Augustus Blog 2019

Deze zomer gaat te boek als de warmste zomer sinds er metingen worden verricht.
Dit jaar zijn er diverse records gesneuveld waaronder het warmte record het oude record stond op 37,5 graden Celsius en het nieuwe record staat nu op 40,7 graden Celsius, en dat zijn 3,2 graden meer.
En regen was er ook al niet veel of dat de minste regen was van de afgelopen jaren weet ik niet maar het was veel en veel te weinig.
Als ik naar mijn werk rij dan zie ik de dorre maisvelden helemaal ingedroogd, het vreemde is dat ik ook mais heb gezien die er prachtig uit ziet.
Maar goed de natuur is kurk en kurk droog vooral in de Achterhoek.
En ik hoef je niet te vertellen dat met die extreme hitte de airco’s niet meer aan te slepen waren, nu wil Nederland dat we zuiniger zijn met energie maar het blijkt dat door al die energie slurpende airco’s dat we nu veel meer zijn gaan gebruiken of verbruiken.
Ik moet zeggen dat die hete dagen met temperaturen boven de 40 graden de nachten ook super warm waren en dat slapen niet echt geweldig ging.
We hebben een extra waaier op de slaapkamer gezet en daardoor was het nog een klein beetje te doen.
Voor de natuur is het een ramp, de dierenwereld heeft het niet makkelijk en door de droogte zijn de velden bruin geworden en er bloeien weinig planten, dus ook weinig nectar, veel bomen zijn gestorven, boeren hebben bruine weilanden en kunnen geen gras maaien, het gras lijkt op hooi maar voor de boeren een ramp.
Ik hoop echt dat we de komende jaren koelere zomers krijgen want dit is echt niet goed voor mens en dier.
Want als deze trant zo door zet en het elk jaar warmer en warmer word en ook nog eens droger en droger waar eindigt het dan.
Dieren en planten sterven uit, boeren kunnen niet meer oogsten omdat alles verdroogd is, alles lijd er onder en dat is niet goed.
Nu hoor je iedereen schreeuwen dat het door het klimaat komt tja wat anders, maar wat gaan we er aan doen? kunnen we er Überhaupt wat aan doen??
En waar eindigt het, zitten we straks in de woestijn omdat alles verdroogd is en gestorven, er zijn door de droogte veel meer bosbranden en ze zijn bijna niet te stoppen door de droogte.
Ik hoop echt dat het allemaal goed komt en dat er ook koude en natte zomers gaan komen en ook weer koude winters maar ook dat is nu anders.
Winter zijn ook warmer geworden en sneeuw ehm een dik pak sneeuw zoals er in mijn jeugd viel kennen we niet meer, het zal niet lang meer duren als het zo door gaat dat we in de winter ook op het terras zitten met een koud drankje.
Maar goed luitjes wat kunnen we doen?, ik denk weinig vooral als piep klein kikkerlandje, als het door vervuiling komt dan moeten ze maar eens beginnen met de grootste vervuilers.
Ik hoop dat we weer normale zomers en winters krijgen en hoop doet leven.

IKKE