April Blog 2018

Bijna elke maand zit ik een paar minuten naar een lege pagina te turen en bedenk ik me waar ik deze maand over zal gaan schrijven ook een manier om je zelf te dwingen om te schrijven.
Ga ik het hebben over de winter die voorbij was en weer terug kwam of gaan we het hebben over alle ellende in de wereld waaraan geen einde komt er komen steeds meer van die mafkezen aan het roer.
Of ik een stukje schrijven over Facebook die gegevens van gebruikers heeft doorverkocht of zal ik over het gas schrijven Als we waar we nu ineens van af moeten omdat het opraakt en er over een paar jaar geen gas meer is.
Wat dat laatste betref kan ik schrijven dat ik als kok mijn hele leven al op gas kook en het me totaal niets lijkt om op elektra te koken gas kun je regelen en uit is uit en dat heb je met elektra niet.
En wat denk je van het verwarmen van je huis een CV Ketel op elektra is niet te betalen en volgens mij is het in verbruik echt niet veel goedkoper anders had heel Nederland de ketel al lang ingeruild.
Als je nu nieuwe gaat bouwen dan is het anders dan kun je het huis meteen energie neutraal maken en volstoppen met isolatie en reken maar dat de gasprijs de komende jaren de lucht in gaat schieten.
Ook de diesel rijder is aan de beurt heb je een auto op diesel ouder dan zoveel jaar dan mag je niet overal meer komen de dieselmarkt voor auto’s is aan het instorten en de diesel auto word onverkoopbaar nou leuk voor bepaalde landen die rijden straks allemaal in een nieuwe diesel omdat wij Europeanen er niet meer in mogen rijden.
De vervuiling in Nederland neemt af maar in andere landen dan weer toe dus wat schieten we er dan mee op.
Dan hebben we het nog niet eens over scooters en bromfietsen als ik soms zie welke walm daar afkomt nou reken maar dat ook die groep nog wel aan de beurt komt.
En dan als klap op de vuurpijl willen ze de kachels en de open haard aan gaan pakken het stoken word aan banden gelegd tenminste dat is het plan en wat dacht je van barbecueën?
Er blijft weinig over als het zo doorgaat en dan heb ik het nog niet eens over de uitstoot van  schadelijke stoffen door varkens, kippen en koeien en andere dieren alles wat ik naar de wc breng is natuurvriendelijk hahaha
Ze draaien een beetje door in de wereld en vooral Europa is er goed in en dan komen er bij mij meteen wat dingetjes naar boven, wie zal dat betalen? zoete lieve Gerritje zal het zeker niet gaan doen, en verliezen we niet een groot stuk van onze vrijheid als er nog meer regels komen en we weer minder mogen?
Als we alle auto’s nu op waterstof lieten rijden dan zou een heel groot probleem meteen worden opgelost ik zelf ben er niet van overtuigd dat het rijden op elektra door middel van Accu’s het gaat winnen want wat doen we met accu’s die kapot zijn of op zijn, deze recycle je niet zo maar even heb ik ergens gelezen.
Het zijn allemaal dingen die ons allemaal gaan raken hoe je het ook went en keert.
Als ik dan even naar mijn eigen situatie kijk dan heb ik al een klein beginnetje gemaakt dor zonnepanelen op het dak te laten leggen en er komen er nog meer bij tenminste dat is het plan voor de toekomst.
En als onze CV ketel een keer stuk zou gaan dan zal ik me zeker gaan verdiepen in alternatieven omdat mijn gevoel me zegt dat ze het gas een heel stuk duurder gaan maken en mijn gevoel bedriegt me niet zo heel vaak.
Nu zal ik elektrisch koken zo lang mogelijk gaan uitstellen hoe en wat er gaat gebeuren is afwachten maar het kan maar zo zijn dat alles in een stroomversnelling komt we wachten maar af je hebt het helaas niet allemaal in eigen hand.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.