongeveer om 02:00 uur landen in Peru.

Toedels IKKE


30-11-2011

De tijd tikt door en het is nog maar drie nachtjes slapen, en dan brengen we Nick naar Schiphol, en nemen we afscheid voor bijna negen maanden.
Nick heeft beloofd om foto’s in HD kwaliteit, en zijn belevenissen naar mij op te sturen, een deel van zijn foto’s en verhalen komen dan op deze site te staan, en jullie kunnen dan ook de reis van Nick naar Peru een beetje volgen, is dat leuk of niet??.

Toedels IKKE

26-11-2011

En dan is het alweer zaterdag en is de week bijna voorbij, de tijd gaat steeds sneller, en sneller lijkt het wel.
Nog een weekje en Nick vertrekt, en dan is ikke helemaal alleen, en dat is ook niet leuk, ik heb nog vele dingen op mijn lijstje staan, dus ik hoef me niet te vervelen en dat zal ik ook niet.
Ik wil het laatste brandhout nog zagen, en de tuin heeft nog een beurtje nodig, heb nog wat klusjes en klussen op mijn lijst staan, genoeg te doen, of ik er altijd zin voor zal hebben is twee.
Maar de mensen die me kennen weten ook dat als ik iets in mijn kop heb zitten dat het dan ook wel gaat gebeuren, nu is dat niet altijd een positief ding, maar het heeft me wel gebracht waar ik nu sta, een sterke wil is iets wat meer mensen zouden moeten hebben.
Ik ben blij zoals ik ben, maar dat vind ik zelf haha, eigen dunkt ruikt zooo lekkerrrrrrr.
Even alle gekheid op een stokje, ik wil dus veel doen, als Nick terug komt zal het er hier en daar weer anders uitzien, als het goed is.
Oeps ik moet zo naar mijn werk, tja ik vertelde al dat tijd vliegt, dus ook nu weer.

Luitjes ik wens jullie een fijn weekeind toe, Toedels IKKE

21-11-2011

Als alleenstaande huisman moet je van alle markten thuis zijn, je moet in deze moderne maatschappij een alles kunner zijn, anders heb je een probleem.
Probleem is natuurlijk wel een groot woord, maar voor alles wat je niet zelf kunt, daar moet je toch een ander voor lastig gaan vallen, en dat laatste is niet mijn ding.
Vandaag heb ik mijn jas gerepareerd, een knoop vast gezet en een binnenzak gemaakt, en dat is gelukt zonder hulp of cursus yesss, kwestie van aanpakken :-).
Maar toch….nu ben ik redelijk zelfstandig en daar ben ik echt blij om, maar ik kan het me voorstellen dat er mannen met kinderen zijn die regelmatig met hun handen in het haar zitten, je moet nogal wat in je mars hebben om een gezin te runnen, de kost te verdienen en het iedereen ook nog eens naar het zin te maken.
En dan heb ik het nog niet eens over het rondkomen in deze dure tijden, dus hierbij voor alle singels die hun kunderen op moeten voeden en ik weet niet wat allemaal nog meer, RESPECT!!!

Toedels IKKE

20-11-2011

Het is heerlijk herfstweer, veel zon, lage temperaturen, mist, regen is er de afgelopen tijd niet gevallen, ik hoorde dat de versie horror winter al weer milder is geworden.
Voorspellen blijft moeilijk we wachten het wel af, ik ben er klaar voor de schoorsteen is geveegt, hout gezaagd, ik moet alleen nog een zakje strooizout en wat winter kleding en een paar warme sneeuw boots.
Heb de bluray versie van Lord of The Rings gekocht, 15 schijven dus heb ik saampjes met Marlies deze winter lekker wat te kijke, blokje hout op de kachel, lekker glaasje wijn, en wat heerlijkheden, jeetje!!, het leven kan zo simpel zijn en fijn.
Nick heeft zijn koffer al tot de nog toe gevuld, nog 13 dagen en dan is zijn vlucht, jeetje wat vliegt de tijd, maar goed Nick volgt zijn hart en dat vind ik een goede zaak.
Ik heb nog een lading klussen op mijn lijstje staan, dus ik hoef me niet te vervelen.

Nog een fijne dag luitjes ik ben bezig om mijn verhalen op deze site te plaatsen dus daar ga ik even mee verder, toedels IKKE

13-11-2011

Brrr wat is het koud, ik moet krabben zag ik, ik zie wel het zonnetje dus mooi weer word het wel maar dan wel koud.
Over 20 dagen vertrekt Nick naar Peru, wij maar vooral hij is bezig om Evelyn voor 3 maand naar Nederland te krijgen, zodat ze kan zien waar haar vriendje vandaan komt, het zal voor haar een heel andere wereld zijn, maar dat is andersom natuurlijk net zo.
Nog 20 dagen dus, en dan is Nick er bijna 9 maanden niet, de duur van een zwangerschap, haha.
Het zal extra rustig worden in huize Horck, Marieke woond samen, Nick in Peru, echt rustig zal het niet worden heb ik me voorgennomen, ik heb nog een hele waslijst met klussen op mijn papier staan, en ik denk dat ik me daar maar eens mee bezig ga houden, vele plannen dus.
En je moet ook in beweging blijven ander roest je vast, en ik heb natuurlijk Marlies nog dus ik verveel me echt niet.
Vandaag werken en dan twee dagen vrij, ik heb nog wat klusjes op de agenda staan dus ik verveel me niet.

Have a nice day, Toedels IKKE


07-11-2011

De kogel is door de kerk, de papieren getekend en de ticket besteld, Nick gaat weer naar Peru 99% is nu 100% zeker geworden, de ticket is besteld en Nick gaat vliegen op 3 december, en hij blijft er bijna 9 maanden, pff.
Heerlijk om te zien hoe druk hij er mee is, dit moet nog geregeld worden en daar moet ik nog aan denken, het is ook een hele onderneming. Voor Nick is het dat al bijna niet meer, hij gaat al voor de derde keer, en hij heeft in een vlucht al meer kilometers gemaakt in de lucht dan ik in mijn hele leven.
Maar toch vind ik het wel dapper. het is niet naast de deur, en even weer naar huis gaan is er niet bij, maar hij is verlieft en combineert dat met zijn stage die hij daar gaat lopen, en gelijk heeft hij.
Voor de rest is er weinig te vertellen, alles gaat zijn gangetje, de winter komt dichterbij de herfst is met zijn laatste mooie dagen bezig, ik heb de schoorsteen laten vegen, en kan dus weer stoken.
Ik kan er me nu al op verheugen om heerlijk voor de kachel te zitten en een mooi boek te lezen of een prachtige film te kijken maar dat saampjes met Marlies natuurlijk, lekker glaasje wijn, iets te knabbelen en genieten.
Ik wil Lord of the rings op blu-ray  gaan aanschaffen voor de winter, die moet echt prachtig zijn, ik heb de film al op dvd maar blu-ray is natuurlijk een hele verbetering.
Volgend jaar komt de Hobbit uit, van dezelfde regisseur als LOTR, The Hobbit komt in twee delen uit, in Onderwerp v/d Maand kun je er meer over lezen.
Maar goed ik heb een dagje vrij, en wil nog wat dingetjes doen, boodschappen heb ik al binnen, en het huis is redelijk aan kant dus denk dat ik maar lekker ga genieten van een dagje lekker niets.

Fijne dag, Toedels IKKE

 

03-11-2011

Dat Nick naar Peru gaat in december is toch wel 99% zeker, de brief met de stage overeenkomst is onderweg naar Peru, en als het document getekent terug komt is het 100% zeker.
Vandaag mijn inloopkastje geschilderd, alleen de muur en de vloer nog en dan is mijn slaapkamer klaar, wil dat toch op korte termijn af gaan maken.
Het had eigenlijk al af moeten zijn, maar er kwam weer van alles en nog wat tussen, zoals gewoonlijk haha, en de zin was er ook niet altijd.
En dan is het inrichten, nieuwe dekbed overtrekken heb ik al uitgezocht, net zoals de lampjes, en dan nog gordijnen uitgezocht al wel maar ik heb nogal een dure smaak in sommige dingen, en gordijnen is er een van, maar wel erg mooi.
Als het met Nick doorgaat dan vul ik de eenzame momenten wel met klussen, en anders ga ik mijn schatje wel lastig vallen als ze niet hoeft te werken, haha.
Wat een prachtig weer is het toch, het is bijna december, en dat met heerlijk zacht herfst weer met veel zon, heerlijk.
Er zijn wel wat extreme voorspellingen voor de winter die voor ons ligt, maar ach weermensen zijn slechte voorspellers en slechte minnaars, ze zitten er altijd naast, hahahahaha
We zien het wel, we moeten het maar nemen zoals het komt haha wat een wijsheid.
Ik hoorde deze week een leuke op de radio, Je moet bij storm, met de juiste wind mee waaien.
Ik kende deze nog niet vandaar, nu kennen jullie hem ook, maar ik vond hem mooi, dus deel ik hem graag.
Vandaag om 17 uur werken, en dan is het al weer zaterdag, jeetje!! wat vliegt de tijd, mensen zeggen wel eens, dat als je ouder word dat de tijd sneller gaat, en ik vind dat ze gelijk hebben, misschien is het ook omdat we meer omhanden hebben en teveel willen doen.
Als je niets doet kruipt de tijd, maar ben je hard aan het werk dan gaat de tijd ook snel, ik moet dus eigenlijk niets meer doen, toch?, hihi.

Nou Luitjes het is weer een heel verhaal geworden, een fijne dag, Toedels IKKE

02-11-2011

Nick was nog niet terug uit Peru of hij vertelde ons dat hij het voornemen had om in 2012 weer naar Peru te gaan, een stage plek had hij al, ik ga in januari terug vertelde hij ons steeds.
Vandaag komt mijn lieve ventje ehm vent (hij is langer dan mij) mij vertellen dat als alles doorgaat hij op 3 december 2011 weer gaat vliegen, en in Peru blijft voor de duur van negen maanden.
Jeetje!!!, of het niets is, tuurlijk ben ik blij voor hem, hij volgt zijn hart en dat zouden meer mensen moeten doen in dit leven, toch?.
Maar goed het zal weer erg stilletjes gaan worden in huize Horck, als dus alles door gaat.
Vandaag heerlijk een dagje vrij, even lekker motor gereden, maar een beetje met een naar gevoel, de voorste remmen zijn op, er moeten voor volgend seizoen nieuwe remblokken op voor en achter, maar ik heb rustig gereden wat erg moeilijk was, maar goed het is gelukt.
Vandaag ook even naar de garage geweest met de auto, hij kon wel van het slot maar er niet op, de deur vergrendeling werkte niet, ik moest de deur van de passagierskant afsluiten door binnen in de auto een knopje in te drukken en dan met de sleutel de passagiersdeur afsluiten.
Kom ik bij de garage binnen, doe ik de sleutel erin om te laten zien wat er mis is, werkt hij ineens weer, een week kon het niet ik heb van alles geprobeerd, en dan ineens wel, om gek van te worden.
Ze hebben spul in het slot gespoten, voor de zkerheid maar lullig was het wel, maar wel goedkoop :-).

Fijne avond, Toedels IKKE

30-10-2011

Een super geslaagd en gezellig avondje gehad, en heerlijk gegeten, jammer dat het zo snel voorbij was, nu puinruimen haha.
En dan genieten van mijn laatste vakantiedag, morgen is het weer back to work.
Ik heb een paar dagen geleden een verhaal, of bericht gelezen, over de komende winter,
Volgens Nederlandse en Duitse weerkundigen staat ons een regelrechte horrorwinter te wachten, met sneeuw vanaf half november en koudere temperaturen dan normaal gedurende het hele seizoen.
Een Britse weerman voorspelt zelfs temperaturen van 24 graden onder nul.
Er staat ons een extreem koude en witte winter te wachten dus, we zouden ook een hele warme zomer krijgen en die heb ik niet gezien.
Het blijven allemaal voorspellingen, en koffiedik kijken, en maart weten we meer zou ik zeggen, maar ik hou er wel een beetje rekening mee, een paar sneeuwboots zal ik maar optijd aan gaan schaffen voordat ze weer uitverkocht zijn.

Ik zou zeggen blijf lekker de hele winter bij de kachel zitten, fijne dag, Toedels IKKE

29-10-2011

Mijn eerste echte Ditje en Datje op deze vernieuwde site…..
Ik ben vanacht gewekt door een mug, knettergek werd ik ervan, daarna is er van heerlijk slapen niet veel meer terecht gekomen.
Dus ben ik maar vroeg opgestaan, en heb de eerste fouten verbeterd, vreemd dat als je de site op de server plaatst en je dan vanuit internet de site bekijkt, er toch dingen anders zijn dan je had bedacht.
Neem de pagina met de puzzelstukjes, ik heb extra grote pijlen gemaakt bij het puzzelstukje dat je naar het de keuze pagina brengen, maar nu zijn ze klein en staan ze op een andere plek, erg vreemd.
Ook zit er een verschil in het openen van de site in Google Chrome en Explorer, tja het blijft puzzelen zoals ik al schreef.
Ik vind het ook wel leuk om te doen, elke keer ontdek ik weer nieuwe dingen, en die probeer ik dan weer in deze site te verwerken.
Vandaag een druk dagje voor de boeg, ik ga vandaag koken voor vrienden, dus lekker een beetje prutsen in de keuken, en hopen op een gezellige avondje, ach ik ben er bij dus moet het wel goed komen haha.
Morgen nog en dan zit mijn weekje vakantie er weer op, jeetje hoe snel dat ging, dat wil je echt niet weten, tijd kan soms echt vliegen, en soms kruipen, maar deze week vloog het voorbij met extra straal aandrijving.

Luitjes een fijn weekeind, Toedels IKKE

28-10-2011
 

Een paar dagen eerder dan 01-11-2011 heb ik mijn vernieuwde site online geplaatst.
En de eerste reacties op mijn vernieuwde site zijn al binnen, en erg positief, echt super ben ik blij mee.
Er staan nog enkele foutjes heb ik gezien, die zullen de komende dagen nog worden aangepast.

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.