En daar lig je dan!

 

Sinds mijn moeder is overleden heb ik regelmatig druk op de borst, heb een jaar geleden al eens een hartfilmpje moeten maken, bloed ingeleverd enz..
Volgens de huisarts was het stress wat in mijn ogen prima zou kunnen het paste namelijk wel bij de situatie.
Nu zijn we een jaar verder en ik heb er nog steeds last van, soms wat minder en soms wat erger.
Enkele weken geleden stonden er op een beurs mensen van een zorginstelling bekenden van ons ook nog.
Ze stonden bloedsuiker te prikken en bloeddruk op te meten en dat heb ik ook laten doen!
Het bleek dat mijn bloeddruk te hoog was maar wat een moment opname zou kunnen zijn.
Ik zou het een keer laten nameten bij de huisarts, ik dacht dus twee weken geleden toen ik in de buurt was van de huisartsen praktijk laat ik even vragen of dat kan.
Maar de arts en assistenten zaten al voor de hele week vol dus de week erop heb ik maar een afspraak gemaakt voor een meting.
Ik moest daarvoor een afspraak maken bij de huisarts dit ook omdat ik druk op de borst had, ik wilde alleen maar de bloeddruk laten meten en als het dan te hoog was kon ik altijd nog een afspraak maken toch?
Maar goed de maandag erop is er dan de bloeddruk gemeten bij de eerste meting was hij 180, nu zegt mij dat helemaal niets maar ik weet nu dat deze waarde te hoog is.
Ze heeft denk ik wel zes keer mijn bloeddruk gemeten en elke keer was het anders, op deze wijze ging dat niet lukken volgens haar.
Er werd een afspraak ingepland voor twee weken later ik zou dan een half uur aan een bloeddrukmeter komen te liggen en de gemiddelde waarde was dan mijn bloeddruk.
Ik zou voor de afspraak ook nog bloedprikken voor de cholesterol waarde.
Na de bloeddrukmeting volgt er een gesprek met de huisarts.
Nu had ik het gevoel dat de druk op mijn borst toenam en wat andere klachten ook maar misschien verbeelde ik me dat wel, dat de druk erger werd verbeelde ik me niet dat was echt zo.
Gistermorgen (woensdag, 29-11) werd ik wakker met een lamme arm en meer druk op de borst, op het werk bleef mijn arm maar zeuren, en ook in de schouder had ik een vervelend en prikkelend gevoel.
En dat in combinatie met dat drukkende gevoel op mijn borst besloot ik even naar de de spoedpost te gaan en melde daar mijn klachten, een collega was iets eerder gekomen en voor de rest ook maar niets verteld anders worden ze maar extra ongerust en dat wil ik niet!.
Nu moest ik eigenlijk een verwijskaart hebben van mijn huisarts anders kostte me dat mijn eigen risico, na een gesprek besloot ik dat dan maar te doen en die maar te halen.
Maar ik mocht niet weg met deze klachten, beetje dubbel maar goed.
Even later lag ik al op bed in een apart kamertje, er werden plakkertjes geplakt er werden kabeltjes aangehangen, kreeg een dingetje voor zuurstofmeting en hartslag aan mijn vinger en een bloeddruk meter om de arm.
Wat later kreeg ik nog meer dingetjes geplakt dit voor het hartfilmpje toen kwam er een arts in opleiding met een vragenlijst van hier tot gunder.
En dan werden er nog zeven buisjes bloed afgenomen en voor de rest lag je maar te wachten tot je een ons woog, een pufje onder de tong voor een fris smaakje in de mond, nee hoor om te kijken of de druk minder zou worden.
Dan werd er gemeld dat ze me op kwamen halen voor een foto, ik zeg is goed ik loop wel ff mee maar nee ik werd met bed en al naar de fotograaf gebracht, voor twee foto’s.
Mocht even lekker tegen een koude plaat staan voor een foto van de voorkant en nog een van de zijkant.
Even later werd ik weer met bed en al teruggereden naar het kamertje, op het zelfde kamertje lag ook nog een oudere vrouw met veel problemen.
Na een tijdje weer een gesprek met weer wat vragen en de melding dat het bloed goed was maar de druk niet zo en dat ik nog een echo kreeg en een fietstest.
Maar dat dat vandaag niet meer ging gebeuren ik zeg oké prima dan kom ik morgen wel weer langs.
Nee dat is niet nodig we gaan u opnemen, huhhh?………..Opgenomen worden?, nou daar was ikke het natuurlijk niet mee eens maar helaas de doktoren hebben gewonnen, ik mocht pas naar huis als de fietstest goed was verlopen.
Tja….ik had weinig in te brengen even later kwam er een zustertje met een rolstoel we gaan naar de echo, ik voelde met een zwangere vrouw bij de echo ik hoorde het hartje kloppen.
Meneer Horck ik heb goed nieuws u krijgt een tweeling…… huhhh?..
Koude gel een nog meer plakkers ik kon er helaas niets van zien omdat ik met de rug naar deze man lag die de echo deed.
Dan weer terug met de rolstoel en kort erop kwam zuster twee met de rolstoel en op naar kamer nummertje 118
Daar kreeg ik al meteen een brood maaltijd en lig ik met nog drie anderen op deze kamer.
Een man met longontsteking en c.o.p.d, woonde in de Rietmolen, en er ligt een oude vrouw die afgelopen zondag gereanimeerd is, zij komt uit Lochem.
Haar man had bij de Shell gewerkt en ze had de hele wereld gezien, ze had zelf ooit een hockeyclub opgericht en bridge gespeeld, ze was in den Haag geboren maar had daar maar kort gewoond.
Rechts naast me ligt een man met een hersentumor hij is niet zo spraakzaam, toch is het wel gezellig voor een ziekenhuis althans.
Vooral de oude vrouw zorgde voor de nodige spektakel je kon horen dat ze in het buitenland personeel had gehad zo ging zo ook met de verpleging om, ff bellen en James komt er wel aandraven!
Nou toen kwamen ze nog een keer de bloeddruk meten die te hoog was, en als klap op de vuurpijl kwam de vampier ook nog even langs voor nog een buisje bloed alsof zeven buisjes nog niet genoeg waren!
En toen melde zich weer iemand met nog meer vragen, vreemde vragen of ik aanraking was geweest met vluchtelingen, pluimveebedrijven en nog meer van dat soort vragen!
Ik heb een eigen tv met koptelefoon wat reuze handig is, en ik heb een bed die verstelbaar is zoals thuis ook.
Voor de rest was het rustig geslapen op wat drukte midden in de nacht na met de oude vrouw, ik hoorde de verpleegster nog zeggen dat als ze niet rustig zou gedragen dat ze dan met bed en al in een andere kamer zou worden gezet.
Toch heb ik nog redelijk geslapen, oké ik was vroeg wakker dus lekker de tijd om wat te schrijven met snurkende geluiden op de achtergrond!
En voor de rest lig je maar te wachten op meer info en de man met de fiets eens keertje wat anders dan de man met de hamer!
Hoop dat ik als eerste op de fiets mag want dan kan ik naar huis!
Ik hoor net dat ze op de fiets en echo afdeling pas om negen uur beginnen jeetje wat een mooi leven!
Om half acht is het bloeddruk meet tijd, en als klap op de vuurpijl ook nog een hartfilmpje moest van de cardioloog  en dat allemaal al voor acht uur pffff
ik kreeg ontbijt op bed ik moet zeggen dat hebben ze hier goed voor elkaar ze vragen wat je wilt eten en drinken, en dan krijgt je dat op bed of aan een tafeltje geserveerd.
Dat krijg ik thuis niet, ik moet daar toch eens met Marlies over praten hoe dat kan.
En voor de rest lig je hier ook maar te liggen echt zonde van je tijd, maar toch is het voor een goed doel, en dat is voor je eigen gezondheid
Om een uur of 09:30 uur kwam de chauffeuse met de rolstoel om me naar de fiets afdeling te brengen, twee lieftallige dames jaagden me in het zweet en het voelde als een zware bergetappe in Frankrijk.
De cardioloog kwam om ca 11:30 uur vertellen dat ik een verdikte hartspier heb en dat mijn bloeddruk omhoog schiet bij inspanning!
Dus geen hart infarct maar ik moet wel mijn zout gebruik minderen en ik krijg pillen om de bloeddruk te verlagen, en even rustig aandoen was het advies!
Gelukkig niet zoutloos maar minderen en ik mag weer naar huis en ik mag over zes weken weer terug komen.
Ik krijg dan ook nog een nier onderzoek en ook nog wat dingen zoals extra bloed inleveren!

Nou……even naar een ziekenhuis, binnen no time zit je in een molen van onderzoeken testen en noem maar op!
Ik zie het maar als een positief onderzoek die voor mijn eigen best wil is, dus ik zal er maar niet over mopperen.
En het was ook super gezellig op de afdeling tja met mij erbij kan dat ook niet anders!

Dus minder stress, minder zout, minder vet en de humor mag zo blijven….

IKKE

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.