De Schrijver

Ik was net aan het bladeren door een van mijn beide websites en ik bedacht me dat ik best wel veel geschreven heb over van alles en nog wat vooral de dingen die in mijn leven spelen.
Oke ik heb ook verhalen geschreven over van alles en nog wat en ik hoop dat ik er nog veel mag, kan en ga schrijven omdat ik het leuk vind.
Toch is het schrijven niet altijd makkelijk en soms is het een hele klus om een verhaal te maken met een begin en midden en een eind en het moet ook nog kloppen.
Nu was ik vroeger echt gen kei in Nederlands en dat ben ik nog steeds niet het is en blijft een gevecht moet het met een D of met een T en in wat voor een tijd is het geschreven en vanuit welke hoek en ga zo maar door.
Ik ben ooit begonnen met schrijven omdat ik teveel aan mijn hoofd had, ook de scheiding heeft er aan bijgedragen dat ik ging schrijven ook op papier.
Vaak kon ik het later niet eens meer lezen omdat het zo snel en zo slordig was geschreven dat het niet te lezen was.
Toch hielp het wel mijn hoofd was niet leeg maar het ging wel beter, ik heb zelfs gehad dat als ik na een tijdje een stukje terug las dat ik gewoon spontaan begon te huilen.
Er komen momenten dat het eruit moet, de pijn, de emotie, het verdriet en ga nog maar even door het zit opgekropt en op een of andere manier hoopt het zich op en dan komen er soms van die momenten dat het eruit moet.
De pen, het schrijven dus hielp me om de druk te beperken maar soms tja dan hielp een pen ook even niet.
Maar doordat ik veel schreef ben ik het wel leuk gaan vinden nu schrijf ik over van alles en nog wat op mijn twee websites.
En ik weet ook wel dat er mensen zijn die denken dat ik een beetje erin doordraaf met al die onderwerpen.
Maar daar heb ik geen moeite mee in de eerste instantie en meteen ook de belangrijkste ik schrijf ten eerste helemaal voor mij zelf en niet voor een ander.
Ik schrijf op een website omdat ik jaren geleden me zelf in het hoofd had gezet om een website te maken ik wilde dat ook kunnen.
Nou ik heb dat geleerd met behulp van Nick mijn zoon en stapje voor stapje is zo mijn eerste website ontstaan.
Op het laatst had ik er zoveel opgezet dat het net een doolhof was waar je echt de weg kwijtraakte.
Nick heeft me toen geholpen om over te stappen naar WordPress waar ik nu gebruik van maak in plaats van HTML en eerlijk is eerlijk het ziet er in mijn ogen een stuk mooier uit en is ook gebruiksvriendelijker.
Nu weet ik dat ik geen goede schrijver ben ik schijf vaak zoals ik praat en dat is met een Twents accent of sinds opbouw.
Ook heb ik altijd moeite met de komma’s dat is echt iets waar ik moeite mee heb of het zijn er veel teveel of veel te weinig.
Ach zo heeft iedere gek zijn of haar gebrek moet je maar denken en iedereen die denkt dat hij of zij het beter kan dan ik moet dan zelf maar een website maken en gaan schrijven of niet dan?
Haha de beste stuurlui staan aan wal is het spreekwoord en zo is het ook wel.
En wie het niet wil lezen die moet dat vooral ook niet doen ik schrijf omdat ik het zelf leuk vind en wat een ander er van vind ehm vind ik niet zo heel erg belangrijk.
Ik hoop voor mijzelf dat ik betere en mooiere verhalen ga schrijven in de toekomst en die de moeite van het lezen waard zijn!
Ik ga er in ieder geval nog even mee door.

IKKE