Alleen op de Wereld

Het leven van Ferdinand was om het maar vlot te omschrijven zaai.
Ferdinand had helemaal geen vriendjes en was helemaal alleen, hij had geen vader, geen moeder, geen broertjes en zusjes, nee helemaal niets.
Ferdinand heeft ook geen hobby”s, geen baan, geen huis en geen geld.
De wereld van Ferdinand was over het algemeen erg donker zo nu en dan werd zijn wereld even verlicht dan keek hij om zich heen, om even later weer in het donker te zitten.
Ferdinand begreep niets van deze wereld en zat de hele dag voor zich uit te staren in het donker of zat hij te slapen en droomde hij over een prachtige verlichte wereld met veel groen.
Ferdinand was een spin die ergens in een hoekje van een WC woonde, hij hing daar de hele dag aan een draadje en deed geen vlieg kwaad.
Wat Ferdinand niet wist was dat hij op de dodenlijst stond en elk moment kon worden vermoord.
De schoonmaakster had hem zeker nog niet gezien anders was hij allang opgezogen door de stofzuiger en dat is een verschrikkelijk apparaat dat spinnen opzuigt.
Als ze opgezogen zijn gaan ze naar de spinnenhemel en komen nooit meer terug, uitzonderingen daargelaten.
Zo nu en dan kwam er ook een andere persoon op de WC, deze persoon keek altijd naar Ferdinand als hij heel goed had gekeken dan had hij gezien dat Ferdinand broodmager was.
Tja spinnen leven van vliegen en andere fladderlaars maar het was winter en dan zijn er geen vliegen.
En dus kreeg Ferdinand niets te eten, gelukkig kunnen spinnen heel lang zonder eten als ze maar stil blijven zitten krijgen ze ook geen honger.
Ferdinand zelf wist niet wat hem boven het hoofd hing.
Langzaam maar zeker werd het voorjaar en werd het buiten weer warmer.
Opeens werd Ferdinand uit zijn veilige en saaie wereld gerukt, Ferdinand piepte van angst.
Ineens was hij opgesloten in een piepkleine ruimte en het voelde alsof hij door de lucht zweefde.
Maar lang duurde dat niet want ineens kukelde hij door de lucht om vervolgens op een groot groen blad te belanden.
Verbaast keek Ferdinand om zich heen waar hij was terecht gekomen, maar, maar dit is de wereld die ik in mijn dromen gezien heb dacht Ferdinand en een grote lach kwam er op zijn kleine snuitje.
Enkele traantjes biggelde uit zijn piep kleine oogjes en vielen op het zachtgroen blad.
Hoe lang hij daar heeft gezeten weet hij niet meer maar toen er na een lange tijd ineens een lief stemmetje vroeg waarom hij huilde, werd Ferdinand rustig en hield hij op met huilen.
Ferdinand keek in twee zware glanzende oogjes en……………
Om een lang verhaal kort te maken kan ik vertellen dat Ferdinand verliefd werd op Erika en dat ze samen een gezinnetje stichten en vele kinderen kregen.
En op donkere en stille avonden vertelde Ferdinand dan over zijn eenzame leven in het donker een leven dat gelukkig ver achter hem ligt.
En zoals altijd gaat in verhaaltjes leefde ze nog lang en heeeel gelukkig!

IKKE