Boer in Hart en Nieren.

Mijn opa de vader van mijn moeder had samen met mijn oma een boerderij in de Veltmaat.
En dat was hard werken ze hadden ook nog wat varkens en een paard, het paard(en) werd later vervangen voor een tractor.
Mijn opa ploeterde van de vroege morgen tot in de late avond, na het eten (lunch) zette hij twee stoelen tegenover elkaar, zittend op de ene en de benen op de andere begon hij aan zijn powernap.
Maar niet voordat hij de pet over zijn ogen had getrokken, die pet had hij altijd op behalve s’nachts natuurlijk!
Als kind was ik vaak te vinden op de boerderij en als kind hielp je al op jonge leeftijd mee met van alles en nog wat!
Kan me nog herinneren dat ik mee ging om aardappels te rooien, knollen te oogsten de knollen werden met de hand uit de grond getrokken ook al vroor het min tien, hooien, melken, voeren en noem maar op.
Ik kan me de kou nog herinneren je zat dan ook nog op zo’n open wagen met je mutsje en je handschoentjes aan, nou de knollen waren vochtig en je handschoentjes binnen no time ook en dat was heel erg koud.
Ik heb alleen maar goede herinneringen aan mijn opa en het leven op de boerderij, altijd buiten en altijd tussen de dieren en elke dag maakte je weer wat anders mee saai was het boerenleven zeker niet!
Van klein boertje heeft mij opa zich opgewerkt tot een redelijke boer met heel wat koeien, de varkens zijn later verdwenen.
Mijn opa was ook nog huisslachter en verdiende zo ook nog een zakcentje extra, vroeger waren ze niet vies van hard werken maar je moest ook wel want alles gebeurde nog met de hand en met paard en wagen!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.