31 dagen tot 2021

ALLE NIEUWE BERICHTEN STAAN ONDERAAN!

28-11-2020
Vandaag kreeg ik van Nick & Marieke een hele leuke verrassing!, een 31 dagen pakket, en nu vraag je je misschien af wat dat is?

Nou het begint met deze creatief in elkaar geknutselde stippenwand, nu is het de bedoeling dat ik (het feestvarken) elke dag in december een van de gekleurde vakjes kapot maak (niet lief, maar goed het kan niet anders) in het desbetreffende vakje ligt dan een logo dat weer hoort bij……..


Een van deze pakjes op de tafel, dus kort samen gevat elke dag van december 2020 krijg ik een Cadeau (smile)(smile).
Ik mocht vandaag het eerste vakje van de 32 vakjes al breken (Bonus getal) zodat ik even begreep hoe het werkt (tja ik word ook een dagje ouder).


Mijn eerste bonus cadeau is een December Kalender Lot met kans op 100.000 euro, en ik krijg niet elke dag een cadeau in december met kans op honderdduizend euro kan ik hier schrijven, elke dag kans op een ton, hoe mooi is dat en ook nog eens zooooo’n  lief! cadeau!!!!

Nog een paar dagen geduld en het feest gaat beginnen! en ik ga elke dag posten wat ik heb gekregen! tenminste dat is mijn goede voornemen zodat jij kunt lezen en zien welke verrassing ik op de desbetreffende dag kreeg.

29-11-2020
Nog twee nachtjes slapen en dan kwijl, kwijl dan gaat het feest beginnen joehoe!!!!!!!!!!!!
Nog ff geduld duss

IKKE

30-11-2020
Nog eeeeeeen nachtje en dan beginnen de 31 dagen tot dat het 1 januari is, maar eerst nog een lading pakjes openmaken, elke dag een en morgen is het P-day nee geen payday maar P van pakjes, P-day dus.
Normaal als je een pakje krijgt dan vraag je jezelf af wat zou erin zitten, je kijkt naar de maat van het pakje en naar de vorm, voelt hoe zwaar het pakje is en bedenkt dan wat erin zit.
Soms had je al wat geruchten opgevangen van iemand die zich versprak of je had een meters lange verlanglijst ingevuld wat het nog makkelijker zou maken, je loopt gewoon de lijst even af tot je het weet.
Maar helaas zo gaat het deze keer niet, ten eerste kwam dit als een donderslag bij heldere hemel, dan liggen er zoveel pakjes dat er geen beginnen aan is, dan moet je nog maar afwachten welk pakje aan de beurt is.
Dus het worden vast slapeloze nachten, tja dat is dan de keerzijde van het geheel maar goed het kan niet allemaal meezitten.
Een ding is helemaal zeker het aftellen is begonnen op naar het allereerste pakje en het openen van het allereerste vakje op weg naar een ton!!

IKKE

1-12-2020
HET IS P-DAYYYYYY

Voordat ik ga schrijven over de verrassing van deze dag, eerst even het volgende.
Heeeel lang geleden toen ik nog een stuk kleiner was dan ik nu ben!, Nog kleiner????, maar Henk dat kan toch niet? ja mensen dat kan en dat was ook zo!
Toen ik dus kleiner was dan nu en ook nog een stuk jonger en net zo knap als nu Duhh, toen had ik al het verjaardag syndroom, hebben jullie vast wel eens van gehoord?
Ohw….niet dus, oké ik zal het even uitleggen zodat we allemaal begrijpen waar het over gaat!
Toen ik dus nog klein was, toen was het zo dat op de dag voor mijn verjaardag of beter gezegd de nacht voor mijn verjaardag ik geen oog dicht deed, ik dacht alleen maar aan……………
Gisteravond natuurlijk op tijd naar bed, iets eerder dan normaal want de tijd gaat sneller als je slaapt, dus is het gevoelsmatig sneller P-Day, ohhh ik ben toch zooo slim!
Maar helaas de werkelijkheid verliep toch iets anders, om ca 03:00 uur was ik klaar wakker, nu zul je wel denken dat is mooi want het is om 03:00 uur toch al 1 december, ja dat wel als ik me niet had voorgenomen dat ik geen pakjes voor 07:00 uur morgens ga openen!
En wat doe je dan als je wakker bent je kijkt tv of iets in die trant, om ca 05:30 uur was ik moe dus ik dacht ik duik nog mooi even weer mijn bedje in om vervolgens om 08:30 uur wakker te worden met een duf gevoel!
Dus eerst aan de koffie om een beetje weer mens te worden!

Nou luitjes het is zover mijn eerste cadeau is uitgepakt!
Omdat ik een slim en digitaal mens ben (ahum!) vroeg ik aan Siri om een nummer tussen 0 en 33 te noemen en tataaaa het werd nummertje 17.
In vakje nummer 17 zat een Koalabeertje en Gucci geurtje!

Even zoeken en tataaaaaa


Het is geel en het fluit, en nee het is geen Kanariepietje maar een Gele Boxer, wat dan ook weer zijn voordelen heeft mocht ik ook ooit incontinent  worden (hahaha).
En dan niet te vergeten we zijn ook nog op weg naar een TON of beter gezegd 100,000 pleurie’s.
Voor de mensen onder ons die niet weten hoe het werkt waarvan ik er gisteren ook een was even het volgende!
Je hebt een kaart met 31 vakjes waarvan je er elke dag een mag openen, je ziet dan een plaatje van een piepklein cadeautje die je kunt wegkrassen en dan verschijnt er een plaatje in dit geval was het een slee!

dat vul je dan weer in op de volgende kaart  liefst allemaal sterretjes ;-)

Op 31 december ben ik jarig en op die dag weet ik dus of ik een ton heb gewonnen, misschien wel eerder maar goed je weet maar nooit.
Mijn eerste cadeau is binnen op naar dag twee!!!

02-12-2020
Dag nummero twee…
We hebben een sneeuwman gekrast, en dat is ook niet lief want een sneeuwman heeft ook gevoel, maar goed het is niet anders.
En we hebben een pakje voor ons liggen ehm naast me liggen met een verpakking waarop ballonnen staan ahhh zo schattig.
Siri koos nummertje 12 vandaag, momentje dan zal ik er eens even in kiek’n.

Een muts met een oranje binnenkant handig mocht er een feestdag zijn waar we oranje bij nodig hebben dan trek ik hem gewoon andersom.
Cadeau/Verassing numero twee en wederom iets waar over nagedacht is, een muts met twee functies, ik zeg dank u wel!!
Op naar dagje drie, nu heb ik al een boxer en een muts even een voorspelling maken voor de dag van morgen, een hemd, sokken, T-shirt, BH (haha ik ben wel wat aangekomen maar dat is niet nodig)ik denk dat het volgende kleding stuk(ken) een paar sokken zijn.
Afwachten nog 29 pakjes te gaan joeppie!!

03-12-2020
Dag nummertje drie…
En voordat ik mijn derde pakje ga ophalen even dit, ik heb op internet gezocht naar 31 dagen pakketten, maar deze pakketten bestaat helemaal niet, ik kon er namelijk niets over vinden.
Maaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr…………ik vond wel van alles over een tien dagen pakket, dit pakket word namelijk gegeven aan kersverse ouders, ehm ouders die dus net een baby hebben gekregen!
Nu is dat in mijn geval toch wel iets anders ik ben namelijk niet een kersverse ouder misschien wel oud en kersvers, tegenwoordig krijgen de kersverse ouders een 10 dagen pakket  en ikke kreeg een 31+1 dagen pakket dat is heeeeel wat anders!
Nou zou je kunnen denken dat kersverse ouders van een drieling opgeteld 3 x 10 = 30 dagen, dus een 30 dagen pakket krijgen maar ook hier is het nada ik ben geeeenn kersverse ouder, ik zie er misschien zwanger uit omdat ik een buikje heb maar wie heeft dat tegenwoordig niet?
Oeps ik dwaal een beetje af, Siri heeft vandaag voor nummertje 5 gekozen en ik heb een kaars gekrast.

Ik heb pakje nummer 3 even gepakt en het lijkt erop dat er deo in ik leg mijn handen er even op en dan voel ik dat, en nee mijn naam is geen Jomanda!
  tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaa oeps….ik zat er wel beetje naast het is geen deo, maar een heerlijke refreshing foaming shower gel van Rituals :-)) 

Jeetje ik word wel elke dag flink verwent hoor, ik mag wel op gaan passen dat ik hier niet aan ga wennen, een 60 dagen pakket klinkt ook wel heel erg goed hahaha

04-12-2020
The Day Before Sinterklaas, ik heb een hele tijd geleden eens een verhaaltje geschreven over Sinterklaas en mijn jeugd, (KLIK HIER) elk jaar in deze tijd denk je er toch nog soms aan terug heerlijk jeugd herinneringen.
En voordat je het weet zweef je al weer vele jaren terug in de tijd, tijd om even terug te keren naar het nu, het is namelijk P-Day en wat hebben of krijgen we vandaag weer als verrassing.
Laten we beginnen met het sterretje die ik gekrast heb en nee we hadden geen schurend closetpapier(grinnik) een ster en daar moeten we er meer van hebben liefst 11 stuks.
En we hebben een pakje voor ons liggen.


Ik voel dat het drank is, ff uitpakken en tataaaaaaaaaa


Ik ga even een kop koffie pakken ik denk dat ik dat wel verdiend heb, er zijn nogal wat handelingen nodig om een foto op mijn website te krijgen, maar we gaan er mee door het is elke dag weer een verrassing wat ik krijg en dit is nog maar dag vier en er komen dus nog 27 dagen ik zeg yesssss

Vijf december twintig-twintig

Twee kinderen hebben weken lopen te denken wat ze hun super leuke, gezellig en stoere papa toch zouden schenken.
Want elk jaar rond de december dagen, begon pappie weer volle aanhangers met cadeautjes te vragen.
Maar dit jaar zou het anders gaan namen ze zich voor, want dit jaar gaat dat gezeur wat ons betreft niet door.
Nee, dit jaar doen we het heel anders en spelen zelf voor Piet, we komen hem zelf een lading pakjes brengen en anders niet!
Wat zullen we hem geven maar dan voor de pret, wat dacht je van een rollator een gehoorapparaat of een 31 dagen pakket?
Na veel denken en dagen van stress en de nodige wijn, werd het een 31 dagen pakket want dat vind hij vast fijn!
Winkel in en winkel uit zelfs het internet werd afgestruind.
Na vele weken van bloed zweet, tranen en zweet in de handen, liggen er 31 presentjes verdeeld over twee manden.
Elke dag mag hij er een openen tot de allerlaatste dag, en we hopen dat het hem behagen mag.
We hopen dat dit ons dan voor de komende jaren, van al het gezeur om aanhangers vol met cadeautjes zal besparen.

Sint & Roetveegpiet

Vandaag is het dagje nummertje vijf, en de vraag die ik me elke morgen stel als ik net mijn ogen geopend heb is…..wat voor een verrassing brengt het lot vandaag?
We beginnen met ons kraslot en we hebben een Kerstman gekrast, en wat zegt Siri?
Siri heeft vandaag voor nummertje 23 gekozen.


Heerlijke zoete donuts mmmmm ik ben gek op donuts, zou er een bak assistent bij het cadeautje van de dag zitten? Ik kon nergens een briefje of iets in die geest vinden, ach dat zal toch wel!
Nou dat was het alweer voor vandaag er rest me nog maar een ding, lieve mensen die mijn verhaal een beetje volgen, maak er een fijne Sinterklaas van we zitten in onrustige tijden maar zoals de ouderen weten na slechte tijden komen er ook weer goede tijden.
Eet je niet misselijk in de pepernoten en speculaas anders word je overgewicht nog de baas!

06-12-2020
Sinterklaas en zijn gevolg is weer op weg naar Spanje ik hoop dat iedereen een geweldige pakjesavond heeft gehad ondanks de Corona niet misselijk zijn geworden van de vele pepernoten, speculaas en warme chocolademelk met slagroom?
Hier gaan we gewoon door met of zonder Sinterklaas hier maken we elke dag van deze maand een pakje open vandaag is het pakje zwaar en breekbaar.
  momentje even het papier eraf scheuren………………………………………tataa een kaars in pot van Kalimanto, klinkt naar Italiaans design en er zit een geurtje aan maar dat ken ik niet , gevonden de kaars komt uit Nederland en de geur is Kalimanto en ik heb van deze geur nog nooit gehoord, maar het ruikt goed.
Ik kan niet anders schrijven dan dat de twee gulle gevers overal aan gedacht hebben (tot nu toe)koude oren? Nop ik heb nu een dikke muts, incontinentie, geen probleem ik heb een gele boxer gekregen, onder het genot van een donut bij kaarslicht met een slokje zit ook in de mogelijkheden en we zijn er nog niet jeetje wat word ik verwend, zo’n 31 dagen pakket zou elk mens op deze planeet moeten krijgen in december, ik stem in ieder geval voor!
Vandaag was het vakje nummertje 6 en onder het gekraste vakje zat een ster en dat is mooi.
Op naar dagje 7 en dus 24 pakjes te gaan :-))

07-12-2020
Hoe snel de dagen wel niet voorbij vliegen pfff echt niet normaal maar goed het is weer P-Day
Vandaag is er een bel tevoorschijn gekomen bij het krassen en Siri heeft nummertje 11 gekozen en 11 is ook wel het gekken getal.
Dit is het en in deze tas zit nog weer een ingepakt pakje! en dat voelt heel erg gek aan, volgens mij is het een grote dennenappel het steekt namelijk, voelt vreemd aan past wel bij het gekkengetal 11 dit is ook een gek pakje, ik ga het snel openen want ik heb echt geen idee wat dit is!

hahaha nou er zit een grote eikel in haha, gelukkig is het voor de vogels bedoeld, nu zijn de vogels in onze tuin al verwend maar je kunt nooit genoeg doen voor de natuur of dat nu voor vogels is of iets anders..
We hebben veel te weinig respect voor alles wat leeft, groeit en bloeit de mens zou eens wat zuiniger moeten zijn op de natuur en op elkaar.
December is de feestmaand van het jaar, dit jaar is alles anders en gaat alles anders, nog even en dan hebben we het achter de rug en kunnen we hopelijk weer onze knuffelkant laten zien en weer normaal leven, ik zeg heb geduld alles komt goed en als je daar maar in geloofd dan komt het dat ook.
Ik blijf positief en met elke dag een presentje is deze decembermaand toch extra feestelijk!

08-12-2020
Brrrrr het heeft licht gevroren, laatst maakte ik een grapje tegen iemand, ik zeg het gaat vanavond licht vriezen en dat scheelt weer mooi in de portemonnee! Huhh hoezo was de reactie, nou zeg ik, als het licht vriest hoeven de lampen niet aan en dat scheelt weer in de kosten haha
Of ze mijn woordspeling leuk vond weet ik niet maar ik vond hem natuurlijk wel grappig duhh.
Wel jammer dat we niet meer van die winters hebben met een mooie laag sneeuw, als kind waren we er maar druk mee als er sneeuw lag, glijbanen maken en ze waren lang en spiegelglad, huttenbouwen in de sneeuw, op de slee en noem maar op, het was heel erg koud maar geweldige tijden.
Hoe mooi zou het zijn voor de kinderen als er een laag sneeuw zou vallen, dan kan de jonge generatie ook jeugd herinneringen opbouwen in plaats van de hele dag bezig te zijn met gamen of  Netflix!
Ojeeee ik was een beetje weggedreven in de tijd, maar ik ben er weer en het is de tijd, de hoogste tijd voor wat gezelligheid.
Wat brengt het lot ons vandaag? Laten we bij het begin beginnen. Er was eens een december kraslot dat wachtte op gekrast te worden, kras, kras ging het ruw heen en weer totdat er een schaats tevoorschijn kwam, Siri ohh Siri wat is het getal? Het getal is 6 oeps, dit getal was natuurlijk al geweest dus opnieuw en het getal is deze keer 9.
Ik krijg steeds meer volgers op Instagram, ook mijn beide websites henkhorck.nl en henkhorck.eu krijgen steeds meer bezoekers wat natuurlijk gezellig is, van al het nieuws word ik tegenwoordig ook niet echt vrolijk dus wat doe je dan?
Je schrijft, knutselt, schildert je zorgt ervoor dat je lekker bezig blijft met het doen van leuke dingen, maar goed ik dwaal al weer af, wat is het pakje van vandaag???

Het is, het is, het isssssss…………………………
Showerfoam van Rituals en dat ruikt zo lekker mmmmm

Op naar dagje nummer 9

09-12-2020
En het is dagje nummer 9, buiten is het een kleine wereld er hangt namelijk een laag dikke mist!
Heerlijk weer om ergens een hoek in te duiken met een goed boek of om een verhaal te schrijven, jaren geleden heb ik eens een verhaal geschreven over onze hond Beau en het konijn van de buren, je kunt het verhaal elders vinden op deze website.
Als je eenmaal bezig bent met het schrijven dan suist de wereld om je heen gewoon door zonder dat je er iets van merkt en dat heb ik ook met het lezen van een goed boek, je droomt even weg in een compleet andere wereld.
De pen is machtiger dan het zwaard en daar ben ik het wel mee eens, hoewel als iemand je een flinke klap geeft met een zwaard dan ben je ook nergens meer en afweren met een pen in je hand lijkt me dan ook geen goede verdediging!
Maar het is inmiddels dagje negen en wat brengt het lot ons vandaag, in het gekraste vakje verscheen een schaats en Siri vond nummertje 14 wel een goed idee!
  Het pakje voelt alsof er een spons in zit maar dat zal vast niet! Het zijn zakdoekjes nou die komen altijd van pas   

Morgen hebben we een derde deel van de maand er al opzitten maar we genieten nog even van de dagen die komen!
De horeca zit dicht met Kerst en dat is kloten voor alle horeca ondernemers in Nederland, echter aan al het slechte zit er dit jaar voor mij een mooie kant aan, namelijk dat ik beide Kersdagen vrij ben en de mensen die me kennen weten dat vanaf het moment dat ik in de horeca zit en dat zijn al heel wat jaartjes.
Ik zit dus als ik het even snel op tel zo’n 45 jaar in de horeca en in al die jaren heb ik misschien twee keer twee Kerstdagen achter elkaar vrij gehad en dan hou ik het ook nog ruim aan!
Helaas is het dan wel Kerst met beperkingen maar goed vrij met Kerst man, man wat een luxe!

10-12-2020
Operatie help Henk door de maand december heen is in volle gang, iedereen die nog leuke cadeautjes wil sponseren kan zich melden op henkhorck@upcmail.nl, dagje nummerrrrrrrrrrr (tromgeroffel) TIEN wie niet weg is is gezien, dag tien dus dat betekend dat we op een derde deel van de maand zitten nog 21 dagen en dan is het voorbij daarom is het belangrijk dat u allen blijft sponseren zodat Henk ook de maand januari, februari en maart goed doorkomt , ach ,moet je maar denken die jongen heeft het niet zo gemakkelijk hij is zooooo zielugh (snik,snotter).
Na weer flink gekrast te hebben, wat dan weer goed is voor de spieren, kwam er vanmorgen een hulst blaadje tevoorschijn en voor de mensen die het bijhouden is dit de eerste van de serie hulst op de kraskaart.
Siri kwam na een flinke aarzeling met het getal 6 op de proppen maar dat is al geweest dus opnieuw, hey Siri noem een getal tussen nul en drieëndertig en dat is……………………..nummertje 14, onder nummer 14 zit de grootste doos van alle, alle cadeautjes die ik gekregen heb.
   Het weegt niet veel dus ik ben benieuwd wat het is, tataa sloffen, wel jammer dat we geen hond meer hebben, dan kon hij me elke morgen de krant en de sloffen brengen!
Helaas we hebben geen hond en we hebben ook geen krant dus moet ik het maar weer zelf doen haha
En ze passen ook nog eens perfect en ze zijn lekker warm en ze hebben een moderne uitstraling (toch?) de dag kan niet beter beginnen!
Een ding is zeker na tien dagen krijg ik A. geen koude voeten dankzei de sloffen, B. geen koud hoofd dankzei de muts, en C. zal ik van binnen ook niet bevriezen door de fles Berenburg die ik gekregen heb, de boxer was niet met wol gevuld dus er zijn nog wat zwakke punten maar er komen nog 21 pakjes dus het kan nog alle kanten op!
Op naar dagggggg nummertje elf, Een elf (Oudnoors álfr, Oud-Engels aelfe, Middelnederlands en Oud-Saksisch alf, Oud-Duits alp) is een mythisch wezen dat in oorsprong afstamt uit de Germaanse en Noordse mythologie, maar evenwel vertegenwoordigd is in de Europese folklore onder vele verschillende vormen en gedaanten.
Vaak worden ze geassocieerd met Brownies, hobgoblins of koboldendie de mens in het huishouden helpen enerzijds, maar anderzijds ook met plaaggeesten die vee, voedsel of zelfs kinderen stelen.
Ojeee ik weet niet of ik aanstaande nacht wel goed ga slapen……….Brrrr nacht merriesssss

11-12-2020
Vrijdag de elfde buiten is het 1 graad en binnen zit Henk lekker bij de kachel, er zat een sneeuwman onder het krasvakje, en Siri vond nummertje 8 wel bij deze dag passen, ik wil nog even melden dat de sloffen die ik gisteren heb gekregen lekker zitten en Ook nog eens lekker warm zijn.
Ik heb net even alle nog niet geopende cadeautjes bekeken maar er zit pffff geen wandelstok bij na de grijze sloffen zou je dat kunnen verwachten maar gelukkig er zat geen lang presentje tussen of het moet een uitschuifbare wandel stok zijn…………oneee!!!
Tja mensen we worden allemaal ouder en ooit komt er een leeftijd dat er een nieuwe fase in ons leven aanbreekt, de hulpstukken fase haha, ik heb al een bril, een incontinentie boxer en sloffen hahaha laten we er maar een grapje van maken een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
Ik zit me net te bedenken dat zo’n telescoop wandelstok ook wel handig kan zijn, als ze niet willen luisteren dan zwaai je gewoon even met je wandelstok nadat je hem natuurlijk eerst hebt uitgeschoven!
Dagje 11, ik hoorde van mijn lieve dochter dat het aantal volgers op Instagram stijgt dat is natuurlijk mooi maar ik voel de druk!
Nu ben ik deze maand de gelukkige, ik ben in deze de persoon die van mijn ontzettende, prachtige en geweldige kinderen dit grote cadeau heeft gekregen, een 31 dagen pakket en jullie arme volgers/lezers en lezeressen hebben niets gekregen………….ahhhh zielig en ik heb medelijden met jullie.
Maar hoe mooi kan het zijn? Jullie mogen meegenieten op deze website van mijn uitpak marathon in de feest maand december!
Wat brengt getal 8 ons vandaag………………………… en in deze tas zit……….    en wat zit daar in …………. koffie siroop!
Nou mijn dagelijkse praatje zit er weer op morgen is het dag 12 en dan maken we weer een nieuwe uitpak review blijf ons vooral volgen.

12-12-2020
De twaalfde van de twaalfde twintig twintig is een hele mond vol en ach het is gewoon een zaterdag in december, en het is natuurlijk weer P-Day en het is tegenwoordig elke morgen feest, het is heerlijk om elke morgen wakker te worden wetende dat je weer ene pakje uit mag pakken, het is net als de schoen zetten en te vroeg wakker worden met de vraag wat krijgen we vandaag!
De mensen die me kennen weten dat ik altijd wel met iets bezig ben op dit moment ben ik bezig om een oude grenen spiegel te restylen naar een spiegel met robuuste lijst met roestlook en brons, en ik ben aan het schilderen geslagen ik ben in de wereld van olieverf gedoken en ik probeer nu een beetje op een doek te kladderen met de hoop dat je kunt herkennen wat erop staat, ook dit kun je volgen op mijn website henkhorck.eu, daar vind je mijn blog en foto’s over mijn vorderingen.
Ik ben niet gemaakt om stil te zitten, hoewel de laatste maand in deze crisis ik toch wel iets ben aangekomen, ik ben kok en ik zit thuis door de Corona en dus tijd voor andere dingen en schilderen is er dus een van.
Ze hebben het tegenwoordig vaak over mensen die eenzaam zijn wat ik kan begrijpen maar ik denk dat je als mens nooit bij de pakken neer moet gaan zitten er is altijd wel iets wat je vrolijk maakt, als ik lees of een film kijk dan vergeet ik de wereld om me heen, als ik niets te doen heb dan zoek ik iets, neem bijvoorbeeld het schilderen waar ik mee bezig ben, iedereen kan dat en je hoeft er niet voor de deur uit en als je geen spullen hebt dan kijk je op internet en besteld je wat je nodig hebt, en ze brengen het ook nog bij je thuis.
Er is altijd een weg, er is altijd een oplossing, er is altijd hulp te vinden, dit is wel het gekste jaar wat ik heb meegemaakt tot nu toe, Corona heeft de wereld veranderd heeft mij veranderd, je hebt nu voldoende tijd om na te denken over het leven en waar je nu staat en ik denk dat het goed is om zo nu en dan een pas op de plaats te maken en eens te kijken waar je staat in je leven.
Oeps ik ben een beetje afgedwaald van waar het hier in deze blog om gaat en dat is natuurlijk het uitpakken van mijn dagelijkse verrassing.
We hebben een klok gekrast en Siri koos voor het getalletje vier, en daar past een plat en zacht pakje bij, en mijn gevoel zegt dat het sokken zijn want zo voelt het namelijk aan.

    en yesss ik had het goed de de tekst van de onderste sok klopt al   en nee ik ben niet arrogant (haha) happy socks en man oh man wat zijn ze leuk en de kleur past mooi bij mijn gele boxer haha

En nee lieve volgers ik ga niet een foto maken van mij in mijn boxer met muts en happy socks aan ;-)
Nou dat was het dan weer voor vandaag het is een vreemd verhaal geworden maar goed je moet maar denken, die jongen heeft soms van die dagen en dan bepaald de pen het verhaal en niet de schrijver.

13-12-2020
Zondag de 13e en dus de 13 dag van de pakjes marathon en om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb een sneeuwpop gekrast en Siri kwam met het getal 19.
Nou ik ben benieuwd wat het vandaag gaat brengen, tot nu toe had ik het nog maar een keer goed en dat was gisteren, maar dat vind ik niet erg ik hou wel van verrassingen.
Het is een klein pakje deze keer maar kleine pakjes kunnen grote dingen herbergen toch, er passen in dit doosje heel wat briefjes van honderd of meer maar dat zal het vast niet zijn, tja mensen ik vind het ook een beetje jammer maar goed ik heb de cadeautjes niet uitgezocht voor mij.
En ik denk ook niet dat mijn twee lieve kinderen dat goed gevonden hadden, pappa die zelf de cadeautjes uit gaat zoeken, 31 stuks denk wel dat ik niet binnen het gestelde budget was gebleven haha
Maar ik klaag niet hoor dit jaar word ik meer dan verwent met elke dag een pressent, en ik vind het super ik ben wel bang dat ik in januari een minder mooie maand zal hebben, ik mag me al wel vast aanmelden voor de verslaafden groep.
Ik ben Henk en ik ben verslaafd aan het uitpakken van cadeautjes als ik er maar een per dag kan uitpakken dan is het goed anders ga ik bibberen, ik krijg vast van iedereen een applaus dat ik zo open praat over mijn verslaving, ik kan natuurlijk in januari elke dag de pakketdienst laten komen, door elke dag wat op internet te bestellen, maar daarvoor heb ik sponsoren nodig je kunt je via de mail aanmelden of doneren het motto is, Help Henk de winter door!
Maar goed even terug naar dit moment, wat is het?
Het is? Het is? Het is? Het is? Het is een olie van Doterra, Holiday Joy een paar druppeltjes in de diffuser en mmmmm alles ruikt naar The Joy of Holiday Heerlijk!

Vanuit een heerlijk ruikende omgeving was het dat weer voor vandaag, i see youTomorrow, same time, same place.

14-12-2020
Maandag en de week is weer begonnen en hier begint de nieuwe week met het uitpakken van een presentje, joeppie!!!
Het kraslot had een schaats verb orgen onder vakje nummer 14 en Siri koos het nummertje 22 en daar hoort een plat pakketje bij.
Het voelt aan als een boek met pen en het is ehm een kladblokboek een boek met lijntjes dus.

Wie schrijft die blijft, nu schrijf ik graag maar ik schrijf bijna niet met een pen of potlood, ik ben de digitale schrijver, gum hebben we niet nodig, we hebben backspace en/of delete, foutjes worden meteen onderstreept en kunnen meteen worden aangepast met de spellingscontrole.
Ik worstel altijd met de komma’s dat is mijn zwakke punt ik zet er of teveel in of te weinig, tja zo heeft iedere gek zijn gebrek.
Dan komen mijn Twentse roots ook nog om de hoek kijken en ga zo nog maar even door, schrijven kan iedereen maar goed schrijven kunnen er maar weinig. Ik schrijf op mijn manier met de bijpassende foutjes.
Maar ik schrijf wel en ik schilder, dat kan ik ook niet maar ik doe het wel en het kan alleen maar beter worden haha tja hoop doet leven.
Mijn ouders en vooral mijn moeder had er een zinnetje voor, “Kan ik niet ligt op het kerkhof en Wil ik niet ligt er naast” ik hoef dit niet verder uit te leggen toch?
Maar ze had wel gelijk, als je wilt kun je van alles, ik heb mezelf ook van alles geleerd en ik kan veel, niet dat ik in alles een prof ben maar ik red me met vele dingen prima.
Dat is het zelfde als met mijn twee websites, ik ben er aan begonnen omdat ik een website wilde maken, ik wilde dat kunnen en ik heb het geleerd.
Ik wens u allen een fijne week toe, de kerstdagen komen op rasse schreden naderbij en ik ben ze vrij maar dan wel met vele beperkingen, toch ga ik er van genieten en dat met de top 2000 op de achtergrond!

15-12-2020
We zijn bijna op de helft van onze uitpak marathon, tja zo snel gaat dat, want vanaf vannacht nul uur zit Nederland weer in een Lockdown en dat betekent dat we vijf weken verplicht vakantie hebben.
De meeste winkels gaan dicht en dat in de maand december, vele lopen daar over te klagen maar velen hebben zich niet aan de regels gehouden dus wat kun je dan verwachten, als iedereen zich goed aan de regels had gehouden en bijvoorbeeld niet met black Friday massaal de winkels hadden in was gedoken dan hadden we nu wellicht geen Lock down gehad.
Ik ben een echte internet koper ik koop 90% van de aankopen (op de normale boodschappen na) koop ik via internet, dat is makkelijk en vaak ook nog goedkoper en ze brengen het ook nog bij je thuis.
Maar goed voor mij betekend deze extra Lock down dat ik zowel beide kersdagen als oud en nieuw thuis ben, en ik hoef hier niet te schrijven dat het een raar jaar is en dat alles anders is gegaan dan normaal, maar heb vertrouwen want alles komt goed, is het niet vandaag dan is het morgen wel.
Dit jaar is voor mij ook anders, want ik heb nog nooit een maand meegemaakt dat ik elke dag een pakje uit mocht pakken.
Vandaag is het weer een nieuwe dag  dus een dag met nieuwe kansen, het kraslot bracht ons vandaag een sneeuwpop en Siri koos het getal 30 en welk pakje hoort erbij?

klein maar fijn en massief ik denk aan chocolade reep of zoiets mmmm lekkerrr en alweer gelijk!

Morgen zijn we op de helft van de 32 pakjes van ons 31 dagen pakket met het extra bonus pakketje nummertje 32

16-12-2020
Vandaag zitten we op de helft van onze pakjes marathon en ja zo snel gaat dat,  na vandaag dus nog 16 pakketjes die ik ga uitpakken en waarover ik natuurlijk blijf bloggen.
Tot we zo overgaan naar de orde van de dag nog even dit, dit jaar is er geen witte kerst, het flinke pak sneeuw is door corona uitgesteld tot volgend jaar.
Ik vind ook dat de winters hard achteruit gaan, de oudere generatie heeft het wel eens over vroeger, vroeger dit en vroeger dat, sommige dingen waren vroeger zelfs beter dan nu.
Maar goed vroeger had je tenminste winters en viel er zo nu en dan een flink pak sneeuw, zoveel dat je de deur niet meer uit kon. Mijn ouders kwamen beide van de boer en als klein (toen ook al leuk ;-) ) jongetje weet ik nog dat het zoooo koud was dat alles bevroor, ja echt waar hoor!
En ik zie nog, als ik er aan denk, van die hele lange ijspegels aan de daken hangen echt mega groot, nu moest de veestapel ook eten en dus gingen we knollen trekken en je handjes voelde ondanks de dikke handschoenen als ijsblokken, maar tja wat moesten ze dan?
Koeien en al het andere vee moesten ook eten, en of de knolletjes nu wel of niet bevroren in de grond zaten ze moesten eruit.
Ik heb een groot deel van mijn kindertijd op de boerderij doorgebracht en daar gebeurde altijd van alles en nog wat, er was altijd leven in de brouwerij met al dat vee.
En ik vond het als kind natuurlijk prachtig ik denk er met veel plezier aan terug, lots of good memories.
Plinggggg, ik moest me even los weken ik was helemaal weggezweefd in mijn gedachten, het gekke is dat als je er bewust aan gaat denken er steeds meer herinneringen naar boven komen.
Mocht je er meer over willen ik heb enkele kleine verhaaltjes geschreven  over mijn jeugd, en die vind je op www.henkhorck.nl
Zo nu ik weer ben losgeweekt uit mijn gedachten wereld is het weer tijd, back to the order of the day! Vandaag heb ik een bel gekrast en Siri kwam met het nummertje 24 op de proppen.
dit is hem en het voelt bekent moment ff uitpakken en het is..  een bordeaux kleur boxer.
Nou luitjes dat was het al weer tja zo snel gaat dat, nog even en dan zijn er geen pakjes meer snik, snotter.

17-12-2020
Hier in huize Horck is de voorbereiding voor Kerst in volle gang, zoals ik al eerder heb geschreven is dit de derde keer dat ik twee kerstdagen vrij ben in 45 jaar!
Tja, had ik maar een vak moeten leren zult je wel zeggen, en ja dat klopt, had ik maar, nu had ik me voorgenomen gezien ik toch vrij ben met kerst, om deze kerst maar eens lekker onder de boom door te brengen met een goed boek in combinatie met een hapje en een drankje.
Helaas in plaats van twee vrije kerstdagen met een boek, vieren we dit jaar drie keer kerst in plaats van 2 dagen we hebben dus 1e, 2e en 3e kerstdag dit jaar door de corona, we hebben het kerst diner met de kid’s verdeeld over drie dagen.
Dus voor de mensen die goed kunnen rekenen, ik lig dit jaar niet onder de boom met een goed boek!
Nee, dit jaar werk ik geen twee dagen met kerst maar dus drie dagen, dit jaar ben ik dus de kok in huis kun je wel zeggen en Henk wat ga je koken dit jaar met kerst??
Ja dat vraag ik me ook af, maak ik er veel of weinig werk van? Ik denk dat ik er tussenin ga zitten en ik ga het goed voorbereiden zodat ik het met kerst mooi makkelijk heb.
Ik heb een dessert van de drie al klaar, dessert nummer twee heb ik gisteren opgehaald en dessert nummer drie moet nog gemaakt worden!
Goede voorbereiding is het halve werk mensen want dat scheelt je een vracht stress en als je alles goed op papier zet, dan heb je ook goed zicht op wat je moet voorbereiden, kopen en ga zo maar door!
Je hoort vaak dat mensen nu al stress hebben omdat de kinderen komen eten en pfff ik kook iets wat ik nog nooit heb gekookt en ook nog heel moeilijk om te maken, tja zo krijg je ook stress!
Maar goed we duiken weer in de wereld van pakjes het is namelijk P-Day we beginnen met krassen………het is een ster, en Siri koos nummertje…..31 en wat hoort daar bij, vraagteken.
Het is een groot pakje…. nu zegt de grootte natuurlijk niet alles, het gaat om wat er in zit en dat is…   koffie!
Tja dat was het weer voor vandaag morgen is weer een nieuw uitpak blogje!

18-12-2020
En daar gaan we weer! Het is vrijdag en dus bijna weekeind woehoe!
Volgende week is het Kerst en de week erop ben ikke jarig, op de allerlaatste dag van het jaar, 31 december 1959 ben ik geboren, gevonden of uit de klei getrokken, het laatste zal wel niet kloppen omdat we A. geen kleigrond hadden en B. de grond was bevroren.
Dus blijven er weinig mogelijkheden over, volgens anonieme bronnen ben ik tussen de oliebollen gevonden en heb ik twee oogjes van rozijnen, ik ben niet gek op krenten dus dat was even een meevaller.
Maar andere berichten die mij ter oren zijn gekomen zijn….dat ik bij de appelflappen lag, ik zou het moeten weten omdat ik er zelf bij was, nee dus, weet jij nog iets van je geboorte moment dan?
Misschien is dat maar goed ook dat we er niets meer van weten, de kans is groot dat we dat trauma hebben begraven in ons geheugen, als ik sommige verhalen hoor over geboortes dan is het misschien ook veel beter dat we er niets meer van weten.
Een ding is zeker, ineens was ik er, tataaa hier ben ik dan de nieuwste telg in de familie, een paar dingen weet ik zeker, ik was tien pond met de geboorte, dus toch een olieBOL, maar dan eentje waar teveel gist in zat haha.
En dat ik een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lief kind was, als mijn moeder en vader nog zouden leven dan hadden ze het er vast nog over, hoe lief kind ik wel niet was, ahumm!
Regelmatig komt het voor dat als ik vertel dat ik op 31 december geboren ben, mensen dan van mening zijn dat het geen fijne dag is om jarig te zijn.
Nou daar ben ikke het niet mee eens! Ik vind het een prachtige dag, een dag met oliebollen en ik ben gek op olie bollen maar dan wel van de bakker of home made.
Mijn verjaardag word afgesloten met champagne en vuurwerk, en dat doen ze niet bij iedereen dusss, dat geeft wel aan hoe lief ik ben ;-)
Het is P-Day dus daar gaan we weer, wat brengt het lot ons vandaag?  Ik heb handschoenen gekrast en dat is de eerste, en Siri kwam met getalletje 13……………ojeee 13 het ongeluksgetal!

En wat hoort bij nummertje 13 ???? een tasje en wat zit daarin? een pakje en wat zit er in het pakje? een scheurkalender, vandaag is  de 13 dus geen ongeluksgetal!
Het was weer een goed start van de dag wat P-Day betreft………..op naar morgen voor weer een nieuw uitpak blogje!

19-12-2020
Het is Zaterdag en dus voor de mensen die een regelmatig leven lijden is het dus weekeind en zaterdag is dan meestal de klusjes dag, toch?
Ik ben door de corona uitbraak thuis, ik werk namelijk in de horeca en dus heb ik een verplichte vakantie (ik klaag niet). De mensen die me kennen weten dat ik niet het stil zit type ben, ik kan het wel maar niet te lang want dan word ik onrustig.
Ik geloof dat het al weer 2 jaar geleden is dat ik wilde leren schilderen met olieverf, ik heb wat van die doekjes gemaakt met appels, druiven, citroenen en nog wat van dit soort dingetjes, alles om te leren schilderen.
Maar dat was het dan ook maar er kwamen weer andere klussen tussen ik ging sporten drie keer in de week en ga zo maar door. Een paar weken geleden o.a. door de corona leek het me wel leuk om het schilderen weer op te pakken.
Maar schilderen tja dat wil ik eigenlijk al heel lang, maar het kwam er niet van en ik zag er ook wel tegenop.
Want het is net zoals met muziek maken je moet er aanleg voor hebben, en ik weet niet of ik dat heb wat schilderen betreft. maar ik heb de verf spullen voor de dag gehaald.
Want ik ga schilderen en ik begin onderaan en ik duik internet op en pak YouTube erbij en ga het leren.
YouTube zal mij leren schilderen koste wat het kost, al lijkt het nergens op ik wil schilderen punt uit! Nou ik heb heel wat filmpjes gekeken kan ik hier schrijven.
Van sommige kreeg ik zelfs  tranen in de ogen want  ze waren zo slecht, en sommige pff om jaloers op te worden.
Je kunt veel leren op internet, je kunt heel veel filmpjes kijken, maar dan komt het je moet zelf de kwast ter hand nemen en gaan schilderen, na wat oefeningetjes ben ik begonnen aan mijn allereerste olieverf schilderij.
En dat waren twee koolmeesjes op een tak, dat was een hele klus kan ik hier schrijven maar het is gelukt.
Ik heb twee koolmeesjes geschilderd en het meest trots ben ik wel dat het ook nog eens op twee koolmeesjes lijkt, maar toen ik de schilderij klaar had en weer verder ging met de lesjes kwam ik er achter dat ik toch hier en daar wat foutjes had gemaakt met olieverf.
Maar goed dat is een lang verhaal, mijn tweede project is een kip in een mistige omgeving, ook de kip lijkt op een kip en dat stimuleert me wel door te gaan.
Op dit moment ben ik met 6 schilderijen bezig, tja het loopt nu al uit de hand maar ik heb er lol aan en dat vind ik het aller belangrijkst.
En ik blog er over en je kunt mijn schilder ontdekking ‘s tocht volgen op www.henkhorck.eu onder het tab Tekenen & Schilderen.
Als ik eenmaal begin te schrijven moet ik oppassen dat ik er geen boekwerk van maak, dus snel naar de orde van de dag!
Vandaag heb ik een schaats gekraste n Siri koos het nummer 32, en daar hoort natuurlijk weer een pakje bij en wat zou het vandaag zijn?

het pakje van de dag, en wat is het????????? En dat zijn handige dingen die ik regelmatig gebruik, tja anders zie ik niets meer, plop!

20-12-2020
Het is zondag, en zondag is de rustdag van de week, nu is dat in mijn leven normaal niet zo omdat ik vaak op zondag moet werken, maar dit jaar en vooral nu maak ik van deze corona zondagen ook rustdagen,
Een rustdag? Ehm, niet helemaal want ik moet nog hardlopen en nog wat kleine dingetjes doen, en verder met schilderen, dus geen rustdag.
En we gaan we een beetje tv kijken o.a. BBC tuin programma’s kijken, ik zelf vind de Engelse Cottisch tuin mooi, oké ik geef toe dat niet alle Engelse tuinen mooi zijn maar de echte Cottisch tuin kan prachtig zijn.
Dit jaar hebben we de tuin ook aangepakt en proberen we er ook een beetje een Cottisch tuin van te maken, en eerlijk is eerlijk de tuin was prachtig en dat voor het eerste jaar na renovatie.
En volgende jaar kan het alleen nog maar mooier worden, we hebben hier en daar nog wat veranderd, verpoot en we hebben nog wat planten bijgekocht, en we hebben dit jaar een lading zaadjes verzameld die we gaan zaaien.
We hebben een tuinhuis met een groen dak en ook dat heb ik pas aangepast en ingezaaid, als alle zaadjes groot worden en gaan bloeien die ik op het dak heb gestrooid nou dan kon het wel eens een explosie van klaprozen, korenbloemen, margrietjes en meer worden.
We zijn dus goed bezig geweest en natuurlijk ook voor de natuur, vogel nestkastjes opgehangen en voederplekken gemaakt voor de vogels en insecten hotels en ga zo maar door, onze tuin word langzaam maar zeker een paradijsje op zich.
Ik vind belangrijk dat je aan de natuur denkt en ook al is het in je tuin, denk aan insecten en andere fladderaars geef de natuur de ruimte en dan kun je na een dag hard werken of met veel stress weer tot jezelf komen.
Ook hebben we een vijver in de tuin, nu heeft niet iedereen dat maar een vijver brengt leven in de tuin, we hebben kikkers in het voorjaar en vogels die regelmatig komen drinken en badderen.
Van de tuin duiken we in de pakketjes, onder het krasvakje zat een sneeuwpop, en Siri kwam met het getalletje 18.
Toen ik het pakje pakte voelde ik meteen wat erin zit en ik ben benieuwd of het waar is, en voordat ik het pakje op de foto zet doe ik een voorspelling, het is een…………ZAK DROP!
  Tataa……….Ik had gelijk :-) drop…hoe komen ze erop?
See you next time, bye bye

21-12-2020
Maandag en het is de de week van Kerstmis dus druk, druk het word een vreemde kerst anders dan anders. Het word een kerst zoal ik die nog nooit meegemaakt heb, ten eerste is het de derde keer in 45 jaar tijd dat ik twee kerstdagen vrij ben.
Ten tweede we hebben corona in Nederland dus geen grote tafel met vele mensen aan het diner, nee max twee per keer, het heeft zijn voor en nadelen, na maar drie kerst diners in de laatste 45 jaren naar drie dit jaar.
Natuurlijk vierden we kerst maar dan op kerstavond en wie verzorgde er dan het diner haha, en dus deze kerst drie keer, 1e, 2e en een 3e kerstdag, ik weet dat het niet bestaat maar dit jaar wel, want ik schreef al dit jaar is alles anders.
Nu hoorde ik gisteren ineens dat het virus is gemuteerd, jeetje!! Een nieuwe versie die zich nog sneller verspreid we nemen maar een borrel extra deze kerst.
Als ik een beetje negatief klink dan heb je dat mis want we vieren kerst met dierbare mensen, niet met velen aan tafel maar met weinigen maar dan wel met een dagje extra kerst.
Kerst avond vier ik kerst met mijn lieve vrouw, en dan volgen drie dagen van eten en drinken met nog meer dierbare mensen, drie keer kerst diner, na de kerst kun je mij in ieder geval door de kamer rollen haha
Dus lieve mensen we kunnen meerdere dingen doen, we gaan klagen over iedereen en alles, we kijken teveel nieuws en raken in een dip, of we gaan er een knallende kerst van maken, met weinig mensen per keer maar dan wel met dierbare mensen.
Ik ga het laatste doen samen met Marlies we maken er een mooie kerst van en genieten van alle mooie momenten en die nemen we mee naar de momenten dat het wat minder gaat in ons leven.
Vandaag beginnen de voorbereidingen hier in huize Horck, we hebben dus een druk weekje voor de boeg.
Maar we gaan elke dag door met onze uitpak marathon, kras, krasse, krassen en we hadden een slee in het krasvakje, wat nu nog ontbreekt is sneeuw, maar helaas de sneeuw gaat niet door i.v.m. corona, de witte kerst is uitgesteld naar volgend jaar.
Dan hebben we Siri die het getal 4 voorstelde, nu wil ik nog even terug komen op het cadeau van gisteren, de zak honing drop, ik ben gek op drop en daarom koop ik het ook nooit omdat ik er in blijf eten, de zak met 500 gram honing drop is op.
Pfff gelukkig maar want ik wil gezonder eten en dat lukt niet echt in een maand als december, dus probeer ik iets te minderen en dan hebben we nog het probleem oliebollen, bij Stroet en de Jumbo (Van bakker nollen) verkopen ze de hele maand in het weekeind oliebollen.
En oliebollen die van de bakker komen die zijn veel lekkerder dan die vette ballen uit een oliebollenkraam, en dat maakt het nog moeilijker om af te vallen.
Maar goed de drop is op en daar ben ik dus mooi vanaf…………….dacht ik want toen ik net het pakje ging pakken die onder nummertje vier zat, kreeg ik meteen weer het angstige gevoel dat het dezelfde pakje was als gisteren, het voelt precies zo aan.
Dus daar gaan we dan even kijken of ik gelijk heb    ojee ik had gelijk     ik heb de oplossing ik laat deze zak mooi dicht zitten :-))
Ik kom van slimmigheid ook nog eens een keer onder de trein (grinnik), op naar morgen wat de pakketjes betreft, en op naar kerst wat de voorbereidingen betreft, ik wens u allen een goede en voorspoedige voorbereiding voor kerst.

22-12-2020
Het is de week van  kerst en als ik naar buiten kijk lijkt het wel herfst, regen  en nog eens regen, als ik buiten loop dan moet ik me aan de straatstenen vast houden anders waai ik weg.
Gisteren zou na honderden jaren de ster van Bethlehem zichtbaar zijn, dus niet! Door het slechte weer was er helemaal niets te zien, snik, snotter nu moeten we weer 80 jaar wachten of was het weer een paar honderd jaar?
Vandaag gaan we beginnen met de MEP,  de mice en Place dus of voor de niet horeca mensen de voorbereiding voor de kerst,
Soepen, sausen, groenten en noem maar op, morgen kan ik het vlees ophalen in Haaksbergen en in Enschede, nee mensen geen supermarkt vlees dit jaar in huize Horck met kerst, en wat het gaat worden is Top Secret.
Het moet een beetje een verrassing blijven voor onze gasten, het is leuker als ze niet weten wat ze gaan eten,  daarom schrijf ik er hier weinig over, omdat er enkele gasten zijn die mijn verhalen lezen.
Maar ik kan natuurlijk wel een tipje van de sluier oplichten en vertellen, dat ze geen krokodillen, kangoeroe, struisvogel of konijn gaan eten, dat laatste is ook niet echt mijn ding, ik eet zo goed als alles, maar konijn :-(
Er zijn dus maar weinige dingen die ik niet lust konijn is dus niet echt mijn ding, ik heb dan veel liever haas, voor de haas zelf is het natuurlijk wat minder omdat hij het haasje was, maar ik vind haas heerlijk, ohh man hazenrugfilet met een krachtige rode port saus bijvoorbeeld mmmmm
Een ding is wel zeker en dat is dat onze gasten kogelrond op huis aan gaan, en dat het is aan te raden om in de maand januari te vasten, en ze krijgen ook de tip mee om veel water te drinken en te gaan sporten!
Tja mensen, ik zou niet willen dat ze naderhand zeggen dat ze niet genoeg gegeten hebben, en wat we ook niet gaan doen is Gourmetten, het zal vast leuk en gezellig zijn met die walmende pannetjes op tafel, maar je hoeft mij er niet wakker voor te maken.
Ik vind Gourmetten iets voor luie mensen, je koop alles kant en klaar, snijd een beetje groente, zoals paprika, ui en champignons en tataaa, dan nog een lading sausen van Calvé op tafel en nog wat brood en klaar is Clara.
Dan nog zo’n Viennetta ijstaartje als nagerecht en we zijn klaar met kerst, de tweede eten we de restjes op en dan op naar oud en nieuw.
Als ik door de supermarkten loop dan kan ik hier wel schrijven dat je alles kunt kopen tegenwoordig, het kan niet op en je kunt het niet bedenken of het is te koop, toen ik nog klein/jong was aten we volgens mij elke kerst rollade.
Soep, sla, koffie, dus soep vooraf, rollade met natuurlijk groenten en aardappelen en jus  als hoofdgerecht, en dan ijs en pudding als toetje.
Maar goed wie ben ik om te oordelen of zeggen wat mensen moeten eten met kerst, ik ben kok en heb zo mijn mening en wie heeft dat tegenwoordig niet, kerst moet gezellig zijn met leuke mensen en dierbare mensen om ons heen, ook al is het dit jaar anders dan anders.
Ondanks corona kunnen we met de weinige mensen die we mogen ontvangen er een mooie en gezellige kerst van maken, en dat alles met een lekker hapje en een drankje, ik zeg proost!
Oeps mijn lieve dochter zal wel weer mopperen dat ik er zo’n lang verhaal van heb gemaakt, zei beheerd de Instagram pagina waarop mijn uitpak marathon te volgen is!
En wat uitpakken betreft wat brengt deze dag ons vandaag?? Het krassen leverde een Hulstblaadje op en ik kan nu wel schrijven dat ik geen ton ga winnen, snik.
Siri kwam met het getal 26, het ging niet echt lekker met Siri omdat ze wel vijf keer met getallen kwam die al lang waren geweest.

En wat zit er onder nummertje 26 dat is/zijn    een paar Happy Socks    met Spaanse pepers erop, mmm voor de sambal, ik ben gek op sambal en ik maak ook zo nu en dan zelf sambal,
ik heb nog een goed recept op mijn website www.henkhorck.eu staan van Sambal Badjak mmmm
Maar goed vrienden, we zijn weer aan het einde gekomen van deze uitpak blog, ik wens u een fijne dag, en…………….

23-12-2020
De laatste dagen van december van december zijn aangebroken, nog iets meer dan een week en we zitten in 2021. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, toch denk ik dat we voorlopig niet van de corona af zijn, dat blijft ons nog een tijdje plagen.
Ik verheug me op het voor jaar vooral na al die wind en regen, het is 23 december en ik heb nog geen sneeuwvlokje gezien, en door al die bewolking heb ik de ster van Bethlehem gemist.
Zit ik hier 800 jaar te wachten en dan is het eindelijk zover dat de planeten op een lijn staan. Enm wat denk je? Is het bewolkt is het spektakel niet te zien, en ik kan jullie wel vertellen dat ik niet nog een keer 800 jaar ga wachten, Ik ben gekke Henkie niet %^$@&%*&$
Je zou bijna de corona de schuld geven van alles, maar dat ga ik niet doen, vergeet niet dat ik dank zei de corona met kerst wel vrij ben, tja……..
Ik verlang naar zon en fluitende vogeltjes, een ontwakende natuur met zijn heerlijke voorjaars geuren en ik mis de bloemetjes en de bijtjes!
Maar we krijgen nog twee zware wintermaanden met regen en wind en zo nu en dan wat zon, ojee ik lijk Jan Pelleboer wel haha.
Over het weer zijn de meningen altijd verdeeld, en zoveel mensen zoveel wensen, ik wil zon! en ik wil regen want de tuin is zooo droog, we mogen God op de blote knieën wel danken dat wij mensen het weer niet kunnen beheersen, dan krijgen de rijken het voor het zeggen.
Het weer gaat dan naar de hoogste bieder, nee mensen gelukkig kan dat niet!
Het is wel heel erg zacht voor de tijd van het jaar, want op 23 december 2020 kan het 14 graden worden in Limburg en hier in de buurt een graatje lager, 14 graden in december, waar is de winter?????
Ik wil een lading sneeuw, ik wil ijs en nee geen Magnum White, ik wil dat het winter word, dat is goed voor de natuur en vast ook goed voor ons.
Nog even en dan kennen we winters alleen nog uit de geschiedenis boeken, vroeger viel er sneeuw in de winter,, Papa wat is dat, sneeuw, nou kind ehm het is wit en koud haha
Iglo bouwen, sneeuwballen gooien, meters lange glijbanen maken, koude voeten, koude handen en ga zo nog maar even door, winter mensen!
Maar er kan nog van alles gebeuren de winter is nog niet voorbij het kan nog steeds.
Geen witte kerst dus, tja dit jaar is alles anders, geen vuurwerk als afsluiter op mijn verjaardag, tja dit jaar is alles is anders, tja dit jaar is alles anders, de hele maand december elke dag een cadeau, tja dit jaar is alles anders ;-)
En wat brengt het december kras lot ons vandaag? Wanten, handschoenen dus, over tig jaar ook niet meer nodig. en Siri kwam met nummertje 7 hoe mooi is dat, ik ga nu mijn pakketje even pakken.

dat is het pakketje en wat zit erin?Ehm ik heb geen idee wat het is maar mijn lieve dochter zal het vast nog wel vertellen!

Maar ik kan wel schrijven dat het lijkt op de muts die ik eerder heb gekregen maar wat het is? Ik heb geen idee!

24-12-2020
Zoals ik al eerder schreef is het jaar bijna voorbij en misschien is het tijd om even wat ergernissen of frustraties op straat te gooien.
Je moet geen ellende meenemen naar het volgende jaar is mijn mening, laat de ellende maar mooi in het jaar 2020 blijven, toch?
Zoals ik ook al eerder schreef ben ik thuis, de horeca zit dicht en ik ben kok dus 1+1=2 ik ben dus vrij.
Ik heb ineens heel veel vrije tijd en dan komt het nog wel eens voor dat ik TV ga kijken, niet de hele dag maar wel meer dan normaal.
En dan valt het pas op hoeveel programma’s er worden herhaald, jeetje er is zelfs een programma dat ik al zeker voor de derde keer voorbij heb zien komen!
Waarom? Vraag ik me dan af we zitten in een moderne en digitale wereld, ik zit bij Ziggo en ik kan opnemen wat ik wil, ik kan terug kijken wat ik wil en ga zo nog maar even door.
Dus waarom dan al die herhalingen vraag ik me dan af, als je het kunt opnemen, ik kan weken van te voren al aangeven wat ik wil opnemen, en als ik het gemist heb kan ik het zelfs terug kijken.
Dus TV makers en ik weet niet wie nog meer, hou daar mee op! Een keer uitzenden is meer dan voldoende!
Ergernis nummer twee, RECLAME, een film van 1,5 uur duurt tegenwoordig meer dan 2 uur alleen al door reclame, dat is toch om gek van te worden!
Gelukkig hebben we tegenwoordig Netflix, Disney+, Prime Video, NPO Plus, Videoland, Apple+ en ik ben er vast nog wat vergeten, daar kun je kijken in 4K en met super geluid en dat alles ZONDER RECLAME!!!!
Dan hebben we nog de uit de oude doos uitzendingen, antiek dus, zwartwit, of in slechte kleuren met krakend geluid enz, enz
Zoals bijvoorbeeld de A-Team dat word ook weer uitgezonden, zeg eens A ook, en ga zo nog maar even door, ik zeg zet al dat oude spul op internet en dan kan iedereen er naar kijken als ze dat willen, maar niet meer op de TV, ik zeg hoppa weg ermee!
En dan heb ik het nog niet eens over al die Nederlandse spel programma’s ik vind het om te janken, echt waar! Misschien ligt het aan mij maar ik ben er helemaal klaar mee!
Ik zal afsluiten met iets positiefs, en dat is met de afstand bediening, de vele zenders en de vele mogelijkheden.
Ik ben een zapper geworden, ik heb er wel een zapvinger gekregen dat is familie van de tennisarm (oeps niet positief) maar dan iets anders, en we kunnen met onze zapvinger de boel gewoon uitzetten en buiten gaan spelen of iets in die geest.
En dan heb ik het nog niet eens over sommige bekenden tv mensen die zich zelf heel wat vinden, ik zal maar geen namen noemen en ik zal ook maar niet opschrijven wat ik daar allemaal van vind.
En nee ik ben geen grumpy old man, het is maar dat je dat weet!
Nou luitjes de ergernissen van 2020 staan weer op papier,  het van je af schrijven lucht je hart en bevrijd je ziel moet je maar denken.
Op naar de pakjes, business as usual dus, wat brengt ons de dag voor kerstmis wat ga ik krassen en wat pak ik uit??
Ik heb een klokje gekrast, Siri kwam uiteindelijk met het getal 27 en wat hoort daar bij? , ohhh jee, ohhh jee wat spannend toch weer, moment dan pak ik even het juiste pakje.

Het is daarin zit en daarin zit en dat is een houder voor pasjes en met mijn naam!

En vanaf vandaag staan mijn twee websites   www.henkhorck.nl   &   www.henkhorck.eu   op een andere server en zijn dus nu beter en sneller bereikbaar.

Rest mij nog maar een ding en dat is………………….


Ik wens jullie een overvolle tafel toe met allemaal lekkers, en ik wens je een hele fijne en een mooie kerst!

25-12-2020
En het is kerstmis….joehoe een, en ik ben vrij….dat is joehoe twee, en de top 2000 is begonnen en dat is joehoe nummertje drie, op naar 2021.
Volgens mij is dit de natste decembermaand ooit, de droogte van afgelopen jaren is nu wel voorbij, en het grondwater is wel weer op niveau, toch?
Als al dat regenwater sneeuw was geweest dan hadden we een waarschijnlijk een mooi wit probleem gehad!
De voorbereidingen voor kerst zijn bijna klaar, nog even de laatste puntjes op de i en de twee gasten kunnen komen, tja regels zijn regels.
Ik kook dit jaar met kerst thuis en dat drie dagen achter elkaar, we krijgen elke dag twee gasten die we gaan verwennen en vol gaan stouwen met eten en drank.
Kogelrond en flink aangeschoten zullen ze naar dit huis verlaten is de bedoeling.
We kunnen natuurlijk niet hebben dat onze gasten ontevreden op huus an goan, zo zijn we niet opgevoed en zo zit dat niet in onze Twentse Roots.
En Henk wat schaft de pot? Zal de vraag zijn die in jullie hoofd ontpopt, en daarop antwoord ik dan, Sorry Folks “that is Top Secret!” We willen namelijk niet dat onze gasten weten wat ze gaan eten, een ding kan ik wel schrijven, ze zullen geen honger lijden.
Ik ga dit jaar meer dan ooit van kerst genieten, dat is tenminste mijn goede  voornemen, ik kan me ook nog andere tijden herinneren en dat waren de horror kerstdagen.
Ik heb vele jaren bij Annink–Pot in Beckum gewerkt, een groot zalencentrum, de laatste jaren die ik daar heb gewerkt waren we twee kerstdagen open.
Dan begon je als kok om 6 uur morgens en ging ja avonds na 12 uur weer op huis aan en dat twee dagen achter elkaar, en dan heb ik het nog niet eens over de dagen van voorbereiding.
En er kwamen veel mensen eten honderden op een dag, alleen kerstavond was ik vrij, en dan moest je op tijd naar bed omdat je heeeel vroeg weer moest werken.
Nee, dat waren geen fijne tijden wat kerst betreft, maar goed dat was eens, en we leven nu, en nu gaan we extra van kerst 2020 genieten.
Vandaag heb ik een ster gekrast, en Siri kwam uiteindelijk met het getalletje 29
En wat zit er onder het getalletje 29 ?, we zullen het passende pakje er eens bij pakken.

Het is niet moeilijk te raden  tataaa
Op naar morgen met de top 2000 op de achtergrond, wens ik u een fijne en smakelijke eerste kerstdag toe, geniet ervan!

26-12-2020
Hoe snel de tijd wel niet voorbij vliegt, de eerste kerstdag ligt al weer achter ons, met een vol en voldaan gevoel zijn we gisteren ons bed ingerold.
Het was gezellig en het eten was heerlijk, tja zelf gekookt he dan kun en mag je niet klagen!
Vandaag is het dag twee van onze drie dagen kerst marathon, nieuwe gasten en een ander menu maar wel met de top 2000 op de achtergrond.
Je kunt kerst nog zo goed voorbereiden en uitrekenen wat je nodig hebt, maar dan nog je hebt altijd veel te veel.
En ik ken niet van iedereen de smaak dus is het altijd maar afwachten of je tafelgenootjes het lekker vinden.
Een ding is zeker, er is nog nooit een kok gevonden die kon koken voor alle monden, ehm koken voor alle monden kan natuurlijk wel maar of ze het dan ook nog willen eten is een heel ander verhaal.
Daarom probeer ik altijd normaal te koken, eten wat iedereen een beetje kent.
Maar goed dag een is voorbij, en nog een paar uurtjes en dan beginnen we aan diner nummer twee, een ding is nu al zeker over drie dagen kan ik geen boe of bah meer zeggen.
Voor de rest is het rustig in de wereld, vredig kun je wel zeggen, vrede op aarde, maar laten we niet te ver vooruit lopen.
En er is een Brexit deal en dat lijkt me toch super mooi voor Nederland en de handel, de visserij en ga zo nog maar even door, dat geeft velen weer wat rust in deze roerige tijden!
Nog vijf nachtjes slapen en dan ben ik jarig, ook dat zal een geheel ander feestje worden dan voorgaande jaren.
Veel minder of geen vuurwerk, geen knuffels en handen schudden.
Maar we laten de moed niet zakken we genieten met volle teugen ook al is alles anders dan voorgaande jaren.
Gisteren was het mooi weer vandaag gaat het weer omslaan en komt er meer regen en wind, de herfst gaat gewoon nog even door.
De laatste dagen van 2020 tikken weg de top 2000 is op weg naar nummer een en ik ben op weg naar kerstdiner nummertje twee.
Maar eerst een ontbijt maken voor onze twee  gasten van gisteren die zijn blijven slapen, maar wel een ontbijt met een eitje erbij.
Voordat dat allemaal gaat gebeuren eerst het allerbelangrijkste van deze dag, en dat is de uitpak marathon en ik ben benieuwd wat er vandaag weer uit de verpakking springt.
Nog even en dan zijn de pakjes op, snik & snotter, het zal een moeilijke tijd worden dus hoop ik dat ik op jullie steun kan rekenen gelukkig heb ik een mail adresje!
Laat horen wat je van de uitpak marathon vond of stuur een hart onder de riem mail naar zielige ikke.
Mijn dank is groot en mijn mail in box ook, dus stuur  je mail naar henkhorck@upcmail.nl maar het moet niet hoor.
Vandaag heb ik een ster gekrast en Siri kwam spontaan met het getal twintig en wat hoort daar bij?

Dat is   Een Verlichte Mouse Pad   Maar dan een hele grote met diverse kleurinstellingen!
De muis werkt een stuk beter dan eerst, en ik vind de ledverlichting wel grappig en je kunt kiezen uit diverse kleurtjes.

Nou dat was het dan weer, rest me alleen nog om u een prachtige tweede  kerstdag toe te wensen, fijne dag en eet smakelijk!

27-12-2020
Vandaag is het de derde kerstdag, voor ons is dat de bonus kerstdag en het is zondag, vandaag dan ook kerst diner drie!
Gisteren hebben we ons weer de buik volgegeten en dat allemaal met de nodige drank erbij.
Maar ondanks het heerlijke eten en alles wat erbij komt heb je op een gegeven moment totaal de energie op, met andere woorden je word er ontzetten moe van.
De hele dag zit je maar te zitten je doet helemaal niets en dat kost meer energie dan dat je de hele dag bezig bent met van alles en nog wat.
Maar goed dag twee zit erop en het was weer gezellig op naar dagje drie en dan hebben we kerst 2020 erop zitten.
Morgen is het weer maandag en dan gaan we de boel weer opruimen en bereiden we ons voor op het grote afscheid.
Afscheid van een vreemd jaar, een jaar waarin er van alles aan de hand was in de wereld en waarvan ik verwacht dat het voorlopig ook nog wel even doorgaat.
De voorspellingen voor het nieuwe jaar zien er niet zo rooskleurig uit als je de wereld van de paragnosten moet geloven.
Niet dat ik me daar van van aantrek want ik zeg altijd maar zo wat komt dat komt en wat je krijgt nou dat krijg je.
En dat kan van alles zijn, een ding vind ik wel, en dat is dat ik/we meer moeten genieten van het leven.
Oké we kunnen nu even niet naar een restaurant en nee we kunnen niet op vakantie en ga zo maar even door, de lijst is lang maar er zijn genoeg andere dingen die we wel kunnen doen.
Investeren in de dingen rond om je heen, zorg dat je huisje je huis is, een plek waar je je thuis voelt, de basis waar je je terug kunt trekken, de plek die je beschermt, het dak waaronder je woont met anderen.
Ik vind dat zelf belangrijk, je moet je thuis voelen, het moet een warm nest zijn, het nest waarnaar je naar terugkeert na misschien wel een kloten dag op je werk, mmmm thuis!!
De tuin ook zo’n heerlijk plekje waarin je lekker bezig bent met de natuur nu in de tuin investeren is volgende zomer profiteren.
Wij hebben dat ook dit jaar gedaan, de tuin aangepakt en helemaal nieuw ingeplant een beetje Engelse stijl, veel bloeiende planten van het vroege voorjaar tot in de winter.
In onze tuin bloeit er altijd wel wat behalve in de winter en we hebben veel klimmers gekocht zoals rozen en clematissen en dat gaat zorgen voor een mooie bloeiende en geurende tuin volgend jaar.
En dan kunnen we weer heerlijk buiten zitten, buiten eten en ga zo nog maar even door.
In deze roerige tijden is ons huis belangrijker geworden, en natuurlijk wil je er op uit, ergens uit eten, op vakantie en ga zo nog maar even door.
En dan komen we weer op de corona, als iedereen zich nu eens aan de regels ging houden dan kunnen we as zomer weer erop uit en de dingen gaan doen die we willen.
Het jaar loopt ten einde het is de 27e en dat betekent dat we na deze dag nog vier dagen rondwandelen in 2020 en dan duiken we het nieuwe jaar in.
En dat betekend ook dat ik met vandaag erbij nog maar vijf pakjes mag uitpakken, januari word een zware maand voor mij, ik moet afkicken!
Afkicken van het uitpakken van pakjes het zal zwaar worden ik weet het maar ik heb er wat op gevonden, ik ga elke dag wat bestellen op internet!
Ohhh ik ben ook zoooo slim.
Maar even terug naar het hier en nu, ik heb een paar wanten gekrast en Siri kwam met het getal 21.
Het is een zielig gezicht er liggen nu nog maar vier pakjes ik word er verdrietig van snik.
Onder het getal 21 zit


Een boxer in de leger groene kleur, ik kan voorlopig weer even vooruit met alle kleding stukken die ik heb gekregen, ik vond de uitpak actie tot nu toe een groot succes.
En de reacties zijn lovend en de volgers van deze blog nemen toe dus het lijkt me een goed idee om deze actie volgend jaar te herhalen.
Dus mocht je willen sponsoren dan kan dat natuurlijk altijd, alle gulle giften zijn welkom en wie weet gaan we de uitpak actie uitbreiden naar januari en zelfs februari.
Henk helpt je dan de barre koude winter door met zijn uitpak blogjes, jeetje wat heb ik toch altijd goede ideeën ahum haha
Ojaa, Bella komt vandaag ook nog even langs wippen bij iedereen, Bella is de naam van de storm die vandaag over Nederland trekt, en dus is het meteen code geel, hou je goed vast mensen je weet maar nooit!
Maak er nog een mooie dag van, morgen is het weer maandag en moet de container weer op straat gezet worden, en gaan we ons voorbereiden op de week die voor ons ligt.
De laatste week van het jaar met als klapper van het jaar, mijn verjaardag!

28-12-2020
De allerlaatste week van 2020 is begonnen, buiten hebben we alleen maar regen en veel wind, hoezo winter haha echt niet!
En de kerstdagen zijn voorbij, het was gezellig, de achtergrond muziek was mooi (top 2000) en het eten was goed.
Dus dat kunnen we nu achter ons laten, op naar de laatste dagen van het jaar die we anders gaan afsluiten dan normaal om deze tijd.
Maar dat hoef ik niet allemaal op te schrijven dat weet iedereen, dit jaar was echt alles anders.
En volgend jaar zal ook alles anders zijn, zolang er nog virussen rond dwalen op deze aardbol en dus rond om ons heen zweven, zal alles anders zijn.
We leven nu in een afstandelijke wereld, zonder elkaar aan te raken, dus zonder een knuffel of het schudden van handen.
Als ik door een winkel loop dan lijkt het soms wel alsof ik een vreemde ziekte heb, mensen lopen met een boog om je heen, en kijken je verdwaast aan met hun mondkapje op.
Ik snap dat het zo moet maar ik kan er nog niet echt aan wennen vooral dat afstandelijke stoort me en geeft me dus een vreemd gevoel.
Maar goed voordat alles weer normaal word zal er nog wel wat tijd verstrijken.
Als ik terug kijk naar 2020 dan staat het onderwerp corona boven aan, en  corona verdrong al het andere nieuws.
Ik moet zeggen dat er bij mij van al het andere nieuws wat gebeurt is in deze wereld, dat daar weinig van is blijven hangen.
Dat er heel veel dieren afgemaakt zijn door de vogelgriep, en  dat alle Nertsen zijn vergast, nu hoorde ik iemand zeggen hoe zielig en erg dat wel niet was.
Ja idd dat klopt maar zonder corona was dat ook gebeurt maar dan niet allemaal tegelijk, duhh
Ik had dit jaar een periode dat ik zo min mogelijk nieuws keek of er naar luisterde, je werd er depressief van, je werd meegezogen in een wereld van alleen maar negativiteit.
2020 zullen we niet snel vergeten denk ik, tenzij er een jaar komt waarin alles nog erger is  dan dit jaar.
Ik zeg snel vergeten en meer denken aan de leuke dingen, wat komt dat komt, en ik ga daar niet van wakker liggen, pluk de dag en geniet van het leven.
Dat is een van mijn goede voornemens voor 2021, meer genieten en meer dingen ondernemen.
En aan dit verhaal brei ik voor vandaag een eind aan, ik heb nog een heel lijstje voor vandaag en morgen zien we wel weer.
Nog drie dagen na vandaag en dan is de uitpak maand al weer voorbij, jammer maar het kan niet altijd feest zijn.
Ik heb een schaatst gekrast en de kans dat ik wat ga winnen met de kraskaart word steeds kleiner, geen grote prijs voor mij dus, wel heel veel kleine prijsjes/pakjes en ik ga nu pakje 2 uitpakken want dat getalletje is het geworden.
  en wat zit hier in ? dat is Braziliaanse koffie, handig want we zuipen hier koffie alsof het niets is haha
Nou luitjes nog drie keer iets uitpakken en dan komt er nog een bonus verhaal en dan is het voorbij met de uitpak maand.

29-12-2020
Vanmorgen werd ik wakker in een treurige stemming, ach wie heeft dat niet eens, wakker worden met een wrang gevoel.
Moet wel schrijven dat ik eigenlijk wel goed geslapen heb, gisteravond heb ik een uurtje in bad gelegen met een heerlijk geurtje.
En ik kan dus niets anders schrijven dan dat ik heerlijk geslapen heb, je had het eens moeten zien, ahhhh zo schattig, zo lief en zo stil!
Je vraagt je nu natuurlijk af waarom ik dan wakker ben geworden met zo’n treurige stemming, en eerlijk is eerlijk dat heb ik me ook afgevraagd.
Na drie koppen sterke koffie en een stevig ontbijt met havermout wist ik het nog steeds niet, tja soms heb je dat je komt je er niet op!
Toch had ik het gevoel dat het op het puntje van mijn tong lag, maar dat laatste stukje kwam niet, het bleef maar op mijn tong liggen.
Nu heb ik ook nog eens kramp in mijn tong en praat ik een beetje vreemd, het is maar goed dat ik dit blogje moet schrijven en niet moet vertellen.
Jullie hadden er geen bal van verstaan en dan heb ik het nog niet eens over mijn Twentse tongval en mijn binnensmonds gemompel.
Toen ik doelloos door het huis dwaalde werd ik aangesproken door Marlies, mijn lieve vrouw, wat ben je toch aan het doen? Je bent nu al voor de tiende keer doelloos voorbij gelopen.
Ik vertelde dat ik een treurige stemming heb en geen idee hoe en waarom ik dat heb, ik heb namelijk heerlijk geslapen, als een baby!
Nou, nou, het klonk meer als een knorrend biggetje. Vrouwen kunnen soms ook zo subtiel zijn ;-)
Maar snel vergeten, na dat stevige ontbijt en de nodige koffie werd het toch wel tijd voor een sanitaire stop.
En terwijl ik doelloos zat rond zat te kijken op de WC, viel mijn oog op de december kalender, en toen wist ik het!
Ik wist waarom ik zo treurig wakker was geworden, ik stond op en wilde meteen naar de vrouw toe rennen om haar het goede nieuws te vertellen.
Maar ik was vergeten mijn broek op te hijsen en…………..vul dat zelf maar in!
Ik natuurlijk happy dat ik het wist, ik had al een lichte hoofdpijn van dat prakkeseren gekregen, of was dat misschien omdat mijn hoofd kennis had gemaakt met de WC deur?
Ik zeg Marlies!!!!!!!!!!!!! IK weet het, ik weet het!!
Mijn lieve vrouw was het hele voorval al weer vergeten, dus even opnieuw…
Ik werd vanmorgen wakker met een treurig gevoel en ik weet nu waarom, ik bleef haar opgelucht in stilte aankijken met een brede grijns op mijn gezicht!
Maar dat duurde haar te lang………..vertel dan waarom!
Oja, ik werd vanmorgen treurig wakker en ik weet nu waarom :-)
Omdat ik na deze dag nog maar twee pakjes uit mag pakken en daarom werd ik zo treurig wakker, het is bijna voorbij en nu moet ik weer een jaar wachten voordat ik zoveel pakjes krijg, snik, snotter……:-(
En bij het woord pakjes dacht ik ineens aan het pakje van vandaag want die moet ook nog worden uitgepakt, joeppie!!
Het krassen leverde een schaats op en Siri koos het getal 28 en daaronder zit het grootste pakje van de drie :-)
En het voelt erg raar aan..
Het is een collage van onze bruiloft, ahhh, ik moet er bijna een traantje van wegpinken, snik!
Op 11 februari zijn Marlies & Henk (ik dus) namelijk getrouwd, en nog iets meer dan een maand en dan zit het eerste jaar er al op.
De tijd vliegt, en het gaat alleen nog maar over Corona, je zou daardoor bijna alle mooie momenten vergeten!
En dit cadeau is een super mooie reminder, bedankt ook namens mijn lieve vrouw.

Nou luitjes nog twee dagen en dan is deze feestmaand weer voorbij, op naar morgen.

30-12-2020
Het jaar is bijna voorbij, vandaag nog even de boodschappen binnen slepen, maar eerste even nadenken over de hapjes, het gebak en nog meer van dat soort zaken.
Het was een bewogen jaar waarin  een ding bovenaan stond, nu denken je meteen aan Corona maar dan heb je het mis.
Bovenaan in mijn lijst staat mijn huwelijk, mijn vrouw en ik zijn dit jaar in de maand februari getrouwd, (dank u).
Als je terug kijkt naar dit jaar dan denken de meesten alleen maar aan corona.
Oké, dat hadden we er ook nog bij, maar buiten dat om zijn er in mijn leven genoeg andere dingen gebeurt, het is niet alleen maar corona.
Nu ga ik daarover niet schrijven, waarom zou ik? De meeste dingen zijn privé, maar volgens mij blijven we als mens teveel in het negatieve hangen?
Ik zeg niet doen, vergeet niet dat we nu leven en dat we het allemaal moeten doen in de tijd die we krijgen.
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, maar dat geldt ook wel een beetje voor het leven, een dag niet geleefd is een dag die verloren is.
We  kunnen de verloren dagen nooit meer inhalen, corona of geen corona, binnen de geldende regels kunnen we ook genieten van de mooie dingen.
Maar goed morgen ben ik jarig en vandaag zijn de voorbereidingen, er komen weinig mensen en de mensen die komen zijn verdeeld over de hele dag!
Morgen zal een heel andere verjaardag zijn dan voorgaande jaren, maar dat weerhoud me er niet van om gewoon mijn verjaardag te vieren.
En na morgen komt er een eind aan de schrijverijen over pakjes en andere dingen.
Ik vond het super leuk om eens zo’n maandje elke dag een presentje uit te pakken en er wat omheen te schrijven.
Ik kan niet ander schrijven dan dat mijn kinderen dit toch meer even hebben gedaan, er is veel werk een besteed en er is over nagedacht.
En dat alleen al geeft een goed en warm gevoel in je hart, het zijn de kleine dingen die het doen in het leven.
Nu heeft corona veel slechts gebracht in het leven, maar hier en daar zijn we ook wakker geschud.
Ik ben begonnen met schilderen in olieverf, nog nooit gedaan en nu probeer ik het te leren.
Ik ben meer gaan lezen, ik kijk vaker een filmpje, en ik heb nog wat projecten uitgedacht voor begin volgend jaar.
Een nieuw jaar is voor mij net als een nieuwe schrift, ik begon op school altijd in een nieuwe schrift met netjes schrijven, maar na enkele pagina’s kwam mijn dokters schrift weer naar boven.
Ik heb goede voornemens, ik heb plannen, ik heb ideeën, nu nog mooi weer en veel zin, als het in januari mooi weer is dan trek ik de motor uit de stal en ga toeren.
Goede voornemens zijn goed, maar de kunst is om ze ook vol te houden, het is net als roken, stoppen kan iedereen maar volhouden is een heel ander verhaal.
Heerlijk er even op uit met de motor lekker uitwaaien en een frisse kop halen, even je gedachten op nul en gassen, zit me nu te bedenken dat ik een nieuwe helm nodig heb en de motor zaak zit dicht.
Maar goed dat zien we volgend jaar wel weer, plannen en ideeën genoeg en dat is goed, stilzitten is slecht voor een mens.
En daarom word het tijd voor het een-na-laatste pakje, het krassen leverde een schaats op, de kans dat ik wat win is nul.
Siri kwam op het getal nummertje 1 dat betekent dat we morgen getal 16 hebben, want dat getal is overgebleven en hoort dus bij het allerlaatste pakje.
Ik zal het even pakken, ik voel aan de verpakking dat er drank in zit en tataaa, en dat met de jaarwisseling voor de boeg.
Kan niet anders zeggen dat het er goed bij past, en deze fles gaat zo meteen de vriezer in, want je moet hem ijskoud drinken want dan is hij de lekkerste.

31-12-2020
En daar is ie dan he, de aller, aller, aller, aller laatste dag van twintig-twintig, een jaar dat zeker de geschiedenis boeken in zal gaan.
Het was me het jaartje wel kan ik schrijven, maar goed sommige dingen willen en moeten we ook maar weer snel vergeten, andere dingen zullen we weer willen koesteren en nooit vergeten.
Wij mensen zijn flexibel en passen ons snel aan naar de omstandigheden, en dat is goed, natuurlijk had iedereen sommige dingen liever anders gehad, maar tja dat is het leven.
Het leven gaat niet altijd naar wat wij persoonlijk willen en ook dat is goed we zouden binnen enkele dagen de dikste ruzie hebben en erger.
Stel je voor dat we elk kunnen bepalen welk weer het gaat worden, nou de een wil zon, de andere wil vorst de andere wil sneeuw en zo kan het nog even doorgaan, binnen de kortste keren zou er slaande ruzie uitbreken.
Het leven gaat zoals het gaat en we moeten het maar nemen zoals het komt, en we moeten er maar het allerbeste van maken.
Vandaag ben ikke jarig en dat ga ik zeker vieren, maar dan wel in gepaste vorm, niet de hele hut vol met visite, maar een beetje verdeeld.
Er zijn regels en als iedereen zicht er beter aan had gehouden dan was het nu misschien wel anders.
Maar goed het is de allerlaatste dag van het jaar en vandaag word ik dus 61 jaar.
Ik weet nog als de dag van vandaag hoe het voelde om geboren te worden haha, gelukkig weet ik daar niets meer van, ook al zou het kunnen dan wilde ik het nog niets van weten.
Een ding weet ik wel en dat is dat het buiten erg koud was, en dat ik 10 pond schoon aan de haak woog.
Ik ben een steenbok, en die kunnen soms bokkig zijn (grinnik).
De Steenbok is één van de stabielste en meest serieuze sterrenbeelden. Onafhankelijk, betrouwbaar en beschikt over enorm veel kwaliteiten. Met een enorme discipline voor zichzelf en goede kijk op hun eigen gedrag weten Steenbokken precies waar ze mee bezig zijn. Soms lijkt een Steenbok saai voor mensen van buitenaf, maar aan discipline geen gebrek. Kenmerken als respect, autoriteit en ambitieus, dat is typisch voor een Steenbok.
Mooi he mijn sterrenbeeld en ik ben in de tree of life (Keltische Astrologie)
Een APPELBOOM (De Liefde) 25 juni t/m 4 juli en van 25 december t/m 1 januari
Tengere bouw, veel charme, aantrekkingskracht, aangenaam aura, flirterig, avontuurlijk, gevoelig, altijd verliefd, wil liefhebben en liefgehad worden, trouw en een tedere partner, erg gul, wetenschappelijke talenten, leeft voor vandaag, een zorgeloze filosoof met fantasie.
Wil jij ook weten wat jou tree of life is dan verwijs ik je naar www.henkhorck.nl kijk daar onder het kopje IKKE.
En ik ben een kattenmens dus ik hou van katten, ooit had ik een hond(ook lief) maar de katten hebben gewonnen, nu zal niet iedereen het met me eens zijn but who cares?
Jarig zijn op 31 december, veel mensen denken dat het een hele nare dag is om jarig te zijn, nou helaas, het is juist een prachtige dag om jarig te zijn. Mijn verjaardag word altijd afgesloten met vuurwerk en champagne nou dat gebeurt niet bij de meesten van ons.
Veel mensen hebben de volgende dag een kater, nou dan kun je wel na gaan wat voor een feestje er is geweest haha.
Ik heb me nog wel voorgenomen om nog één verhaaltje te schrijven, zoiets als the day after story, dat gaat over de grootte van mijn kater.
Deze kater krijg ik zeker als ik echt besef dat er geen pakjes meer zijn om uit te pakken.
Maar goed bij het woord pakjes schrik ik op want het allerlaatste pakje ligt klaar, tissues graag!
Mijn allerlaatste gekraste vakje verborg meneertje sneeuwpop, en ik heb iets gewonnen :-0…….  jeetje tien euro! De dag kan niet beter beginnen
Ik hoef vandaag Siri niets te vragen want het is de laatste en dat is nummertje 16.

Wat is het? het is…. ik heb geen idee.. Zwart Wit staat op het potje maar wij noemde het altijd zwart op Wit, mmmm lekker!
En de verrassing van vandaag was?  hoppa 10 euro, en ik zeg yesss
Dat was het dan het officiële gedeelte van deze morgen…

Er rest mij nog een ding en dat is……………het volgende.

Mijn vrouw en ik wensen jullie een mooie en gezonde sprong naar het nieuwe jaar,
We hopen dat u en uw naasten een jaar krijgen vol met gezondheid, vol met liefde en vol met vrede.
Onze wensenlijst voor iedereen is lang, laten we hopen dat we een beter jaar krijgen dan de vorige, dat we onze naasten lief hebben, en genieten van elk mooi moment, hoe klein dat ook mag zijn.
Dat onze tafel rijkelijk gevuld mag zijn, onze bankrekening dikke in de plus staat, en dat onze zorgen nul zijn, en dat we klaar staan voor anderen en anderen klaarstaan voor ons.
Dames en Heren, wij wensen U de aller, aller, aller beste wensen voor het nieuwe jaar, geniet maar drink met mate, en voor de rokers, STOP ERMEE !

Proost!!!!!!!!!! Henk & Marlies

En bedankt voor het volgen van mijn uitpak blogjes, en dat met de vriendelijke groetjes van Henk het december feestvarkentje…………Toedelsssssssssss!

P.S.
Morgen komt er nog een bonus verhaaltje, in dat verhaaltje ga ik alle gekregen cadeaus verwerken.

01-01-2021
Lieve mensen, veel heil en zegen voor het nieuwe jaar!

Het was in de maand december, ik zat in mijn gele boxer voor de kachel, met mijn warme pantoffeltjes aan de voetjes.
Met een heerlijke kop Braziliaanse koffie of was het Latijnse koffie? Ik had er een heerlijke koffie siroopje aan toegevoegd voor de smaak.
Ik schreef even in mijn kladblok wat ik nog moest doen vandaag, ik moest een scheurkalender ophangen, een fotolijstje van ons trouwen en de nootjes houder in de vorm van een eikel.
Ik besloot eerst even onder de douche te springen voordat ik mij opgeschreven taken zou gaan uitvoeren.
Mmmm lekker douchen daar knapt een mens van op, en met een heerlijke geur om me heen van de Shower Gel en Showerfoam van Rituals was ik klaar voor de klusjes.
Ik koos de leger groene boxer vandaag en de Bordeaux kleurige boxer kon weer in de kast.
Nog een paar Happy socks, ik kon kiezen uit twee paar en ik nam de sokken met de pepertjes erop.
Alleen nog even de rest van de kleren aan, mijn pashouder in mijn broekzak en ik was klaar voor de buitenklus.
Jeetje wat was het koud buiten, maar goed dat ik een muts op heb en een warme Col om mijn hals heb.
Na het klussen buiten had ik het zo koud, dat ik wel zin had in een slokje Berenburg of Jagermeister maar daar was het nog veel te vroeg voor.
Dan maar wat te snoepen, de keuze was reuze, honing drop of gewone drop, of toch maar Tony’s Chocolonely of de Zwart op Wit, nee het werd de Toblerone reep mmm.
Ik heb altijd het probleem dat als ik van buiten (waar het koud is) naar binnen ga,  dat dan mijn bril beslaat en meestal krijg ik dan ook nog een loopneus, maar gelukkig hebben we daar brildoekjes en papieren zakdoekjes voor.
Ik moest opschieten want Marieke & Nick komen vanmiddag, want we gaan namelijk donuts maken dus moet ik ook nog even naar de winkel.
Ik blies de kaars in de pot uit en ik zette de muismat en de computer nog even uit.
Nu snel naar de winkel voordat ze komen, en daarmee is dit verhaal verteld, alle cadeautjes die ik in de maand december heb uitgepakt heb ik er in verwerkt.

Bedankt voor het lezen!

MVG Henk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.