Creatief bezig zijn

Ik ben weer begonnen met het oppakken van mijn creatieve kant mensen die me kennen weten dat ik altijd wel ergens mee bezig was op creatief vlak, nu ben ik deze week weer begonnen om mijn creatieve kant weer in beweging te brengen.
Ik wil leren schilderen met o.a. olie verf en ik heb besloten om bij de basis te beginnen en dus met behulp van een cursusboek ik begin met simpele vormen zoals een kubus, wolken een appel en ga zo maar door.
Nu ben ik inmiddels al bij les twee aangekomen en dat is het schilderen van wolken en dat is toch een stuk moeilijker dan je denkt maar ik wil het leren en dus blijf ik het proberen tegenwoordig hebben we ook YouTube waar je natuurlijk heel veel kunt vinden en dat is idiaal.
Ik heb inmiddels al wat filmpjes gekeken van het schilderen met olieverf maar ook met acrylverf en ik moet zeggen mijn handen jeuken om ook van die mooie kunstwerkjes te maken.
Maar ik dwing me zelf om het rustig op te pakken en zoveel mogelijk te leren vooral de techniek is belangrijk hoe je verf moet verdunnen en het gebruik van kwasten en spatels hoe je de kwasten goed schoon kunt maken naar gebruik, de voorbereiding van een doek.
Het is niet alleen een tubetje verf op een palet uitdrukken en op een doek smeren met behulp van een kwast helaas er komt namelijk veel meer bij kijken en ik vind belangrijk om dat ook te leren.
Wat is medium en war gebruik je lijnzaad olie voor, hoe meng je verf om een bepaalde kleur te krijgen en ga zo nog maar even door.
Nu is het niet de bedoeling dat ik een Rembrandt ga worden haha nee hoor ik wil gewoon leren schilderen en er plezier in hebben en mooie en leuke schilderijtjes maken en het moet mijn hoofd leeg maken en rust brengen in mijn leven.
Je weet ik ben nog al en druk manneke en overal en altijd bezig met verbouwen of iets in die geest en ik moet nu zo nu en dan rust in bouwen en schilderen schilderen of in ieder geval creatief bezig zijn is een goede manier om die rust te vinden.
Ik hou ook een soort Dagboekje  bij, dat kun je lezen op mijn andere website en ik maak foto’s van mijn vorderingen en ook van mijn fouten die ik zeker ga maken en van vallen en opstaan leer je alleen maar.
Hoe je het ook went en keert ik vind het leuk om een beetje creatief bezig te zijn ik ben ook nog met een kalebas manneke aan het maken van een kalebas en klei de foto’s staan hier ik vind het leuk om dingen met mijn handen te doen.
Het zal nog wel even duren voordat ik alles een beetje onder de knie heb maar ik heb me voorgenomen om door te zetten ook als er tegenvallers zijn en het schilderen niet lukt de aanhouder wint toch?
Nu is het mooie van mijn twee websites dat je ook kun reageren op mijn foto’s en op wat ik schrijf ik zeg vooral doen.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.