December Blog 2017

Vandaag is het 31 oktober en zit ik me te bedenken waar de December blog over zal gaan!

Nou dat is makkelijk  deze keer het gaat over de terugkomst van Nick mijn Zoon

Deel een…..

Het Voorwoord..(tis net of je in de kerk bent)

28 November vertrekt Nick om 21:05 vanaf Lima Airport, om op Madrid Airport te landen om 14:30 uur.
30 November om 06:35 vertrekt Nick vanaf Madrid Airport om te landen op Brussels Airport in België om 09:00 uur in de morgen tenminste als er geen vertraging is!
Hij is op 23-03-2015 vertrokken naar Peru en daar was hij dus twee jaar en 8 maanden als hij terug komt.
Nu is tegenwoordig door internet de afstand klein geworden en je kunt doormiddel van chat programma’s met elkaar kletsen, of zelfs met Face Time dat is live met beeld erbij!
En dat hebben we zeker wel gedaan meestal bij computer problemen of iets in die geest, maar het is toch heel anders dan onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te zitten kletsen!
Ook krijg je er weinig van mee hoe Nick daar leeft in Peru je ziet wel eens een foto of iets in die geest, maar hoe het leven daar is daar krijg je weinig van mee!
Ik weet dat de internet verbinding in Peru slecht en langzaam is en soms is er helemaal geen internet of elektriciteit!
Ook het eten is anders dan in Nederland, het is natuurlijk een heel ander land en een andere cultuur en het zou vreemd geweest zijn als ze daar het zelfde aten als in Nederland, duhh
Maar goed nog zo’n 30 dagen en dan is hij in België en wij Marieke, Marlies en ik zeg de gek gaan hem ophalen!
Marlies, Marieke en ik hebben toen Nick en Evelyn toen ook weggebracht.
Nu is het een heel eind rijden naar Brussel Airport in België ongeveer 3,5 uur rijden en ook weer 3,5 uur terug toch zo’n 7 uurtjes in de auto!
Grote box met eten en drinken mee en goede muziek op de radio dan komt dat helemaal goed!
In de paar jaar dat Nick in Peru gewoond heeft is er hier in Nederland en vooral in en om ons huis best wel veel veranderd, voor ons zijn het elke keer kleine dingen maar als je een paar jaar weg bent geweest is het best wel veel denk ik !
In het dorpje waarin wij wonen is al veel veranderd, in het hele dorp zijn de wegen vernieuwd de winkelstraat en alles erom heen, het ziet er een stuk beter uit dan dat het was!
En neem bijvoorbeeld de nieuwe N18, als we bijvoorbeeld naar Haaksbergen, Enschede, Eibergen gaan, dan zie je de veranderingen duidelijk, grote heuvels met zand, omleidingen(bypasses) wegafsluitingen en daarvoor zijn er ook nog eens veel bomen gekapt en veel huizen afgebroken!
Nu gaat dat voor ons geleidelijk maar voor iemand zoals Nick die een paar jaar weg is geweest is dat ineens een hele verandering!
Ik vind zelf al dat de omgeving een mega verandering ondergaat, bepaalde wegen zijn afgesloten of tijdelijk aangelegd om de bouwplek heen, bruggen zijn gebouwd enz. enz. !
Hoeveel huizen zijn er wel niet afgebroken omdat ze plaats moesten maken voor de nieuwe N18, dus alleen daarom al zal Nick de omgeving niet meer terug kennen!
Toch wen je er ook weer snel aan, de mens kan zich snel aanpassen aan veranderingen, uitzonderingen daargelaten  want sommige willen zich ook niet aanpassen, maar dat is een ander verhaal!
Nick zal er geen moeite mee hebben een keer op en neer naar Enschede en je weet niet anders, als we straks de eerste paar keer over de nieuwe N18 rijden zal dat voor ons zelf ook erg vreemd zijn!
En hier in huis is ook het nodige veranderd een nieuwe schuur met badkamer in aanbouw, de tuin is anders en ook hier in huis is het nodige veranderd!
Voor ons is het normaal het zijn vaak kleine dingen die je veranderd, maar ook in dit  geval is het zo dat als je en paar jaar weg bent geweest en dan terug komt, dat het dan best wel veel is!
Ik ben dan ook erg benieuwd naar zijn reacties, hij heeft natuurlijk al wel heel wat foto’s gezien en dus is de verrassing er al en beetje af maar toch in werkelijkheid zal het toch heel anders zijn!
En Nick heeft het bijgelegd met zijn moeder ook dat zal in het begin vreemd zijn, ik vind het een positieve stap het is en blijft je moeder zeg ik altijd!
En ruzies of wat er ook speelt kunnen altijd bijgelegd worden, al moet de een meer water bij de wijn doen dan misschien de andere!
Maar goed het begin is er, ook voor ons zal het even wennen zijn dat hij weer in NL is, maar ook weer handig hij is ICTer dus kan hij mooi alles in orde brengen.
Ik heb nog veel dingen hier in en om het huis waar ik best wel twee extra handjes voor kan gebruiken, vader en zoon momenten dus, haha
Maar goed nog 30 dagen geduld en dan is het zover, hij vertelde al dat hij als eerste een broodje kaas wil eten, want Hollandse kaas dat had hij wel gemist vertelde hij!
Nick is dus echt een kaaskop (grinnik).

Deel twee van de december blog Nick IN Nederland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.