April Blog 2021

Steeds meer mensen beseffen gelukkig dat de tuin belangrijk is voor mens en dier, deze week was de jaarlijkse bijen telling en dat was beter dan vorig jaar.
Steeds meer mensen hangen een insectenhotel op en maken de tuin groener, ik zelfs zou echt niet in een flat willen wonen met een balkonnetje.
Ik vind de tuin zeer belangrijk, puur natuur in de vorm zoals jij het wilt, hou je van een wilde bloemen tuin? nou geen probleem zaai hem vol met weidebloemen en je hebt een wilde tuin.
Ik heb zelf een moestuintje, een siertuin, een tuinhuis met een groen dak en een vijver, overal hangen voederhuisjes voor de vogels.
Er hangen vogel nestkastjes, ik heb huisjes voor de hommel in de tuin staan, ik heb insecten hotels, er is water in de tuin, en er staan genoeg bloeiende planten voor de bijtjes.
Ik voer met meelwormen en dat vinden de vogeltjes echt heerlijk, en je mag dat ook het hele jaar voeren.
Ik vind dus de tuin erg belangrijk, er is al genoeg steen en asfalt in de wereld, daarom ban ik blij met onze tuin die geschikt is voor mens en dier.
We hebben bramen, druiven (wit en blauw), mini kiwi’s, zwarte bessen, aardbeien en vijgen de vijgenboom heeft helaas wel klappen gehad van de strenge vorst.
We hebben overal kruiden staan die we volop gebruiken in de keuken, even met de schaar door de tuin en je hebt verse kruiden.
We hebben zeven soorten sla in de moestuin en sla zo van het land mmmm, hoe vers en onbespoten wil je het hebben?
Dit jaar eten we verse aardappelen uit de tuin, ik heb vier soorten gepoot, niet zoveel van elk maar genoeg voor een een paar maaltijden.
Dan gaan we natuurlijk nog diverse groenten zaaien, zoals peulen, bieten, bonen en nog veel meer, ik wil de moestuin tot aan de rand vol hebben, Marlies en ik eten steeds meer groenten en zo uit de tuin, mens hoe vers en lekker wil je het hebben.
En het is allemaal gif vrij neem dat maar van mij aan, ik vind zelf de siertuin in combinatie met fruit en kruiden ideaal.
Wat is nu mooier en lekkerder dan eten uit je eigen tuin?
Ik zou het niet weten, nu weet ik dat niet iedereen dat kan maar een tuin zonder groen is geen tuin het zou verboden moeten worden haha.
Iedereen moet zelf weten wat ze met hun tuin doen vind ik maar het is zo zonde van de ruimte en een gemis, zelfs op een balkon kun je groenten en kruiden kweken.
Maar goed ik ben super blij met onze tuin, hij is niet mega groot maar ik ben er tevreden mee en dat is het belangrijkst.
Dit jaar komt er , zoete mais, paksoi,, kousenband, Japaleno pepers en rode pepers, tomaten, bonen (2 soorten), peulen, bieten, aardappelen, rabarber, snijbiet, sla, (7soorten), courgette, uien, lente ui, wortelen, pastinaak en palmkool in de moestuin te staan.
Nu lijkt dat veel maar het zijn maar kleine aantallen, het is ook niet belangrijk maar mensen probeer ook eens in de tuin iets eetbaars te zaaien, dat is zo lekker en zo gezond!

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.