Augustus Blog 2021

Het lijkt bij mij wel een nieuwe mode te worden, maand blogjes schrijven maanden voordat ze gepost worden, maar goed je wilt schrijven of je wilt het niet!

Ik stond pas geleden bij een verkeerslicht te wachten om vervolgens links af te slaan, terwijl ik daar stond te wachten kwam aan mij rechterkant een motorrijder aan en gezien ik zelf ook rij kijk ik er altijd naar met extra belangstelling!
Het eerste wat me opviel was het geluid, dat was zeker niet volgens de normen, gewoon veel te hard en ook nog eens een geluid dat niet mooi was en zeker niet bij de motor paste waarmee hij reed!
Moet zeggen dat je ook veel op YouTube ziet dat motorrijders vaak bezig zijn met het geluid en vooral met het soort uitlaat die er onder moet, komt of al zit.
Natuurlijk is een Harley met een mooi geluid extra mooi, maar ik moet ook schrijven dat het soms ook echt over de top is en veel te hard, en politie treed nu ook veel meer op tegen deze herrie makers omdat meer mensen er over klagen!
Maar goed wat me nog veel meer op viel aan deze man buiten dat hij ook nog eens weg scheurde alsof hij achterna werd gezeten en dat binnen de bebouwde kom, maar wat me meteen opviel was zijn kleding!
Hij had normale kleding aan, een spijkerbroek, sportschoenen en een jasje en een helm op, of hij handschoenen aanhad weet ik zo niet, daar was hij te vlug voor en ik keek er dus achterop!
Nu begrijp ik nog steeds niet waarom het in Europa nog steeds niet verplicht is om goede beschermende kleding aantrekken op een motor.
Een goed gekeurde helm is verplicht, dan zou een jas en en broek met protectors en van een sterk materiaal ook verplicht moeten zijn, goede laarzen en handschoenen zouden het dan af maken.
We leven in een vrij land, en ik ben echt geen voorstander van allerlei regels en verplichtingen, we zijn wijs genoeg zou je denken, maar niet iedereen denkt ik.
Ik begrijp dat als het dertig graden is dat het niet altijd prettig is met een zoveel kleding aan, maar ga maar eens onderuit in een spijkerbroek met T Shirt of met goede beschermende kleding!
Natuurlijk ken je net zo goed verongelukken in motorrijkleding, maar het zou letsel kunnen beperken, asfalt werkt als een rasp als je er overheen glijd.
Je kunt tegenwoordig echt prachtige motorkleding kopen, spijkerbroeken van Kevlar met protectors, in allerlei kleuren en vormen.
Je zou eens moeten kijken in een motorkleding shop, dus daar kan het dus niet aan liggen, is het stoerder om te rijden zonder beschermende kleding? Ik dacht het niet!
Oké je stapt niet even zo op de motor om een stukje te rijden, je moet eerst een lading kleding aantrekken, daar ben ik het wel mee eens.
Geld kan het ook niet zijn, als je een dure motor kunt kopen dan zou die extra kleding eigenlijk ook geen probleem moeten zijn, of ze stoppen al het geld in uitlaten en noem maar op, zodat er geen cent meer over is!
Ik zit op diverse motor groepen op Facebook, daar zijn de meningen ook verdeeld over dit onderwerp, er zijn mensen die zelfs vinden dat motor kleding niets te zoeken heeft in zo’n groep, er mag alleen maar over motoren worden geschreven!
Sommige vinden dat iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf en dat klopt ook, daar ben ik het wel mee eens, iemand had medelijden met de hulpdiensten die de boel moeten opruimen na een zwaar ongeluk!
Kortom de meningen zijn erg verdeel, hoewel het grootste gedeelte niet op de motor stapt zonder de juiste kleding, wat natuurlijk goed is!
Ik begrijp ook dat het een flinke kostenpost is, goede motorkleding is duur, een beetje jas kost zo een honderd of twee, drie, vier, maar zoals ik al schreef, als je een dure motor kunt rijden dan zou goede kleding niet het probleem moeten zijn!
Maar goed ik heb goede kleding omdat ik het zelf belangrijk vind, en ook de persoon achterop moet goede kleding aan en de verplichte helm.
Ik vind dat het verplicht moet worden, omdat er anders van die gekken blijven jakkeren zonder beschermende kleding!
En als ik dan toch bezig ben dan zou dat ook moeten voor scooter en bromfietsen omdat deze mensen soms ook sneller gaan dan het officieel mag, het zijn nog jonge mensen die daar niet eens over nadenken!
Ik weet niet of het veel levens red maar ik weet wel dat het de schade wel kan beperken.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.