Column Dierendag

Vier oktober is het dierendag de dag om al onze lieve huisdiertjes eens extra te verwennen,
dan krijgen de katten en de hond natuurlijk iets lekkers en dit jaar krijgen de katten kip,
en de hond een varkensoor want dat vind ze heerlijk.
Ze mogen dan uitslapen en krijgen hun ontbijt in hun mandje geserveerd en als klap op de vuurpijl worden ze extra geborsteld en geknuffeld.
Ach mensen zijn we nu helemaal van de pot gerukt!!!! ik sloof me het hele jaar door uit voor onze huisdieren.
Hoe vaak kan ik de de boel opruimen en schoonmaken van shit, kots, dode muizen en ik weet niet wat nog meer ze zouden het baasje eens extra moeten verwennen niks dierendag maar baasjes dag!
Dierendag…, het is dat DDay dit jaar op zondag valt anders zouden de slachthuizen gewoon op volle toeren draaien.
Misschien dat ze nog een aai over het bolletje krijgen voordat ze naar de eeuwige jachtvelden gaan dat zou leuk zijn toch nog een keer geknuffeld in hun korte leven.
Nee met DDay heb ik helemaal niets mee onze huisdieren kunnen gelukkig niet lezen en te dom om te weten dat er een dierendag bestaat zoals wij ze verzorgen hebben ze altijd al dierendag.
Dus ontbijt in hun mandjes zal het dit jaar niet geven.
Ze hebben al een leven als God in Frankrijk liggen de hele dag al op hun luie krent op jacht hoeven ze ziet meer omdat wij ze al volstoppen met voer.
Wij slepen met zakken vol brokjes en trein ladingen vol met vlees in blik om onze luie huisdieren nog luier en dikker te maken!
Als ik mijn huisdieren op DDay extra zou verwennen dan zou ik me meer dan schuldig voelen voor al die dieren die het niet zo fijn hebben denk ook eens aan die regen wurmpjes in de verzuurde grond en muggen die nu Mexicaanse griep krijgen en andere nare ziekten.
En wat dacht je van valkparkieten met vogelpest het zijn nu val-parkieten met de nadruk op val omdat ze door de pest zo uit de lucht vallen.
En wat dacht je van al die geslachte kalkoenen die zouden zich omdraaien in de diepvries als ik mijn toch al verwende veestapel nog extra zou verwennen.
Nee, dit jaar geen DDay maar MeDay ik ga mezelf maar eens verwennen met een dagje wellness of een heerlijk etentje.
Op het menu staat dan de ganzenlever paté de eendenborst, struisvogel, fazant en nog meer van die heerlijke fladderaars….jammie.
En dan heerlijk nagenieten op mijn kalfslederen fauteuil nippend aan mijn glas Famous Grouse
whisky met op het etiket een Korhoen die tenminste niet het loodje hoefde te leggen om mij te laten genieten.

Proost en een fijne DDay.

  Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.